Kalendarium

Missa inget av Kulturhuset Blå Ställets program!

Digitalt samtal: Contours of Inbetweeness

Datum, tid och beskrivning

Datum
Torsdag 17 juni
Tid
18:00–19:00
Kostnad
Gratis

I historierna om förflyttning som många svarta människor delar är erfarenheter kring identitet och tillhörighet likartade. Detta rundabordssamtal utforskar svarthetens konturer och strukturer och vilken typ av solidaritet som kan finnas inom svarthet och över POCs (People of colour) gränser. Diskussionen grundar sig i rasifiering i en svensk kontext.

Deltagarna: Kristina Issa är en kompositör, musiker och artist och har turnerat genom hela Europa med sitt band. Senast har hon medverkat i "Nationen" på Backa Teater. Hennes tidigare verk inkluderar den audiovisuella showen "Queen Zenobia" och "Arabic Spring" om den arabiska våren och Syrien.
Kitimbwa Sabuni har varit i centrum för den svenska debatten om ras och social rättvisa i mer än två decennier. Han har publicerat flera publikationer och är för närvarande ordförande för Afrosvenskarnas Riksorganisation.

Daniel Terres växte upp i Argentina och Bolivia men bor och arbetar för närvarande i Göteborg. Han driver podcasten Tredje Rummet och arbetar på Urban Konst, som är en del av Göteborgs Konsthall sedan 2017.
Nontokozo Tshabalala är en tvärvetenskaplig konstnär, poet, afrofuturist och designer. Född och uppvuxen i Sydafrika för närvarande baserad i Göteborg.
Samtalet sker på engelska. Digitalt samtal.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Kulturhuset Blå Stället
Plats
Angereds Torg 13
Tillgänglighetsinformation: Tillgänglighetsinformation
Telefon
031-365 17 00
Kontaktperson
Mikael Olow
[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.050885913351987,57.79589188284789] }, "properties":{ "title": "Digitalt samtal: Contours of Inbetweeness", "content": "Arrangör: Kulturhuset Blå Stället" } }]
Kategorier
Konst/Utställning