Film, teater och litteratur

Här samlar vi scenföreställningar, biovisningar, filmfestivaler och litteraturprogram.

Välkommen på Blå Ställets lokala invigning av Göteborg Film Festival

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Bild ur filmen Exodus.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Fredag 27 januari
Tid
17:30–21:30
Kostnad
Biljetter: 80 kr. Bokas på: https://bio.se/bokning/cinemaId/12320/sessionId/5418https://bio.se/bokning/cinemaId/12320/sessionId/5418

Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival med 35 000 besökare som springer mellan biografer, barer, samtal och fester under 10 dagar.

Numera är Göteborg Film Festival också en digital festival som är tillgänglig för publik från hela Sverige. I år inviger vi Göteborg Film Festival lokalt på biografer över hela landet under en och samma dag – från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Varmt välkommen på lokal invigning av Göteborg Film Festival i Angered på Kulturhuset Blå Stället!
 
KVÄLLENS PROGRAM

- Kl. 17.30: före sändningen kan du mingla, dricka nåt gott och delta i vårt filmquiz med fina priser.
- Kl. 18.30: Göteborg Film Festivals invigningsfilm Exodus visas.

Köp biljetter här. Pris: 80 kr.

OM FILMEN

Med visuell och känslomässig kraft iscensätter Abbe Hassan ett drama om råbarkad flyktingsmugglare som möter tolvårig flicka på flykt.

I en turkisk hamn kliver en ström av människor ut ur den blekt gula containern. Det är 2015 och miljoner flyktingar försöker ta sig in i ett stängt Europa. En av dem är den tolvåriga syriska flickan Amal. Hennes systrar ska finnas i Grekland, hennes föräldrar i Sverige. Men dit är det långt när den turkiska polisen plötsligt stormar containerhamnen.

Abbe Hassan, som tidigare producerat Måste gitt och regisserat kortfilmen Guld (GFF 2018), långfilmsdebuterar med en urstark film som med actionsekvenser och thrillerinslag skapar en dynamisk bild av en specifik europeisk närhistoria, men också ett intimt porträtt av två människor som av olika anledningar måste ty sig till varandra.

Ashraf Barhoum och Jwan Alqatami agerar med bultande liv och ger känslomässiga nyanser till den oväntade vänskapen som tar dem båda till nya platser.

Plats: Stora Salongen.

----------------------------- 

Det finns många sätt att förändra världen
Kom in och dela ditt 

Kulturhuset Blå Stället
Mitt i Angered centrum

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Kulturhuset Blå Stället
Plats
Angereds Torg 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.050885913351987,57.79589188284789] }, "properties":{ "title": "Välkommen på Blå Ställets lokala invigning av Göteborg Film Festival", "content": "Arrangör: Kulturhuset Blå Stället" } }]
Kategorier
Film
Festival
Nyckelord
blå stället
angered
film
medialabb