Kalendarium

Här hittar du alla program på Blå Stället. Välkommen!

Utställning: Bereen Darwish och Heba Al-Akkad - Mirrors/Speglar

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Fredag 12 augusti
Tid
10:00–16:00
Kostnad
Gratis

7/6–21/8 

Den här utställningen är en återspegling av ett möte mellan två vänner och konstnärer: Bereen Darwish och Heba Al-Akkad.

”Vi har omvandlat våra minnen och vår smärta till visuella scener som bär på många symboler. Vi förenas i en värld vars hjältar kretsar kring kvinnor, vars kroppar sammansmälter med djur, fågel och fisk. Men kvinnan förblir den starkaste symbolen för livet: solens, månens, nattens och dagens cykel.
Vi tror på kalligrafins kraft och färgens magi och använder måleri som ett reningsverktyg för all smärta och färg. Som en talisman för att nå en framtid parallellt med våra drömmar.” 

Heba Al Akkad, konstnär från Syrien. Hennes verk är som en dagbok över egna minnen i blandad teknik som kollage, måleri och skulptur.  

Bereen Darwish, konstnär från Syrien, undersöker identitet och förflyttning och dess påverkan på människor. Hon skapar mixed-mediaverk oftast med bläck, akvarell och tidningar. 

Plats: Centrummontern.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Kulturhuset Blå Stället
Plats
Angereds Torg 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.050885913351987,57.79589188284789] }, "properties":{ "title": "Utställning: Bereen Darwish och Heba Al-Akkad - Mirrors/Speglar", "content": "Arrangör: Kulturhuset Blå Stället" } }]
Kategorier
Konst/Utställning
Nyckelord
Syrien
akvareller
skulptur
måleri