Film Teater Litteratur

Angereds Bio visar film, Angereds Teater finns i huset, Angereds bibliotek och Blå Stället ordnar Författarfrukostar och ibland har Blå Stället särskilda författar- eller poesiprogram. Även barnteater och annan filmverksamhet hittar du här.

Litteratur

 

Lördag 10/11
Författarfrukost med Linus de Faire

Författarfrukost med Linus de Faire

Foto: Caroline Andersson.

Linus de Faire debuterade 2017 med romanen Boken om Yousef som hyllades av kritiker. I januari 2018 blev han nominerad till Borås tidnings debutantpris och i mars 2018 mottog han Katapultpriset för sin debutroman.
Nästa roman väntas utkomma 2019.

Entré inklusive frukostbuffé 100 kr.
Biljetter bokas på tel: 031-330 50 65 eller på Ticketmaster.
Ett samarrangemang mellan Angereds bibliotek, ABF Göteborg och Blå Stället.
Frukost serveras från 9.30.
Kl 10-12. Restaurang Kultur på burk, Blå Stället.

 

Film

 

Angereds Bio

Angereds Bio

Visar film torsdagar och sista söndagen i månaden.

Se Angereds Bios webbplats för aktuellt program.


EXTRA! EXTRA! EXTRA!

Göteborgs Symfoniker i unikt projekt med Angereds Bio

Göteborgs Symfoniorkester
Projektet innebär att en bredare publik får tillgång till mer av Konserthusets klassiska musik på stor bioduk. Till hösten får även Angereds Bio denna förmån.
Här är höstens konserter på Angereds Bio:

Tisdag
6/11

Ravel - Pianokonsert för vänster hand
Dirigent: Francois Xavier Roth. Solist: Jean-Efflam Bavouzet.
Danielsson - Konsert för engelskt horn och kontrabas
Dirigent: André de Ridder.
Engelskt horn: Björn Bolin. Kontrabas: Lars Danielsson.
Stora salongen. Insläpp och mingel från kl 18. Visningen börjar 18.30.
Entré: 125 kr. Kontant eller Swish.

Söndag
16/12

Jul i vårt hus - livesänd julkonsert från Göteborgs Konserthus.

Årets julkonsert från Göteborgs Konserthus blir en stämningsfylld, varm och minnesvärd stund för hela familjen med musiker ur Symfonikerna, Göteborgs Symfoniska kör och gäster. Klang och jubel, fanfarer och trumpeter! Och så lite tipp-tapp och tingel-tangel förstås. Tillsammans kramar vi ur det mesta och bästa av julens fröjder i ett program som bjuder allt du kan tänka dig ur den rika julsångsfloran.

 

Tisdag 20/11 - torsdag 22/11 
MRF – Filmfestival för mänskliga rättigheter 

MRF - FIlmfestival för mänskliga rättigheter

Festivalen (pågår 19/11-23/11) vänder sig till skolelever på dagtid och allmänheten på kvällen. Varje film följs av ett samtal som leds av speciellt inbjudna gäster. Bland årets gäster finns Nora Adin, Viana Barzan Mikkelsen och Transsammans.
Mer info och bokningar.
Ett samarbete mellan MRF, Angereds Bio och Blå Stället.

Nedan är de filmer som visas på Blå Stället


Tisdag 20/11 kl 9.
Vad ska folk säga? Regi: Iram Haq.

Talat språk: norska/urdu. Textat språk: svenska.
Längd: 106 minuter. 

MRF - Vad ska folk säga
Sextonåriga Nisha bor i Oslo och lever ett dubbelliv. Hemma följer hon strikt familjens pakistanska traditioner, men med sina vänner lever hon ett vanligt norskt tonårsliv. När hennes pappa kommer på henne med att ha en pojkvän, skickas hon till Pakistan – ett land där hon aldrig tidigare varit. Berättelsen är baserad på regissören Iram Haqs egna erfarenheter. Vinnare av Publikpriset på Göteborg Film Festival 2018.

Eftersamtal: Nora Adin arbetar som föreläsare kring hedersrelaterat våld, skribent och moderator. Hon har tidigare varit aktiv inom UN Women och Institutet Mot Hedersförtryck. Efter filmen kommer hon att prata om socialtjänstens roll i att ta sig ur en hederskontext och även kring vad det innebär för den enskilde att leva under sådana förhållanden.

Denna film visas i samarbete med Göteborg Film Festival.

Göteborg Film Festival - logotyp

------------------------------------------------------------------


Tisdag 20/11 kl 18.
En fantastisk kvinna. Regi: Sebastián Lelio.

Talat språk: spanska. Textat språk: svenska.
Längd: 104 minuter. Förfilm: Tigerhaj av Isaac Persson.

MRF - En fantastisk kvinna

Marina, en ung transkvinna i Santiago de Chile jobbar som servitör, men hyser sångambitioner. Hon har en relation med Orlando, en betydligt äldre man som plötsligt går bort efter att de har firat Marinas födelsedag. Istället för att få sörja sin älskare behöver Marina kämpa för sin rätt att vara sig själv, både mot myndigheterna och Orlandos familj som inte kan acceptera henne.

Eftersamtal: Transammans har sedan 2013 samlat transpersoner och närstående, att bilda lokalgrupper runt om i landets orter. De anordnar fikaträffar, samtalsgrupper, kollon för transbarn, utbildningar av föreningar, institutioner och företag, driver påverkansarbeten och peppar varandra via Facebookgrupper. Transammans håller i samtalet efter filmen En fantastisk kvinna.

------------------------------------------------

Onsdag 21/11 kl 9.
Amatörer. Regi: Gabriela Pichler.

Talat språk: svenska, engelska, arabiska, bosniska, romani, rumänska, tamil, tyska, kurdiska. Textat språk: svenska. Längd: 102 minuter. 

MRF-Amatörer

Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när den tyska lågpriskedjan Superbilly överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Nu gäller det att sätta Lafors på kartan meddelar kommunchefen och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är dessvärre slut men kommunanställde Musse får en vågad idé; Vi låter skolungdomarna göra filmen – som ett skolprojekt i demokratins anda! Det är ju modernt, nytänkande – och gratis …

Gabriela Pichler (f. 1980) är utbildad vid Öland dokumentärskola och Filmhögskolan i Göteborg. 2010 vann hon en Guldbagge för sin examensfilm Skrapsår. Långfilmsdebuten Äta sova dö vann publikpriset i Venedig och tog storslam på Guldbaggegalan där den prisades för bästa manus, bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi och bästa film.

Eftersamtal med Viana Barzan Mikkelsen, dokumentärfilmare som frilansat i Argentina, Kurdistan och Sverige. Hon har jobbat på SVT som videojournalist, varit engagerad i ungas filmskapande och arbetar för närvarande som lärare på Biskops Arnös dokumentärfilmskola.

Denna film visas i samarbete med Göteborg Film Festival.

Göteborg Film Festival - logotyp

------------------------------------------------------------------

Torsdag 22/11 kl 9.
And breath normally. Regi: Isold Uggadottir.

Talat språk: isländska. Textat språk: svenska. Längd: 95 minuter.

MRF- And breath normally

På flygplatsen i Reykjavik möts två kvinnor. Den ena kommer från Guinea Bissau och mellanlandar med ett falskt pass. Den andra är en ensamstående hemlös mamma som hoppas att provanställningen i passkontrollen ska ge henne förutsättningar att ta hand om sin son. En film om om vänskap, utsatthet och hur ett oöverlagt ord kan förändra människors liv i grunden.

Eftersamtal: ej klart.

Göteborgs Lilla Filmfestival

Göteborgs Lilla Filmfestival pågår 17-20 januari på Draken,
Kulturhuset Blå Stället och på Frölunda Kulturhus.

Göteborgs Lilla FIlmfestival

Under hela året ser Göteborgs Lilla Filmfestivals programgrupp film på festivaler över hela världen. De allra mest spännande, roliga och ibland lite läskiga filmerna tar de med sig hem till Göteborg och festivalen. Här kan du alltså se de bästa aktuella barnfilmerna. Som vanligt kommer dagarna att vara fullproppad med kreativa, inspirerande och roliga filmaktiviteter som är gratis att vara med på.


Biljetter säljs i biljettkassan på Draken eller på www.goteborgslillafilmfestival.se
Ordinarie pris: 50 kr. Galainvigning: 70 kr.

Inget festivalpass behövs. För att delta i aktiviteterna krävs ingen biljett. 


LÖRDAG 19 JANUARI 2019
...kommer Göteborgs Lilla Filmfestival till Blå Stället och Angereds Bio. 
Före, mellan eller efter filmerna kan du sätta dig i vår målarhörna och göra din egen filmaffisch. Glitter, färger och och annat kreativt kul utlovas.
Du kan också gå Göteborgs Lilla Filmfestivals tipspromenad (en för de mindre och en för de äldre barnen) med massa roliga filmfrågor. Fina priser går att vinna!
Tipspromenaden kan du gå mellan kl 10.30-13 med start i  Ateljén. Fri entré.


FILMER SOM VISAS...

HÄXJÄGARNA  (Från 8 år.)
Regi: Rasko Miljkovic, Serbien. Språk: serbiska. Svensk text. 

Häxjägarna
10-årige Jovan har haft Cerebral pares så länge han kan minnas. Hans sjukdom har gjort honom blyg och tystlåten. För att fly verkligheten försvinner han in i sin fantasivärld där han är en hjälte med superkrafter alla drömmer om att ha. Men allt förändras när han träffar sin nya klasskompis Milica. Hon övertalar honom att hjälpa henne att befria sin pappa från hans nya fru, som hon tror är en häxa. Men för att bli en riktig hjälte måste Jovan först acceptera sig själv och den han är. HÄXJÄGARNA handlar inte bara nyvunnen vänskap och häxjakt, det är också en stark och djup berättelse om att göra det bästa man kan, hur många hinder man än måste besegras.
Lö 19/1 kl 11. Blå Stället, Stora Salongen. Entré: 50 kr.
Biljetter säljs i biljettkassan på Draken eller på 
www.goteborgslillafilmfestival.se


Ny svensk animation visar nedanstående 2 filmer (37 min). Barntillåtna.
Lö 19/1 kl 13. Stora Salongen. Entré 50 kr.

GIRAFFENS CYKEL
Giraffens cykel
Det är vår och Giraffen har fått en ny cykel. En stor, med två hjul. Men det är inte så lätt att cykla på den, trots att apan gör sitt bästa för att hjälpa till. Lasse Persson, eller Lisa Tulin som hen också kallar sig, har animerat allt från Emil i Lönneberga till Spöket Laban, Lilla Anna och Långa farbrorn och har även regisserat flera egna normkritiska filmer. Giraffen är hens senaste film för de allra minsta.
Regi: Lasse Persson.

STORA GALAXER ÄTER STJÄRNOR 
Stora galaxer äter stjärnor
I en galax långt långt borta, bland rymdsälar, skuggmonster och järnvägskaniner bor Rabbit, Lövet, Bärry & Lill-Tuffe. I Anna Charlottes underbara animation möter de galaxer av längtan, ensamhet och ger sig iväg på ett äventyr på regnbågen och kanske hittar de sin stjärna och vågar följa den?
Regi: Anna Charlotte (Hellsten), Sverige. Svenskt tal. 

Göteborgs Lilla Filmfestival    Angereds Bio

Fredag 25/1 – måndag 4/2
Göteborg Film Festival gästar Blå Stället

Göteborg Film Festival

Tisdag 25/1 Invigning av Göteborg Film Festival.
I samarbete med Göteborg Film Festival.
Mer detaljerat program kommer!

 

Teater

 

Angereds Teater 

Aktuellt program finns på Angereds Teaters webbsida.

Angereds Teaters logotyp

 

Se mer teater på Blå Stället...

Blå Stället arrangerar skolföreställningar som främst riktar sig till skolor och förskolor. Men i mån av plats kan du som privatperson också köpa en biljett.
Blå Stället har även föreställningar som är öppna för allmänheten.
Mer info hittar du på sidan för Barn & Unga