Konstverkstaden/LEADER

Hammarkullen konsthall driver projektet Konstverkstaden med stöd av LEADER längs Göta Älv.

Om projektet Konstverkstaden

- att arbeta och förändra världen med konst och kultur!

Hammarkullen konsthall driver projektet Konstverkstaden med stöd av LEADER längs Göta Älv. Projektets syfte är att öka möjligheterna att få utöva och arbeta med konst och kultur! Vi vill öka tillgången till och möjligheten att själv utöva konst och kultur för barn i Hammarkullen och Angered. Är du 18-35 år, boende i Angered och nyfiken på och vill arbeta inom konst och kultur, finns det möjlighet att få stöd.
Kontakta oss!

Mer info kommer här och framförallt på Hammarkullen konsthalls facebooksida
För info mejla: emma.corkhill@angered.goteborg.se
Projektet drivs med stöd av Leader längs Göta Älv.Planerat för hösten 2019 är:

 • Måndagssalongen – en måndag i månaden bjuder vi in en konstnär som berättar om sin konst och sin väg in i konstvärlden.
  Måndagar. På Kulturhuset Blå Stället, Studion. Fri entré.
 • Konstverkstaden – en serie prova-på workshops under hösten/vintern i olika konst och kulturuttryck – kollage, grafisk design, teckning, foto, kostymdesign, dans och Dj. Hösten avslutas med en helgkurs i projektledning – hur leder man projekt, skriver projektplan och söker stöd?
  Konstverkstadens workshopserie arrangeras av Mona Namér och Veronica Odetunde.
  Onsdagar och lördagar. På Kulturhuset Blå Stället, Ateljén. Fri entré.Aktiviteter under 2018

 • Under hösten 2018 har vi haft aktiviteter för barn i Hammarkullen tillsammans med konstkollektivet Konstellation.
 • Föreläsning med inbjudna gäster om vad som behövs för en inkluderande konst och kulturfält tillsammans med HDK (Högskolan för konsthantverk och design) och Kultur i Väst.
 • Dessutom har vi startat ett samverkansprojekt med Aktivitetshuset i Hammarkullen.

Aktiviteter under 2019

 • Start av Måndagssalongen
  Där bjuder vi in inspirationsföreläsare som arbetar inom konst/kultur. Syftet är att visa upp förebilder inom sektorn och att visa på olika vägar inom utbildning och jobb.
  Föreläsare under våren har varit:
  Konstnären Leila El Harfaoui
  Fotografen Ikram Abdulkadir
  Konstnären Behjat Omer Abdulla
  Konstnären Azadeh Esmaili Zaghi
  Grafisk designer Maryam Fanni
 • Medarrangör för Vågaveckan under vecka 13
  Tillsammans med förberedande konstskolor samt högskolor och universitet, där även de olika utbildningarna var på plats, kunde unga få vägledning till olika utbildningar inom konst och kultursektorn.
 • Designprojekt på Aktivitetshuset i Hammarkullen
  Tillsammans med Hyresgästföreningen anställde vi ungdomar som fick arbeta tillsammans med en designer och en konstnär för att inreda och göra om Aktivitetshuset i Hammarkullen. Som en del i projektet var vi även på studiebesök på Högskolan för design och hantverk.
 • Tillsammans med Rädda barnen startat Stories from Angered
  Ett projekt kring skrivande där barn och unga både får stöd i sitt skrivande men också kontakt med förebilder och rådgivning kring olika vägar att nå ut och utbilda sig med fokus på skrivande. 1 ung ledare från Angered har anställts i projektet. Inom ramen för projektet deltar 2 unga under året en ledarskapsutbildning inom slöjd och hantverk.
 • Planerat: att Angered under sommarlovet kommer att ha sina första kulturferiearbetare.
  10 stycken unga kommer att arbeta tillsammans med en konstnär och göra en gemensam utsmyckning av en vägg på Kulturhuset Blå Stället. Det kommer även vara 5 stycken kulturferiearbetare som arbetar tillsammans med en konstnär och designer i Aktivitetshuset i Hammarkullen. Planerna för hösten pågår tillsammans med målgruppen!