Aktuellt

 • Skisser av lokalerna i Kulturhuset Bergsjön

  Publicerad 26 november 2020
  Nu kan vi bjuda på ett par planskisser av hur lokalerna kommer att vara placerade i kulturhuset.
 • Välkommen in i Kulturhuset Bergsjön redan nu

  Publicerad 5 november 2020
  2022 ska kulturhuset invigas och byggarbetet pågår för fullt i centrala Bergsjön. Du som är nyfiken på vad som komma ska kan nu få en förhandstitt!
 • Kulturhuset Bergsjön får kollektivt skapad konstgestaltning

  Publicerad 17 september 2020
  Konstnären Jelena Rundqvist får uppdraget att skapa konst för Kulturhuset Bergsjön. Totalt kommer det att bli tre konstverk i olika material. Men avsändaren kommer att vara ett kollektiv – invånare och personer som är verksamma i Bergsjön är med genom hela processen och utformar konstverken.
 • Istället för Tellusfestivalen 2020

  Publicerad 20 augusti 2020
  I år kan vi inte genomföra Tellusfestivalen på det sätt som vi har gjort de senaste sex åren. Men det betyder inte att det blir en tråkig höst på Rymdtorget!
 • Utställning om Kulturhuset Bergsjön

  Publicerad 2 juni 2020
  Nu hänger en liten utställning om Kulturhuset Bergsjön i Bergsjön Centrum. Välkommen dit för att se den långa process som har lett oss fram till byggstarten och en glimt av vad som ska komma
 • Så här kommer Göteborgs nya kulturhus se ut

  Publicerad 25 maj 2020
  Sweco Architects står för ritningarna till Kulturhuset Bergsjön. De vann 2017 en arkitekttävling med sitt förslag ”Kulturkorgen”.
 • Plats för kulturhus

  Publicerad 20 april 2020
  På den plats där Kulturhuset Bergsjön byggs har nu de fina björkarna fått lov att fällas. Just nu ser det förstås lite tråkigt ut, men håll i huvudet bilden av hur fint det blir när allt är klart.
 • Det blivande kulturhuset i Bergsjön heter från och med nu…

  Publicerad 3 mars 2020
  ...Kulturhuset Bergsjön! Kulturnämnden fattade i slutet av februari beslut om att följa namnberedningens förslag och klubba namnet Kulturhuset Bergsjön.
 • Samverkan för öppna mötesplatser och kultur i Bergsjön

  Publicerad 20 december 2019
  Föreningen Navet i Bergsjön får utvecklingsmedel från Boverket och Leader längs Göta älv för att i samverkan med stadsdelen erbjuda invånarna medborgardrivna mötesplatser och kulturaktiviteter.
 • Entreprenör utsedd för kulturhuset i Bergsjön

  Publicerad 14 september 2018
  Det blir Veidekke Entreprenad AB som kommer att bygga Göteborgs nya kulturhus i Bergsjön. Förhoppningen är att bygget ska komma igång under 2020
 • Reviderad budget för Kulturhus Bergsjön

  Publicerad 13 juni 2018
  Kommunstyrelsen har fattat beslut att utöka investeringsramen med 30 miljoner kronor för Kulturhus Bergsjön.
 • Klass 6 på Martinaskolan vann affischtävlingen

  Publicerad 8 juni 2018
  I hård konkurrens lyckades klass 6 på Martinaskolan ta hem segern i tävlingen om hur årets Tellusfestivalaffisch ska se ut. Motivet trycks nu upp som affisch och kommer spridas över staden.
 • Va med och skapa din drömfestival!

  Publicerad 23 mars 2017
  Vad skulle du vilja uppleva på Tellus Kulturfestival? Välkomna på öppet möte inför Tellus kulturfestival 2017. Tellus kulturfestival äger rum på Rymdtorget i Bergsjön varje år. I år, den 16 september, blir det fjärde året i rad.
 • Informationsmöte på Stadsbiblioteket 1 februari

  Publicerad 30 januari 2017
  På onsdag den 1 februari är det dags för informationsmöte på Stadsbiblioteket. Ta chansen att höra mer om kulturhuset och diskutera de fyra arkitektförslagen.
 • Kulturhusförslag ställs ut i Bergsjön

  Publicerad 16 december 2016
  Pressmeddelande 15 december 2016. 1 december var sista dagen för de deltagande teamen att lämna förslag i arkitekttävlingen om utformningen av Göteborgs nya kulturhus i Bergsjön.
 • Startskott för arkitekttävling Kulturhus Bergsjön

  Publicerad 31 augusti 2016
  Fyra team har valts ut för att vara med i arkitekttävlingen för det nya kulturhuset i Bergsjön. Teamen kommer under hösten att skissa på sina förslag till gestaltning av det nya kulturhuset. Den 1 december ska förslagen lämnas in till bedömning.