Kalendarium

Här hittar du alla program på Blå Stället. Välkommen!

Film & samtal med Emma Dominguez 

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Lördag 12 februari
Tid
13:00–16:00
Kostnad
Gratis

Denna sista dag för Pablo Allisons utställning Migrantes Valientes/Berättelser om migration, bjuder vi in till en filmdag med samtal.

Följande fIlmer  visas:

  • Emma Dominguez: Exil, 4 min. (2018).
  • Bouba Touré och Raphaël Grisey: 
    Xeex Bi Du Jeex – A Luta Continua, 70 min. (2018).
    Traana-Temporary Migrant 27 min. (2017).


Visningarna följs av ett konstnärsamtal med Emma Dominguez tillsammans med Daniel Terres och Patrik Haggren från Urban Konst vid Göteborgs Konsthall. 


Om filmerna:

Emma Dominguez kortfilm Exil handlar om exil i en svensk kontext.
Filmen ställer frågor kring: vad händer med sorgen som uppstår när vi hittar rötter bland betongen men tvingas att lämna platsen?
Det sägs att trauma går i arv, även fast vi inte upplevt exilen själva.
Hur gör vi för att bli hela igen? 

Emma Dominguez är konstnär och aktivist. I sin konst tar hon ofta avstamp i ett ifrågasättande av maktstrukturer och vilka som får synas, höras och ta plats i våra gemensamma rum.  

Övriga två filmer är gjorda av fotografen Bouba Touré och fotografen/filmaren Raphaël Grisey tillsammans med teatergruppen Káddu Yaraax, som arbetar med Forumteater utifrån dramatikern Augusto Boals "De förtrycktas teater". 

Båda filmerna är en del av en serie av verk som bildar ett arkiv kring jordbrukskollektivet Somankidi Coura i Senegal. Kollektivet startades på 1970-talet av återvändande arbetsmigranter och aktivister från Frankrike.

Arkivet och filmerna berättar om arbetsmigranters kamp för frihet och rättvisa livsvillkor - men också om det pan-afrikanska arvet av lokal kunskap och ekosystem, kollektivt arbete, jordbruk och permakultur.

Arbetet med arkivet är ett försök att dokumentera och formulera befrielseberättelser, kollektivkamp och omsorg och att dekolonisera migrations- och utvecklingspolitiken.  

Föranmälan: daniel.terres@kultur.goteborg.se
Plats: Stora Salongen. 

Ett samarbete med Urban Konst vid Göteborgs Konsthall.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Kulturhuset Blå Stället
Plats
Angereds Torg 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.050885913351987,57.79589188284789] }, "properties":{ "title": "Film & samtal med Emma Dominguez ", "content": "Arrangör: Kulturhuset Blå Stället" } }]