Foto: Lo Birgersson

Vår förskola

Vår förskola ligger centralt i Lundby, granne med Bjurslättsskolan. Språkutveckling är centralt i vår pedagogik och vi jobbar mycket med sagor, läsning och berättande.

Avdelningar och personal

På vår förskola är barnen indelade i tre grupper utifrån ålder. Hos oss jobbar både förskollärare och barnskötare.

Språkutvecklande pedagogik

Hos oss jobbar vi mycket med språket då både barn och vuxna kommer från många delar av världen. Vi använder oss av alternativa kommunikationsmetoder som bilder och tecken med målet att uppmuntra barnen att uttrycka sig. Varje dag läser vi i personalen sagor för barnen och en gång i veckan läser fjärdeklassarna på Bjurslättsskolan, som ligger precis intill, högt för våra förskolebarn. Vi har även ett nära samarbete med Lundby bibliotek och erbjuder föräldrarna hemlån av bokpåsar, som både hämtas och lämnas hos oss på förskolan.

En dag på förskolan

När vi öppnar förskolan tidigt om morgonen är vi inte så många och vi har därför bara en avdelning öppen. När frukosten serveras klockan åtta är alla avdelningar öppna och de barn som äter frukost gör det på sin egen avdelning.

Klockan nio har de flesta barn kommit och vi sätter då igång med våra planerade aktiviteter. Vi jobbar oftast med ett särskilt tema som kan uttryckas på många olika sätt, till exempel genom utflykter, drama, sång eller experiment. Arbetet blandas med fri lek. Vid elvatiden förbereder vi lunchen som äts vid halv tolv.

Efter lunch sover de yngre barnen utomhus i vagnar. För de äldre är det dags för en sagostund innan det blir tid för lek ute på gården. Mellanmål äts strax efter klockan två.

En liten enplansförskola

Våra tre avdelningar ligger i ett plan och då vi har nära till varandra samarbetar vi mycket och gärna. I vår ateljé ägnar vi oss åt skapande verksamhet.

Utflykter och besök

Vi tycker om att visa barnen den värld som finns bortom förskolan och förskolegården. Och då vi har nära till bussar och spårvagn så beger vi oss ofta ut på såväl stora som små utflykter. Ibland promenerar vi till skogen i Flunsåsparken, till biblioteket vid Vågmästareplatsen och till lekplatser i närområdet. Andra gånger besöker vi företag eller går på teaterföreställningar. Vi får också regelbundna besök från kulturskolan som engagerar barnen i musik, sång och drama.

Besök förskolan

Om du vill besöka förskolan, ring någon av avdelningarna för att boka in en tid.