Angereds Stadspark. Foto: Dan Greider.

Händer varje vecka

Forskning visar att en kombination av vila, skapande, motion och rörelse är avgörande för hälsan. På Blå Stället har du chans att pröva på flera olika typer och hitta det som passar bäst för dig. (Dans hittar du på musiksidan!)

För Covid-19 följer vi riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och Göteborgs Stads policy. Välkommen hit - men håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk. Horisontell linje

Måndagar

Designverkstan för dig 13-21 år

Designverkstad

Välkommen att sy, måla, sticka eller kanske trycka?
Tillsammans skapar vi det du vill göra.
Kl 16-19. Ateljén. Fri entré.
31/814/12.

Horisontell linje

Tisdagar

Linedance

Linedance

Linedance är en rolig aktivitet där du tränar koordination, minne, smidighet och uthållighet. Det är en social dans men utan partner. Vi dansar till härlig musik under ledning av instruktör. Ring 031-365 23 73 för mer information eller om du vill göra en intresseanmälan för kommande kurser.
Ett samarbete med Träffpunkter i Angered.
Kl. 13-14. Danssalen. OBS! Fullbokad.
Start 29/9 fram till 24/11.

Öppen Ateljé

Öppen Ateljé med Hälsoteket

I en kravlös och lustfylld atmosfär provar vi olika hantverk och material, som till exempel att sticka, virka, väva, sy för hand eller på maskin, tälja, teckna eller måla. Du är välkommen oavsett om du är van eller om det är första gången du provar ett hantverk. På plats finns också en arbetsterapeut från Hälsoteket som kan ge inspiration, handleda och svara på frågor.
Ett samarbete med Hälsoteket.
Kl 13-15.Ateljén. Fri entré.
25/81/12.

Grounding

Grounding

Lite hårdare träning! Grundrörelser/dans till afrikanska rytmer. Ger kondition, glädje och avspänning. Passet är för dig som identifierar dig som kvinna.
Mer information: 031-365 11 44 eller mejla: halsoteket@angered.goteborg.se
Ett samarbete med Hälsoteket.
Kl 15-16. Danssalen. Fri entré.
25/81/12.

Täljkafé

Täljkafé

Vana täljare och nybörjare är lika välkomna under fem tisdagar i höst. Täljkaféet bygger på eget ansvar och på att vi inspireras av varandra och delar med oss. Marja Fodorpataki, slöjdhandledare, visar täljgrepp och tipsar på vad du kan tälja, men du får gärna ha egna idéer. Täljvana barn från 10 år är välkomna i vuxensällskap. Material och täljknivar finns att låna, men har du egna knivar och eget virke får du gärna ta med. Ingen anmälan krävs, men antal platser är begränsat. Fika finns till självkostnadspris men ta gärna med egen matsäck.
Kl 17-19.30. Studion. Fri entré.
Teman:
22/9: tälj en smörkniv (inställt!)
6/10: tälj en slev
20/10: tälj en krympburk
3/11: tälj en kåsa
17/11: tälj ett nålhus
(Med reservation för ändringar.)

Sy lappteknik på enkel svenska

Sy lappteknik på enkel svenska

Lär dig grunderna i att sy med lappar, kvilta och olika tekniker för lapptäcken. Kursledare: Marianne Hellström och Annika Hessman, textillärare med stor erfarenhet. Föranmälan: sv.se/goteborg eller telefon 031-707 18 00. Max 10 deltagare.
Ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.
Kl 18-20.15. Ateljén: 120 kr/10 tillfällen.
22/91/12.

Horisontell linje

Onsdagar

Qi Gong


Foto: Birger Ernfjord.

I Qi gong kombinerar vi långsamma och mjuka rörelser med andning och koncentration. Nybörjare och vana utövare kan alla träna tillsammans. Enstaka platser kvar, ring 031-365 23 73 för mer information och anmälan.
Ett samarbete med Träffpunkter i Angered.
Kl. 11-12. Danssalen. Föranmälan krävs.
Start 6/10 fram till 16/12.

Lätt yoga

Lätt yoga

Ett sätt att få balans mellan kropp och själ. Träningen ökar förmågan att lyssna inåt och tränar också balans, rörlighet och styrka. Nivån är enkel och du gör det som passar dig. Möjlighet finns att göra övningarna på stol.
Mer information: 031-365 11 44 eller mejla: halsoteket@angered.goteborg.se
Ett samarbete med Hälsoteket.
Kl 14-15. Danssalen. Fri entré.
26/82/12.

Kurs: konst, måleri och teknik

Kurs: konst, måleri och teknik

OBS! Kursen är fullsatt!
Prova olika tekniker inom teckning, måleri och kollage med olika material: blyerts, akryl och akvarell. Kursen leds av utbildade konstnärer. Från 18 år.
10 tillfällen. Föranmälan: bibbi.forsman@angered.goteborg.se
Kl 17.30-19.30. Ateljén. Fri entré.
23/92/12.

Horisontell linje

Torsdagar

Svenska med Baby

Svenska med Baby

Här kan du träffa andra föräldralediga från olika delar av staden och världen. Vi pratar om olika teman, sjunger och gör andra roliga saker tillsammans med våra barn. Vi träffas varje vecka på samma plats.
Kl 10.30-12. Utanför Blå Stället vid Angered Stadspark. Fri entré
27/829/10.

Afrodans

Afrodans

Lite hårdare träning! Ett roligt pass med stora, kraftfulla och enkla rörelser till afroinspirerad musik. Passet är för dig som identifierar dig som kvinna. Mer information: 031-365 11 44 eller mejla: halsoteket@angered.goteborg.se
Ett samarbete med Hälsoteket.
Kl 15-16. Danssalen. Fri entré.
27/83/12.

Filmplats!

Filmplats

I höst ska det göras en webbserie där varje Filmplats gör ett avsnitt. Vi utgår ifrån ett färdigt manus och vi kommer att ha 7 inspelningsdagar, en för varje Filmplats. Manus har skrivits under sommaren av några deltagare från varje Filmplats

När Filmplats startar i början av september har vi workshops där vi gör övningar och går igenom allt från bearbetning av manus, till ljus, ljud, scenografi, kamera och mycket mer. Deltagarna hittar utifrån sitt intresse en roll i filmteamet. Vi kommer att samarbeta med några unga skådespelare som deltar i alla avsnitt och som skådespelar tillsammans med deltagare från respektive Filmplats.

Utöver webbserien kommer vi även ha fokus på finansiering och visa hur en kan söka pengar till sin filmidé. Vi kommer att jobba med praktiska övningar för att formulera och pitcha sin filmidé. I slutet av hösten erbjuds deltagarna att pitcha för en riktig jury med chans till ett mindre stöd.

Filmplats gör även i år en resa till Novemberfestivalen i Trollhättan, med seminarium, möjlighet att se massa film, träffa andra filmare och inte minst kommer vi i samband med festivalresan att ha visning av Filmplats filmer!
Kl 17-19.30. Studion.
Torsdagar:
27/8 Webbworkshop
10/9 Workshop
17/9 Workshop
4/10 Inspelning
15/10 Workshop
29/10 Gästworkshop
12/11 Workshop
26/11 Coachworkshop
3/12 Workshop

Sy- och Stickkafé

Sy- och Stickkafé

Slöjda, fika och skapa tillsammans med andra. Sticka, virka, sy, väv eller gör annat hantverk. Låna symaskin eller vävstol, Ta med eget material eller köp till självkostnadspris. Ge och få tips och råd. Fika till självkostnadspris. Främst för vuxna.
Kl 15-20. Ateljén. Fri entré.
20/810/12.