Foto: Lo Birgersson

Kök och meny

Maten ska vara en av dagens höjdpunkter. I vårt egna kök lagar vi maten till största delen från grunden och erbjuder specialkost.

Vällagad mat från egna köket

Vårt egna kök på Örgrytehemmet tillagar både middag och kvällsmål. I matlagningen används en stor del ekologiska livsmedel. Köket lagar specialkost efter behov, det kan till exempel vara allergikost såsom glutenfri och mjölkfri kost men också kost för känsliga magar. Frukost och mellanmål tillagar personalen på våningen. Nattmål erbjuds också vid önskemål.

Kom gärna med önskemål

Det finns kostombud på varje enhet och köket lyssnar gärna på önskemål om favoritmat. Du kan välja att äta i den gemensamma matsalen eller inne i din lägenhet. Alla måltider ingår i din matavgift.

Meny

Vecka 40 ( 28 September - 4 Oktober )

Måndag

Dagens: Fiskbullar i hummersås & kokt potatis

Vegetariskt: Grönsaksbullar med dillsås & kokt potatis

Dessert: Päronhalva med vispad grädde

Middag: Rotfruktsgratäng & pannbiff

Vegetariskt: Rotfruktsgratäng & grönsaksbiff

Tisdag

Dagens: Stekt fläsk med löksås & kokt potatis

Vegetariskt: Selleribiff med löksås & kokt potatis

Dessert: Exotisk fruktsallad

Middag: Skinka med legymsallad & bröd

Vegetariskt: Falafel med legymsallad & bröd

Onsdag

Dagens: Rimmad oxbringa med pepparrotssås & kokt potatis

Vegetariskt: Haloumibiff med pepparrotssås & kokt potatis

Dessert: Hallonkompott

Middag: Potatis-& purjolökssoppa med bacon & bröd

Vegetariskt: Potatis-& purjolökssoppa med pumpafrö & bröd

Torsdag

Dagens: Fisksoppa med aioli

Vegetariskt: Grönsakssoppa med aioli

Dessert: Äppelkaka med vaniljsås

Middag: Skinkfrestelse & råkost

Vegetariskt: Grönsaksfrestelse & råkost

Fredag

Dagens: Kyckling med currysås & kokt ris

Vegetariskt: Quornfilé med currysås & kokt ris

Dessert: Skogsbärskräm

Middag: Räkcrêpes & sallad

Vegetariskt: Svampcrépes & sallad

Lördag

Dagens: Biff Lindström med rödvinssås & kokt potatis

Vegetariskt: Vegetarisk biff med rödvinssås & kokt ris

Dessert: Glass med chokladsås

Middag: Ostkaka med vispad grädde

Vegetariskt: Ostkaka med vispad grädde

Söndag

Dagens: Högrevsgryta med rotfrukter & kokt potatis

Vegetariskt: Rotfruktsgryta & kokt potatis

Dessert: Kladdkaka med vispad grädde

Middag: Fläskpannkaka & råkost

Vegetariskt: Ugnspannkaka & råkost

Kökets telefon: 031 - 365 74 91

Vecka 41 ( 5 Oktober - 11 Oktober )

Måndag

Dagens: Kåldolmar, gräddsås & kokt potatis

Vegetariskt: Vegetarisk kålpudding, gräddsås & kokt potatis

Dessert: Chokladpudding

Middag: Tomatsoppa med korvslantar & bröd

Vegetariskt: Tomatsoppa med pasta & bröd

Tisdag

Dagens: Stekt strömming, skirat smör & potatismos

Vegetariskt: Broccoli-och blomkålsgratäng & potatismos

Dessert: Persika med vispad grädde

Middag: Pytt i panna & stekt ägg

Vegetariskt: Grönsakspytt & stekt ägg

Onsdag

Dagens: Flygande Jacob & kokt ris

Vegetariskt: Panerad Zucchini & kokt ris

Dessert: Fruktkompott

Middag: Omelett & räkstuvning

Vegetariskt: Omelett & svampstuvning

Torsdag

Dagens: Kött-& grönsakssoppa

Vegetariskt: Grönsakssoppa

Dessert: Pannkaka med vispad grädde

Middag: Lasagnette & råkost

Vegetariskt: Vegetarisk lasagnette & råkost

Fredag

Dagens: Mandelfisk med citronsås & kokt potatis

Vegetariskt: Mandelbakad broccoli med citronsås & potatis

Dessert: Frukt keso

Middag: Köttfärspaj med gräddfil

Vegetariskt: Grönsakspaj med gräddfil

Lördag

Dagens: Fläskkarré med örtgräddsås & rostad potatis

Vegetariskt: Ugnsbakad blomkål med örtgräddsås 6 potatis

Dessert: Glass & kolasås

Middag: Rödbetssallad, köttbullar & bröd

Vegetariskt: Rödbetssallad, grönsaksbullar & bröd

Söndag

Dagens: Burgundisk gryta & kokt potatis

Vegetariskt: Vegetarisk burgundisk gryta & kokt potatis

Dessert: Lingonfromage

Middag: Rotfruktsplättar med skinka

Vegetariskt: Rotfruktsplättar med rostade kikärtor

Kökets telefon: 031 - 365 74 91

Vecka 42 ( 12 Oktober - 18 Oktober )

Måndag

Dagens: Fiskgryta med tomat, oliver och svamp & kokt ris

Vegetariskt: Kikärtsgryta med tomat, oliver och svamp & kokt ris

Dessert: Crème brulée

Middag: Rostad majssoppa med bacon & bröd

Vegetariskt: Rostad majssoppa med gräddfil & bröd

Tisdag

Dagens: Stekt fläsk & raggmunk

Vegetariskt: Grönsaksbiff & raggmunk

Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde

Middag: Kycklingklubba & potatissallad

Vegetariskt: Lasagne Verona

Onsdag

Dagens: Chili con carne på högrev & kokt ris

Vegetariskt: Chili sin carne & kokt ris

Dessert: Jordgubbskräm

Middag: Räkmacka

Vegetariskt: Vegetarisk smörgåstårta

Torsdag

Dagens: Skinkstek med svampsås & ugnsrostade rotfrukter

Vegetariskt: Haloumi med svampsås & ugnsrostade rotfrukter

Dessert: Cheesecake med bärsås

Middag: Laxpudding & gröna ärtor

Vegetariskt: Potatisgratäng & gröna ärtor

Fredag

Dagens: Panerad rödspätta, remouladsås & kokt potatis

Vegetariskt: Vegetarisk schnitzel, remouladsås & kokt potatis

Dessert: Persikopaj med vaniljsås

Middag: Wienerkorv med bröd & gurkmajonnäs

Vegetariskt: Vegokorv med bröd & gurkmajonnäs

Lördag

Dagens: Pannbiff med stekt lök, skysås & potatis

Vegetariskt: Vegetarisk biff med stekt lök, skysås & potatis

Dessert: Brylépudding & karamellsås

Middag: Bakad potatis med skagenröra

Vegetariskt: Bakad potatis med grönsaksröra

Söndag

Dagens: Rostbiff, rödvinssås & potatisgratäng

Vegetariskt: Selleribiff, rödvinssås & potatisgratäng

Dessert: Citronfromage

Middag: Ostkaka & vispad grädde

Vegetariskt: Ostkaka med vispad grädde

Kökets telefon: 031 - 365 74 91