Foto: Emma Sjöberg

Om biblioteket

Kortedala bibliotek är en mötesplats dit alla är välkomna. Du kan låna och läsa, plugga och surfa, gå på arrangemang och delta i kurser, träffa gamla och nya vänner eller bara koppla av.

Vi vill vara en viktig aktör i kulturlivet i nordöstra Göteborg, och därför arrangerar vi kulturkvällar och aktiviteter för alla åldrar.

För dig som är vuxen och intresserad av att börja studera, är vuxenstuderande eller vill ägna dig åt självstudier finns en lärmiljö. I den finns datorer för studier med anpassade program, kursböcker och ett tyst läsrum. Vi erbjuder även språkcafé, läxhjälp och datakurser.

Grupper av vuxenstuderande, föreningar och skolklasser är välkomna på biblioteksundervisning, bokinformation eller bara för att låna. Ring och avtala tid!

Kortedala stadsdelsbibliotek har ca 90 000 böcker, språkkurser, ljudböcker, filmer med mera och prenumererar på runt 240 tidningar och tidskrifter på flera olika språk.

Biblioteket har en stor samling böcker, tidningsklipp och annat material som speglar Kortedalas historia sedan urminnes tider. Vill du veta mer om stadsdelen så hittar du många bra lästips under rubriken Läs om stadsdelen.