Kalendarium

Här hittar du alla program på Blå Stället. Välkommen!

Utställning: Migrantes Valientes/Berättelser om migration av Pablo Allison

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Fotograf: Pablo Allison. (Bilden är beskuren.)

Datum, tid och beskrivning

Börjar
Fredag 10 december 2021
Slutar
Söndag 13 februari 2022
Öppettider

Ordinarie öppettider för Konsthallen Blå Stället:
Måndag–torsdag kl. 12–17, fredag–söndag kl. 12-16.
(Med reservation för helger och lov.)
Hammarkullen konsthall följer spårvagnshållplatsens öppettider.

Kostnad
Gratis

Om utställningen:

Mexiko & USA 2017–2021

Migrantes Valientes/Berättelser om migration presenterar ett alternativ till massmedias distanserade bevakning av migration genom att rikta blicken mot resandets vardagsrörelser. Kollektiva ansträngningar för överlevnad växlas med ömma stunder och personliga berättelser i vittnesmål som tar sin form genom bilder och poesi.

Under fem års tid har Allison följt med migranter som rör sig genom Mexiko mot förbjudna horisonter i USA och avbildat deras villkor. Fragment av deras erfarenheter vävs ihop med landskapsbilder. Bilder tagna under resor med det godståg som mest är känt under namnet The Beast - Besten och handtecknade porträtt från ett ICE-förvar (Immigration and Customs Enforcement), där Allison som många andra satt inlåst före utvisningen.

Verken som presenteras här synliggör mod och omsorg såväl som brutala gränser upprättade genom en migrationspolitik som stänger ute, avhumaniserar och ytterst dödar. I centrum för Allisons arbete står den levda erfarenheten och begäret att intervenera i världen. Han vägrar att rätta sig efter det han kallar för journalistikens mytologi om en kritisk distans och föreställd neutralitet.

Utställningen sträcker sig från galleriets intima rum i konsthallen på Blå Stället till den underjordiska spårvagnsstation som är Hammarkullen konsthall och kompletteras av en publikation i tidningsformat.

Pablo Allison föddes i Storbritannien och växte upp i Mexiko. Han är en erkänd graffitiwriter och konstnär som arbetar främst med långsiktiga dokumentära projekt.

Curator: Daniel Terres, projektledare Urban Konst vid Göteborgs Konsthall.
Utställningen är ett samarbete mellan Kulturhuset Blå Stället och Urban Konst vid Göteborgs Konsthall.

Utställningen visas både i Konsthallen Blå Stället och i Hammarkullen Konsthall.

Utställningen visas 10/12–13/2.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Kulturhuset Blå Stället
Plats
Angereds Torg 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.050885913351987,57.79589188284789] }, "properties":{ "title": "Utställning: Migrantes Valientes/Berättelser om migration av Pablo Allison", "content": "Arrangör: Kulturhuset Blå Stället" } }]
Kategorier
Konst/Utställning