Vår förskola


På förskolan går cirka 90 barn uppdelade på fem avdelningar utifrån barnens åldrar. Förskollärare och barnskötare arbetar på varje avdelning.

Roliga och lärorika dagar med språket i fokus

Dagarna på förskolan är fulla med aktiviteter och vi jobbar mycket med att lära genom lek. Språket är en viktig del av vår verksamhet och vi ser flerspråkighet som en tillgång.

Vi gör utflykter till skogen och promenerar till Bergsjöns bibliotek. Det händer också att vi åker till centrum för att till exempel gå på museum.

Vi lär oss även när vi är utomhus

Vi är ute minst en gång varje dag i skogen eller på vår gemensamma gård som är lite kuperad med små berg att utforska. Där finns leksaker, gräsmattor och asfalt att cykla på. Vi arbetar med att lära oss saker även i leken utomhus och har organiserad utomhuspedagogik.

Maten lagas på förskolan

Maten lagas på förskolan och är näringsrik och råvarorna är ofta ekologiska. Självklart erbjuder vi specialkost till de barn som behöver.

Viktigt med ett bra samarbete med föräldrar

Ni som föräldrar har mest kunskap om era barn och ett bra samarbete med er är viktigt, så att vi kan anpassa verksamheten på förskolan utifrån barnens behov och intresse.