Ett utsnitt ur ett av många vackra konstverk som ställs ut. Konstnär: Gunilla Svärd.

Utställare 2019

Här ser ni de konstnärer som ställde ut sina verk under Konstrundan i Östra Göteborg 2019. Du kan även ladda ner programmet som PDF.

Folder med karta 2019

Här kan du ladda ner 2019 års program med en karta till utställningarna.

Utställare 2019

Agneta Mannerbrink

Foto/collage

Agneta Mannerbrink är född och uppvuxen i Utby. Som ung drömde hon om att bli konstnär. Efter ett långt yrkesliv inom socialt arbete kan hon nu som pensionär ”leva sin dröm” och släppa loss sin kreativitet. Hon arbetar främst med foto men under senare tid även med collage.

Adress: Orrebacksgatan 16

Amanda Karlsson

Oljemåleri

Amanda Karlsson (f. 1989 Värmland) är verksam i Göteborg. Hennes konstnärskap utforskar ämnen rörande verklighet, fiktion och människans obekväma plats mitt i. Detta i relation till en starkt utforskande process drar paralleller mellan det kollektiva psyket, det individuella narrativet och vår påhittade sanning. 

www.amandakarlsson.com

Adress: VUE ateljéer, Korpralsgatan 5 (högst upp i Lafayettehuset)

Annika Karlsson

Måleri

Annika Karlsson bor i Utby och har sin bakgrund i den grafiska branschen, men jobbar nu som gymnasielärare. Sin konstnärliga utbildning har Annika fått på KV:s konstskola och Hovedskous målarskola. Vid sidan av lärarjobbet skapar Annika i sin ateljé Hantverksbageriet. Där målar hon och syr necessärer i återbrukade textilier, under namnet Anngus reuse.

”Jag tycker om att arbeta i olika tekniker som akryl, kollage, akvarell och digitalt. Mina motiv varierar och under senaste året har jag jobbat med huskroppar i akryl och akvarell. Husformerna ger mig möjlighet att leka med färg och form och jag har märkt att varje betraktare har sin idé om vilka hus det är på bilderna.”

Instagram: anngusk
Blogg: anngusplace.blogspot.se/

Adress: Kulturlyckan, Österlyckan 3

Carina Dahlén

Keramik

Jag drejar och arbetar med stengods och gör personlig keramik efter önskemål. Mina hjärtmuggar där kaffet bildar ett hjärta inuti koppen har blivit lite av mitt signum. Dem kan man beställa med egen text eller namn i.

Jag målar och graverar även glas och gör dekorationsmålning på barnstolar.

Du hittar mig på Facebook: carinasceramics.

Adress: Urmakaregatan 11

Carina Jern

Keramik

Carina Jern är från Partille och boende i Utby med egen verkstad/ateljé sedan 2008. Förutom vaser, krukor och bruksföremål i keramik är Carina en av Europas ikebana utövare (en japansk konstform av blomsterarrangemang) med praktik under japanske mästaren Hidemi Kataoka.

“Med bakgrund inom textil är färger och mönster starkt återkommande i mitt arbete. Geometriska former och raka linjer i mina vaser och ljusstakar kontrasterar och balanserar växterna och lågornas rörelser.”

www.carinajern.com

Adress: Drällvävaregatan 15

Caroline Månsson

Måleri

Jag har ganska nyligen flyttat till Göteborg. Har tidigare delat min tid mellan Malmö och Melbourne. Jag har arbetat med allt mellan himmel och jord, men det har alltid varit skapandet som legat mig närmast om hjärtat.

Jag har genom åren gått olika utbildningar och kurser inom konst. Det senaste halvåret har jag studerat fri konst på Valand. Jag sysslar främst med måleri och har målat sedan jag var liten. Mest med olja och akryl, men jag har på sistone även börjat utforska skulptur.

Adress: Lilla Regementsvägen 33

Carolyn Siegel

Måleri/blandteknik

Carolyn är född i USA och har bott i Sverige i 30 år nu. Hennes verk speglar hennes funderingar, svårigheter i livet och ibland “random” händelser i livet. Hon arbetar på MDF som hon spacklar och målar för att sedan arbeta på med rostfri tråd. Det blir en 3D effekt som med rätt belysning skapar en spännande dans mellan skuggorna och de målade ytorna. De flesta som ser hennes tavlor säger att de aldrig har sett något liknande.

Adress: Soldathemsgatan 13, våning 5

Duo LIM - Kim och Linnea

Platsspecifik installation

Duon LIM består av Kim Engdahl och Linnéa Berntsson som träffades på Göteborgs konstskola, inriktning skulptur. Båda jobbar med skulptur och platsspecifika installationer, deras första samarbete var 2017. En gemensam nämnare är att de ofta undersöker material med en hantverksmässig utgångspunkt.

LIM vill ifrågasätta världens snabba utveckling genom att undersöka och ifrågasätta mänskliga faktorer, normer och utvecklingen de leder till.

Kan vi sakta ner?

Instagram.com/artbylinneaberntsson
Instagram.com/kimzonite och www.kimzonite.com

Adress: Kvibergsnäs allé 24

Elisabeth Svensson Duranovic

Måleri/akvarell

Jag har hållit på med olika former av konst under många år, de senaste åren har akvarellmåleriet dominerat. Jag dras till akvarellens oförutsägbarhet, hur levande och utmanande den är att jobba med. Tidigare har jag målat i både olja och akryl, gjort skulptur och streetart. Det jag inspireras av nu är framförallt naturen, vatten i olika former samt infrastruktur och städer.

Adress: Lilla Regementsvägen 33

Emma Ihl

Textilkonst

Jag började brodera för snart fem år sedan i samband med en utmattning. Broderi har blivit en stor del av mitt liv och det jag gör. Det är mitt sätt att uttrycka mig. Jag har hittat mitt eget sätt och njuter av friheten som broderiet ger. Jag använder oftast ylle som bas, vadmal och yllegarner. Ibland lägger jag till andra material för en ny känsla eller effekt.

Broderi är perfekt om man som jag gillar att arbeta spontant och intuitivt. Inget behöver bestämmas på förhand utan kan växa fram. Jag håller även kurser inom broderi. Att se vad kursdeltagarna gör utvidgar min syn på broderiet och väcker nya tankar och idéer.

Adress: Kulturlyckan, Österlyckan 3

Emma Rissanen

Keramik/Textil

Kroppen och kroppslighet är en central punkt i mitt arbete, med återkommande organiska former med såväl existentiella som filosofiska frågeställningar. Hur en som människa brottas med insidan och utsidan, det som sipprar ut från 'själen' och bildar ens verklighet. Försöker visualisera det som ter sig 'osynligt' för att sedan bygga skulpturkroppar där insidan och utsidan förvrängs.

Jag arbetar intuitivt med händerna i materialen lera och tyg. I mitt uttryck finns en balans eller en kontrast mellan något hårt och något mjukt.

www.emmarissanen.blogspot.se
Instagram:@emrissanen

Adress: VUE Ateljéer, Korpralsgatan 5

Eric Saline

Grafik

Eric arbetar med ett brett utbud av material och tekniker, specialiserat på grafik och installation. Eric är medborgare i både Sverige och USA, arbetar på Hvitfeldtska och KKV som lärare, och jobbar också ideellt på Grafik i Väst Galleri i Göteborg och Grafiska Sällskapet i Stockholm.

Real Awesome Stuff grundades 2013 och är ett alias för de typer av projekt som Eric gör som konstnär och i samarbeten hittills med poeter, artister och designers från hela Sverige, Litauen, USA, Marocko och Tjeckien.

Adress: Tenngjutaregatan 9

Erik Malm

Teckning

Erik ritar främst teckningar i tusch och motiven är oftast skräckromantiska. Dock smyger sig andra motiv in ibland, andra stilar inspirerar och andra tekniker får samsas tillsammans med tuschet.

Ursprungligen kommer Erik från Kumla, och runtom i Närke har han hållit i flertalet utställningar och workshops. Här i Göteborg har hans teckningar hittills synts på konstrundan i Östra Göteborg, Kafé Frilagret och Café Sirius på Science fiction-bokhandeln. När han inte sitter hukad över ritbordet jobbar Erik som högstadielärare och sysslar även med andra konstformer såsom poesi.

Instragram: @creatureteacher

Adress: Rymdtorget 2

Erika Meyer

Målning

Min kreativa värld fylld av kontraster.

Jag skapar från känslor som driver mig för stunden, både stort som smått och i olika tekniker, oftast i olja och akvarell. I naturen bland ljus, skuggor, färger och reflektioner hämtar jag min inspiration som formar mina uttryck. Med experiment och fantasi finner jag glädje och harmoni åt min kreativitet. Tar foton för att “fånga ögonblicket”.

Meyersart - Färgtoner

Adress: Kvibergsnäs allé 24

Frida Almqvist

Oljemåleri

Jag heter Frida Almqvist och är en finlandssvensk formgivare och ljusdesigner med lite konstutbildning i bagaget. Ända sedan fyraårsåldern har intresset för skapande funnits och jag har testat väldigt mycket inom konst, konsthantverk och allmänt pyssel. Jag målar på fritiden i studiecirkeln Färgcirkeln. Mitt mål med Färgcirkeln är främst att ta mig tid att måla, men också att testa nya tekniker och uttryckssätt. Jag försöker också utmana mig motivmässigt, men eftersom jag främst målar för ”husbehov” har det blivit en del familjeporträtt. Men jag utforskar också min närmiljö och har börjat måla lite Utby-motiv, med en hel del konstnärlig frihet. Som det kunde sett ut. Om det var snö. Och gamla, vackra gatlyktor... 

Adress: Lilla Regementsvägen 33

Föreningen Navet/Kulturföreningen bob

Blandade tekniker

Föreningen Navet och Kulturföreningen bob jobbar med kultur och demokratifrågor i Bergsjön. Under konstrundan visar vi verk av konstnären Ronak Azeez. Du kan också ta del av en digital visning från en workshop med barn på årets Tellusfestival.

Adress: Galaxgatan 7

Ghaithaa Aswad

Rulla papper/keramik

Jag har genomfört många konstutställningar i Sverige och jag har arbetat med den här typen av konst i över 20 år. Jag vill visa denna vackra konst för hela Sverige.

Adress: Rymdtorget 4

Gunilla Svärd

Måleri

Jag arbetar med akvarell och olja. Jag blir inspirerad av barn och ungas fantastiska kreativitet och deras förmåga att hitta nya bilder och spännande världar i målningar.

Adress: Österhedsgatan 20

Hanna Dahl

Keramik

Mitt namn är Hanna Dahl och jag är keramiker, verksam i Kortedala. Det jag skapar speglar mitt intresse för färg, form och funktion. 

Instagram: @hannadahlkeramik

Adress: Gamlestadsvägen 4 (Easy living möbelbutik)

Helen Lindblom

Författare

Jag är en trebarnsmor på 37 år som bor med min familj i Utby. Min konst är att sätta ord på tankar och känslor genom att skriva. Jag har skrivit två böcker, den ena en biografi med titel När orden inte räcker och den andra en barnbok som heter Märta vill leka.

Barnboken har Carina Jagenäs från Utby illustrerat. Jag arbetar inom socialtjänsten och skriver på min fritid. Kommande bok handlar om att vara uppväxt i ett familjehem utifrån ett barns perspektiv. Jag är en levnadsglad och kreativ människa som tycker om olika former av skapande. Jag har hittat min harmoni i skrivandet.

Adress: Lilla Regementsvägen 33

Helena Jarnefall Plumeyer

Keramik

Jag är inte bara trädgårdsmästare, jag är keramiker också...På vintern går jag in i min keramikverkstad där jag arbetar med stengodslera, bränner högt och lågt, leker med påskägget och dess uttryck, lägger till och drar ifrån, guld, nitar och sidenband, använder stengodsglasyr och olika raku­tekniker. En och annan bägare, skål, fat, pumpa och mask passerar också min ugn.

Inspirationen finner jag i såväl tårtdekor som hårdrocks­musik. Det ena behöver inte utesluta det andra!

info@myskmadra.se
www.myskmadra.se

Adress: Decembergatan 33

Ida Ekstrand

Måleri/teckning/hantverk

Kortedalabo, kollektivhusmedlem, lärare. Målning som uttrycksmedel och nöje.

Adress: Allhelgonagatan 12

Ida Löfgren

Textil/performance

I mina arbeten strävar jag efter att spegla omvärldens och våra inre världars strukturer och mönster. Jag arbetar nära min kropp och mina åkommor, utanpå den, inuti den. Ett ord jag ofta arbetar med är samhällskroppen. En samhällskropp är för mig vårt kollektiva medvetande. Den är våra strukturer, historia, normer, trender och referenser som rinner genom våra blodådror. Den är de samhällsorgan som inte kan processa förändring. Den är historiens ärr i vår hud. I mitt arbete försöker jag i min egen kropp känna det, skapa en bild av det. När jag börjar arbeta med ett konstverk är det textila materialet en självklar startpunkt, det är en naturlig förlängning av kroppen och ett sätt för mig att förlänga det som finns inuti. Att visa var det skaver.

Adress: VUE ateljéer, Korpralsgatan 5

Jenny Bolander

Måleri

Jenny Bolander fascineras av havet och dess varelser. Hon är självlärd inledningsvis, men har byggt på med kunskaper om måleri genom flera år av undervisande i bild i skolan. Hon skapar som ett sätt att utveckla sin egen teknik, men även för att pröva de uppgifter som eleverna förväntas göra. Älskar även natur och växter och skapandet tar sig gärna uttryck i färggranna blomrabatter och formklippta buskar.

"Det finns något lockande med de djur som lever ett helt liv i det dolda, nere i djupen under havsytan. Jag har alltid tyckt att havet kan vara både renande och skrämmande och drar mig gärna till havet för att samla skal och stenar som naturen skapat i perfekt symmetri. Jag målar just nu gärna maneter för att försöka fånga deras otroliga skönhet, färggrannhet och viktlöshet, samtidigt som de kan vara dödliga om man kommer för nära dem. När man bor på västkusten blir det väldigt naturligt att havet blir en del av ens inspirationskälla och det låter jag gärna synas i mitt skapande."

www.jennybolander.se

Adress: Kulturlyckan, Österlyckan 3

Jenny Geuken

Målning

Jag är en konstnär som älskar att måla färgrikt och med teman som fångar känslan av naturen och även inre styrka. Jag har älskat konst sedan barnsben och finner ofta att måleriet lättare kan fånga de känslor som ord ej räcker till för att förklara. 

Det verk jag ställer ut i år kommer främst avbilda vattenvågor och natur som är avbildad på själsbejakande vis.  Jag målar främst i akryl men även med blandteknik. 

Varmt välkomna.

Adress: Tycho Brahes gata 16

Jessica Abony

Målning

Mitt konstskapande består till stor del av fragment ur drömmar och dagdrömmar, men ibland också situationer ur mitt verkliga liv. Jag vill förmedla starka känsloladdade stunder och platser. Ibland är det svårt att definiera exakt vad för känslor och situationer det rör sig om, vad det är jag vill berätta egentligen, och det är inte heller tanken. Ofta kan jag inte själv klä det tydligt i ord. Det som ger ett starkt intryck men samtidigt inte helt går att få grepp om tilltalar mig oerhört.

Adress: Götaholmsgatan 22

Kareem Sadoon

Måleri

I min konst fascineras jag av mänsklighetens ständiga konstruktion, rekonstruktion och dekonstruktion av stadsbilden och hur detta påverkar minnet och relationen till hemmet.

Adress: Lilla Regementsvägen 33

Karin Verdoes

Bildkonst/akryl

Karin Verdoes är designer och illustratör med en förkärlek till måleri och grafisk form. Hon är i grunden utbildad inom textil och har arbetat länge i modebranschen med att rita mönster för barnkläder.

“Mitt bildskapande är i grunden abstrakt, med vissa inslag av figurativa element. Jag attraheras av färgkombinationer, ytor och kontraster; stort kontra smått, ljus kontra mörker. Jag arbetar nästan uteslutande i akryl då jag tycker om att måla i lager på lager och arbeta snabbt. Min grundtanke består i att utforska bildens kärna och komposition där färg och form möts.”

www.evabrittakarin.se

Adress: Lilla Regementsvägen 33

Karl-Gustav Wilhemsson

Måleri

Min konstform är måleri med traditionella tekniker som olja och akvarell. Huvudsakligen målar jag landskap i akvarell och stilleben samt mytiska motiv i olja på duk. Min passion för det föreställande måleriet är inte bara att avbilda utan att ge en poetisk/andlig upplevelse av de bakomliggande föreställningarna i själva bilderna. I mina bilder vilar kärleken till koloriten som en huvudfåra i mitt måleri och färgen och passionen för att formge det poetiska i bilderna. Att med både intensitet och sinnlighet i att återskapa verkligheten, fantasin och spiritualiteten i de verk jag gör. Att upptäcka glädjen i måleriets platta värld kan idag kännas konstigt med alla nya medel vi har till förfogande, men just den stillhet och innerlighet som man som betraktare upplever i ett möte med ett måleri som öppnar en som en konservburk Just den känslan vill jag åt hos mina betraktare, att de ska finna något de kan suga åt sig av både den reella och magiska verkligheten.

www.karl-gustav.com

Adress: Nymånegatan 17

Karolina Ahlfort

Fotografi

Karolina Ahlfort är utbildad på Nordens Fotoskola, Biskops-Arnö och på University of Derby i England. De senaste åren har hon arbetat med ett projekt där hon har fotograferat i sin morfars barndomshem i Bohuslän som fortfarande är i familjens ägo.

”Min morfar hade tre systrar som alla förblev ogifta och levde tillsammans i huset ända till sin död på 1970-talet. Hela huset är fullt med gamla fotografier, kläder, brev och andra saker som alltid har fascinerat mig. Jag har här fantiserat om systern Göta, om hennes liv och om vem hon var."

www.instagram.com/k_ahlfort

Adress: Kvibergsnäs Allé 24

Kerstin Lundén

Träsnideri

För mig är skapande något lustfyllt. De sista femton åren har jag ägnat mig åt att tälja i färskt trä. Jag gör illmaror, grenfigurer och krympburkar.

I grenar jag hittar får jag ofta en association, som gör mig motiverad att börja tälja. Med knivens hjälp väcker jag liv i de Illmaror, grentomtar och grenfigurer som döljer sig i materialet. Att göra en krympburk kräver många olika moment, men utgår alltid från en färsk trädstam.

Adress: Backegårdsgatan 27 C

Kimmo Hakonen

Handkolorerad grafik/plåtteckningar

Jag ser mig själv som en upptäcktsresande och forskare i det undermedvetna landet som vi alla har inom oss, vi kan även kalla det kärnan. Det är i detta land som jag hittar olika känslolägen, nya tankar och erfarenheter som jag förevigar i mitt arbete som konstnär.

Olika skeenden, samband och tillstånd som inte låter sig förklaras i ord, icke verbal kommunikation, visualiseras i detta arbete. Betalningen för en biljett till det omedvetna landet är introspektion och känslighet. Resan är en meditationsstund i vaket tillstånd med uttryckslust som färdmedel.

www.kimmo.nu

Adress: Ungmästaregatan 43

Klara Svärd

Akvarellmåleri

Jag arbetar oftast med akvarell och bläck, och ibland med kol och grafit. Mitt favoritsätt att jobba är att stänga av alla tankar, och bara slänga mig rakt in i målningen utan någon plan. 

Min konst definieras delvis av mina fantasidjur, som blir till automatiskt när jag inte vet vad det ska bli. Men också av mina skakiga, skrynkliga linjer, om jag målar av något från verkligheten. Jag försöker då att inte alls titta på pappret, utan bara på modellen.

Adress: Österhedsgatan 20

Kvinnocenter i Bergsjön

Textil

Vi fick Östra Göteborgs kulturpris 2013. Motiveringen löd:

"Kvinnorna i hantverksgruppen inom Föreningen Kvinnocenter i Bergsjön har med trådar från hela världen sytt ihop det allra mest göteborgska: hamnen. Sedan starten 2007 har dessa kvinnor gestaltat olika teman med textil konst och nu slagit igenom med en uppmärksammad utställning på Sjöfartsmuseet.

Här knyts stadens textila historia samman med världen och allas vår framtid till ett unikt och färgsprakande uttryck som kan förstås av alla"

Nu kan man besöka oss på föreningen Kvinnocenter och beskåda detta verk.

Adress: Stjärnbildsgatan 28

Käthe Sjödahl

Måleri

Efter många års målaruppehåll har de två senaste åren handlat om målning till glädje för mig och andra. Alla borde försöka med någon kreativitet, det mår man bra av.

Försök du med!

Adress: Tycho Brahes gata 18

Lina Loca Gustafsson

Textilkonst

Jag studerar textilkonst på HDK, sista året på kandidatprogrammet. Jag använder mig av olika tekniker och material bland annat textil och metall för att arbeta med det undermedvetna och det oändliga, att man med sina drömmar kan uppleva allt utan begränsningar. Jag skapar objekt och målningar som för mig leder till en bortom-denna-världen-känsla. 

www.linaloca.se

Adress: Teleskopgatan 2, kollektivhuset Stacken

Milla Milova

Måleri

Utbildning från Konstakademin i Bulgarien. Målar i olja, blandad teknik.
Har haft utställningar i Sverige och Europa.

Adress: Lilla Regementsvägen 33

Mona Kasim

Akrylmåleri

Jag är född och uppvuxen i Angered. Målar främst med akryl på canvas, men även med olja och sprayfärg. Har ställt ut mina alster lokalt, bland annat i Hammarkullen, kulturhuset Blå Stället samt på bokmässan i Göteborg.

Vinnare av Angered kulturpris 2015.

Adress: Rymdtorget 2

Namo

Keramik/skulptur

När jag jobbar använder jag olika material och olika färgtekniker och det är det som gör att tavlorna får olika tekniker, och dessutom olika betydelser. Det första man ska tänka på när man jobbar är att det ska ge en återkoppling.

Adress: Zenitgatan 22 (baksidan)

Nina Ahvenvaara

Måleri

Jag är 48 år, född och uppvuxen i Bergsjön, Göteborg och bor idag med mina tre barn i Kortedala.

När jag målar så är det bara jag och en tom duk, bilden framför mig målade jag för en vecka sen... Nu är det bara för mig att skapa den.

Använder inga penslar när jag målar, jag vill göra alla nyfikna på min konst!

Adress: Lilla Regementsvägen 33

Sophia Lindström

Måleri

Jag målar det jag känner för, det kan bli en abstrakt känsla eller roliga djur för att fylla en tom vägg i barnens rum. I mitt skapande använder jag mig främst av akvarell, men även andra tekniker så som akryl, tusch och digitala verktyg. Det brukar dock alltid återkomma till blommor, djur och vardagselement, sådant jag själv skulle vilja hänga upp i mitt hus. Jag är självlärd med en och annan kurs för att upptäcka nya tekniker.

Adress: Kulturlyckan, Österlyckan 3

Susanne Engemoen

Akryl

Jag har alltid målat sedan barnsben. Jag målar numer främst med akryl. Mina målningar består ofta av starka kvinnor i starka färger.

Att måla ger mig distans till vardagen och är ett sätt att både koppla av och att njuta av stunden. Jag har arbetat i Östra Göteborg sedan 2004. Jag trivs väldigt bra i stadsdelen. Med mina tavlor vill jag både inspirera, locka, utmana och glädja betraktaren.

www.engemoen.n.nu

Adress: Handhjort, Brahegatan 7

Svarta Örnens kulturförening

Film, blandad teknik

Svarta Örnens Kulturförening är en förening som är fri från religiösa och politiska värderingar. Föreningen verkar främst inom film, konst, fotografi och animationsfilm.

Det främsta målet Svarta Örnen har är att medverka och göra kulturprojekt inom independent scenen och göra saker som sticker ut från majoriteten av kulturprojekt inom Europa.

Adress: Kvibergs kulturcafé, Kvibergs stallgårdar 2

Terése Arvidsson

Måleri/teckning

Terése Arvidsson målar i olja och akvarell, ofta med motiv från naturen. På senare tid har även människor börjat dyka upp i hennes målningar. Något som fascinerar och som hon gärna vill fånga är hur skuggorna spelar, antingen i uttrycket i ett ansikte eller när ljuset faller mellan grenarna på ett träd. Det blir också en del detaljrika illustrationer av olika djur, tecknade för hand och tryckta digitalt.

www.teresearvidsson.se

Adress: Lilla Regementsvägen 33

Thor Holvila

Keramik

Thor Holvila är född och uppvuxen på Hisingen, nu boende och arbetande i Utby. Började med keramik som lärling hos rakupionjären Paula Lindfors 1996 och öppnade egen ateljé 2008. Tillverkar krukor speciellt lämpade för bonsai/miniatyrträd, en japansk konstform med rötter ifrån Indien och Kina. Han är idag internationellt erkänd med störst marknad i USA och Storbritannien. Han har haft utställningar i New York, Frankrike, Belgien och England.

“Inom bonsai finns flera skolor, alla eftersträvar perfektion i balans mellan kruka och träd. Som krukmakare måste jag ta hänsyn till trädets stil, färger, mått och rörelse. Kanske går det att jämföra mitt yrke med en tavelramsmakare, där friheten att skapa ligger inom bestämda faktorer att förhålla sig till.”

www.thorholvila.com

Adress: Drällvävaregatan 15

Tina Haldorsson

Måleri, tuft, akvarell och emalj

Det är det egna livet och dess stämningar som startar min konstnärliga process. I måleriet finner jag en livsnödvändig frihet. Färgerna och formerna är för mig ett språk som är i sig själva nog. De behöver inte översättas eller tolkas. Målningarna växer fram organiskt, det ena ger det andra. Finns det en känsla så följer jag den. Jag målar det jag har behov av och känslar fram de former och färger jag behöver under resans gång.

www.haldorsson.com

Adress: Ungmästaregatan 43

Tomas Maldonis

Måleri

Konst för mig är att berätta något från en personlig vinkel samtidigt som det är något som de flesta känner igen, beroende på egna erfarenheter och insikter.

Jag tror att vi människor har något gemensamt trots det mångfaldiga. I konsten eftersträvar jag något enkelt men djupt. Det beror på vad du tittar på eller letar efter. I konsten beaktar jag den inre världen och världsliga observationer. Omvärderar igen och igen. Skalar bort det onödiga för att komma fram till något jag tror är värt att lämna kvar på tavlan. Om det är inte det, går det lätt måla över på en sekund.

Adress: Kvibergsnäs Allé 24

ÖGAT kulturförening

Ögat är en förening i Gamlestan med fokus på social hållbarhet genom kreativitet. Vi skapar en plattform för kreativa uttryck genom våra verkstäder och projektsamarbeten runt om i regionen.

På den gemensamma utställningen får du se våra egna arbeten men även arbeten från workshops och cirklar.

Vi visar alltifrån textilkonst med shibori, keramik, teckning, bronsgjutningar till hantverket marmorering och ådringsmåleri, mm.

Varmt välkommen till våra mysiga lokaler.

www.ögat.net

Adress: Götaholmsgatan 22

Övriga utställningsplatser under konstrundan

Allas Ateljé

Workshop: skapa tillsammans med oss på Allas Ateljé! Vi kommer ha tema ”konstutställning” och barnen får sätta upp sina verk i fönstret i lokalen om de vill.

Lördag kl 12–16
Adress: Rymdtorget 9, Bergsjön centrum

Bergsjöskolan – Skolan mitt i byn

Barn och ungdomar från Bergsjön ställer ut sina verk. Invigning av elevernas mosaikverk vid spårvagnshållplatsen Rymdtorget kl 13.

Lördag kl 11–15
Adress: Rymdtorget 6A

Bergsjöns kyrka

Kyrkans café håller öppet och här finns bland annat textil konst, ikonmåleri och olje- och akrylmålning att uppleva.

Fredag–lördag kl 13–16
Söndag kl 11–16
Adress: Rymdtorget 5A

Handhjort

Handhjort är en skapande daglig verksamhet som tillverkar textilt hantverk och fotokonst.

Lördag–söndag kl 11–15
Adress: Brahegatan 7

Jennifer i Kvibergs kaserner

En utställningsplats med ung, internationell, ickekommersiell konst som kommer att visa separatutställningar fram till maj 2020.

Fredag kl 18–21
Lördag–söndag kl 11–16
Adress: Nedre Kaserngården 3B

Kortedala Museum

Hur kunde en trebarnsfamilj bo i två rum och kök på 1950-talet? Kortedala museum visar upp en tidstypisk lägenhet från den tid vi kallar folkhemmet.

Lördag–söndag kl 11–15
Adress: Adventsvägen 1, Kortedala

Returhuset, Alelyckan

På Returhuset kan du inspireras av och köpa återbrukshantverk och kika runt i den upplysta höstträdgården. Returhusets KRAV-märkta ekologiska kafé är öppet och serverar mat lagad från grunden och smaskiga kakor.

Lördag–söndag kl 11–16
Adress: Kretsloppsparken Alelyckan, Lärjeågatan 12
Buss 78, hållplats Vattenverket