Bild: pixabay.com

För barn och unga

Alla barn, ungdomar och föräldrar är välkomna att botanisera i bibliotekets fina barnavdelning. Du hittar lätt hit, direkt till höger när du kommer in i biblioteket. Låna, läs och njut!

Här finns allt för dig som är mellan 0-25. Böcker för barn och ungdomar men också serieböcker, filmer, tv-spel och ljudböcker. Och en föräldrahylla för dig som väntar en liten eller är nybliven förälder.

I mitten av barnavdelningen finns en mysig rundel för de minsta besökarna. Förutom att mysa med en bok kan ni även leka med leksaker, pussla, busa, klä ut er och rita.

I vårt fina sagorum brukar vi ha sagoläsning och andra aktiviteter. Fråga gärna oss om nästkommande datum!

Kortedala bibliotek har även en fin Äppelhylla. Där hittar du medier som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar. Här hittar du även böcker för och om barn med funktionsnedsättning. Böcker som väcker läsglädje, men också ger stöd och inspiration till dig som är vuxen.

På biblioteket finns även Språkpuffen-böcker. Detta är böcker som rekommenderats av logopeder för att ge en extra puff i barns språkliga stimulans. Alla är hjärtligt välkomna att låna hem en Språkpuff, du behöver inte ha varit i kontakt med en logoped för att låna hem en sådan bok.

I barnavdelningen hittar du också bilderböcker på fler språk än svenska. Dessa riktar sig till dig mellan 0-6 år. För barn som är äldre än så finner du fler böcker på utländska avdelningen.

I stadens kalendarium eller i bibliotekets program kan du läsa om vad för roligt som händer härnäst på biblioteket.

Här hittar du våra kontaktuppgifter