Foto: Eva Bäckman

Lokaler och utrustning

Läs om våra lokaler och om vilken teknisk service vi erbjuder.

Lokaler

Kortedala bibliotek ligger på andra våningen med uppgång från Kortedala torg. Biblioteket är stort, ljust och luftigt. Läsplatser och sittgrupper finns för studerande och andra som bara vill koppla av en stund. Dessutom finns en tyst läsesal.Trådlöst nätverk ger tillgång till internet och även till bibliotekets abonnemangsdatabaser, t ex Nationalencyklopedin på nätet och Press Reader.

För större arrangemang går det att ordna sittplats för cirka 70 personer. Vi har dock inga möjligheter att hyra ut någon lokal till kvällsaktiviteter.

Håller du på med måleri, fotograferar du eller ägnar du dig åt konsthantverk? Eller vill du visa vad din förening håller på med? Vill du visa andra så kolla med oss om det finns plats att ställa ut på vår "Konstvägg" i biblioteket. Vi har också montrar som kan användas för exponering.

Utrustning

Datorer

Det kostar inget att använda bibliotekets datorer, men du behöver bibliotekskort och pinkod. Har du ingen pinkod kan du skaffa en på biblioteket om du har med ditt bibliotekskort och giltig legitimation. Datorerna loggar du in på direkt i biblioteket eller bokar du här hemifrån.
I alla våra datorer kan du använda USB-minne.

Ett antal datorer med internetuppkoppling kan bokas av vuxna 60 minuter per dag och det finns även möjlighet att boka dator 120 minuter om du behöver använda dator för studier. Barn och ungdomar under 18 år kan boka två datorer, 60 minuter per dag.

På alla bibliotekets datorer finns Officepaketet med Word, Excel och Powerpoint.

Utskrifter

Alla datorer är kopplade till en svart/vit skrivare. De första 3 utskrifterna är gratis och därefter kostar de 2 kronor/sida. Innan du skriver ut betalar du in pengar på utskriftskontot som är kopplat till ditt bibliotekskort.

Wifi

Gratis tillgång till trådlöst nätverk som ger tillgång till internet och bibliotekens abonnemangsdatabaser. Nätverket heter "biblioteket". Logga in med ditt bibliotekskort och pinkod.

Skanning

På bibliotekets kopiator kan man scanna dokument direkt till e-post. Scanning är gratis.

Kopiator

Kopiering i svart/vitt A4 kostar 2 kronor/sida. Det finns även möjlighet att kopiera A3 och i färg enligt särskild taxa. Personalen hjälper dig att ladda ditt bibliotekskort med pengar för kopiering!