En av utställningarna under konstrundan 2018.

Konstrundan 2020

Nu planerar vi för årets konstrunda, den tredje i ordningen. Alla är välkomna till en fantastisk helg där lokala konstnärer och föreningar visar upp sin konst. Du kommer återigen att kunna greppa en karta och ta dig runt i stadsdelen för att njuta av akvareller, fotografier, keramik och mycket annat.

Vill du ställa ut?

Du som vill vara med och visa upp din konst är välkommen att anmäla intresse fram till den 30 maj. Intresseanmälan ska innehålla:

  • Kontaktuppgifter (namn, mejl och telefonnummer)
  • Några korta rader om dig själv
  • Information om din/din förenings konst
  • Bildexempel på din konst
  • Adress till ateljé/lokal

Skicka din intresseanmälan till kulturhus.bergsjon@ostra.goteborg.se

Konstrundan i korta drag

Konstrundan startar med en gemensam vernissage på fredagskvällen, den 23 oktober, vilket är samma kväll som Kulturnatta. Där kommer alla anmälda konstnärer att ha ett av sina verk med. Adressen är Stall 11, Kvibergs marknadsstallar.

Under lördagen och söndagen genomförs själva konstrundan i konstnärernas egna lokaler/ateljéer utspridda i stadsdelen. Alla medverkande konstnärer kommer att finnas med i ett tryckt program där det finns en karta som visar var respektive utställning finns.

Konstrundan arrangeras av Göteborgs Stad i samarbete med lokala konstnärer och kulturföreningar samt Medborgarskolan, Higab och Familjebostäder.