Ur filmen Charter.

Film Teater Litteratur

Angereds Bio visar film, Angereds Teater finns i huset, Angereds bibliotek finns i huset och ibland har Blå Stället särskilda författar- eller poesiprogram. Även barnteater och annan filmverksamhet hittar du här.

LITTERATUR

Lördag 19 september
Angereds bokmässa 2020 – vi gör det digitalt!

Angereds bokmässa 2020

Angereds bokmässa är en arena för skrivande personer, etablerade och oetablerade, både i Angered och i andra förorter i Göteborg. Syftet är att lyfta litteraturen och poesin i förortsområden.

Mässan har sedan premiären 2018 fyllt ett tomrum i litteratur-Sverige och redan etablerat sig som en plats där nya röster får höras och där nya besökare möter litteraturen. Den fantastiska respons vi fått de två första åren – både från medverkande och besökare – har tydliggjort det stora behovet av ett litteraturevenemang som Angereds bokmässa. Därför har vi beslutat att genomföra den även 2020 – MEN VI GÖR DET DIGITALT!

Vi kommer att visa förinspelade filmer och annat material i våra olika kanaler - Facebook, YouTube, Instagram, hemsidan med flera. Vi planerar också att ha en livesändning den 19 september - dagen för bokmässan – där en konferencier hälsar dig välkommen, inspirerar och guidar dig genom dagen och kanalerna.

Mer information om hur du kan ta del av Angereds bokmässa 2020 kommer framöver.

Horisontell linje

FILM

Torsdag 10/9 och torsdag 17/9
Filmplats!

Filmplats!

I höst ska det göras en webbserie där varje Filmplats gör ett avsnitt. Vi utgår ifrån ett färdigt manus och vi kommer att ha 7 inspelningsdagar, en för varje Filmplats. Manus har skrivits under sommaren av några deltagare från varje Filmplats

När Filmplats startar i början av september har vi workshops där vi gör övningar och går igenom allt från bearbetning av manus, till ljus, ljud, scenografi, kamera och mycket mer. Deltagarna hittar utifrån sitt intresse en roll i filmteamet. Vi kommer att samarbeta med några unga skådespelare som deltar i alla avsnitt och som skådespelar tillsammans med deltagare från respektive Filmplats.

Utöver webbserien kommer vi även ha fokus på finansiering och visa hur en kan söka pengar till sin filmidé. Vi kommer att jobba med praktiska övningar för att formulera och pitcha sin filmidé. I slutet av hösten erbjuds deltagarna att pitcha för en riktig jury med chans till ett mindre stöd.

Filmplats gör även i år en resa till Novemberfestivalen i Trollhättan, med seminarium, möjlighet att se massa film, träffa andra filmare och inte minst kommer vi i samband med festivalresan att ha visning av Filmplats filmer!

Ett samarbete med Filmplats som drivs av KulturUngdom med stöd från Arvsfonden
Kl 17-19.30. Studion.

filmplats.se för mer info.

Söndag 20/9
Filmvisning - Los ojos del estallido/Upprorets ögon


Dokumentärfilm om det sociala upprorets första två månader som pågår i Chile sedan oktober 2019. Efter filmen samtal med publiken.
Ett samarbete med Göteborg solidaritet med Chile.
Kl 13-15. Stora Salongen. Fri entré.

Horisontell linje

ANGEREDS BIO (Sommaruppehåll!)
Angereds Bio

Ordinarie filmvisningar torsdagar kl 18.30 och sista söndagen i månaden.
Pris 80 kr. Stora Salongen.

Bioverksamheten drivs av en ideell förening.
E-post: info@hagabion.se
Se angeredsbio.se för aktuellt program.

Horisontell linje

TEATER

ANGEREDS TEATER

Läs mer på Angereds Teaters webbsida.

Angereds Teater

Horisontell linje

Mer teater på Blå Stället...

Blå Stället arrangerar skolföreställningar som främst riktar sig till skolor och förskolor. Men i mån av plats kan du som privatperson också köpa en biljett.
Blå Stället har även föreställningar som är öppna för allmänheten.
Mer info hittar du på sidan för Barn & Unga