Illustratör: Niklas "El Huervo" Åkerblad som deltar i årets konstrunda

Konstnärer

Läs mer om årets medverkande konstnärer och föreningar!

Digital karta

Här finns en digital karta med alla utställningar (Google Maps)

                                                                                                                                                    

Område: Bergsjön 

Bergsjöns Kyrka
Adress: Rymdtorget 5

Jubileumsutställning med lokala konstnärer
Flera stilar
Välkommen till en jubileumsutställning för Bergsjöns kyrka som fyller 50 år! Lokala konstnärer ställer ut sina verk. Kaféet är öppet och serverar hembakat.

Konsten är skapad av lokala konstnärer – målningar i akryl, akvarell och textilt hantverk.


Kulturhuset Bergsjön
Adress: Bergsjöns kulturhusväg 4A

Bio Olofsson
Fotografi, måleri, illustration
Jag har bott utomlands i 17 år. Länderna jag har bott i är Cypern, Marocko, Spanien, Turkiet och USA. Jag har arbetat som konstnär och fotograf i samtliga länder.

Jag gör en blandning av fotografi, målning och installationer. Jag gillar att jobba med att återvinna material. Jag gör även väggmålningar och installationer på uppdrag. Ibland också digital konst.

Britta Lysebäck
Måleri, skulptur
Jag är amatör med ett antal år av utbildning i konst. Min konst är spretig och färgrik! 

Caroline Wallström
Måleri
Jag är en självlärd konstnär som har målat och tecknat sedan jag var barn. Att skapa är att få egen stund för mig själv, försvinna in i det kreativa och aktivt få känna färgen och materialet i mina händer. Jag brukar måla det jag får inspiration av vilket är saker som jag ser i verkligheten. 

I årets konstrunda har jag valt tre teman; fingermålning och mycket färg; abstrakt konst med palettkniv, färg och sand; djurs olika ansikten med olika färger gjorda med penseldrag.

Kristin Lagmanssveen
Stickning, textilslöjd
Jag är en nybliven pensionär boende i Bergsjön som förutom att resa och vara sommarstugan, älskar att handarbeta. För det mesta stickar jag. Förra året deltog jag i konstrundan med utställning på biblioteket. Det var jätteroligt och en av höstens höjdpunkter!

Jag stickar mycket. En del med andras traditionella och otraditionella mönster, en del mönster från egna påhitt. Det blir det mesta, från raggsockor och vantar till sjalar, tröjor och mössor.

Namo
Keramik
Jag heter Namo och är en konstnär och keramiker som jobbar med olika tekniker. Jag är utbildad på konsthögskolan i Irak och har jobbat som konstnär och lärare i Sverige och Bergsjön. Bland annat Bergsjöskolan och Kulturhuset Bergsjön. 

Det handlar om att berätta en historia och i keramik finns det lång tradition. All keramik talar med varandra. Jag jobbar mycket med reliefer och försöker hitta perfektion.

Nellie Johansson
Illustration
Jag har skapat i alla möjliga former och medier sedan jag var liten. Bläck, penna och lera har varit medium som återkommit och följt mig hela vägen. De senaste åren har jag återvänt mycket till mig själv och den här utställningen är en bit av den resan.

”The inner world” är en något personlig utställning med illustrationer kopplade till upplevelser, tankar och iakttagelser ihop med alla de varelser som virvlar runt i mig. En röd tråd genom utställningen är våra sinnen och tankar, hur vi relaterar till varandra och hur vi uttrycker och tar emot varandra.

Selma Wallbom
Textil
Jag är en textildesigner som är verksam i Göteborg. Mitt stora intresse är hur material och omgivning interagerar med varandra. I min praktik utforskar jag hur olika strukturer, i vävning och andra tekniker, kan skapa föränderliga uttryck när de interagerar med sin omgivning.

Projektet “Mälarhusen” är tillverkat till en sommarstuga i Österlen och är inspirerad av tekniken Munkabälte, som härrör från Skåne. Ripsväven gör att när mattan ses från olika vinklar ändras mönstret. I detta projekt har jag gjort en samtida tolkning av en traditionell teknik. 


Textilateljén Bergsjön
Adress: Rymdtorget 4

Indira Sojtaric med deltagare från årets studiecirklar
Textilslöjd
Jag är yrkesverksam inom slöjd och kulturhantverk, textilkonsthantverkare och slöjdklubbhandledare. Jag jobbar just nu som studiecirkelledare i sömnad, stickning och virkning. Jag har även börjat arbeta med återbruk och miljötänk.

Konst och kultur är till för alla! En studiecirkel ger dig alla kunskaper du behöver för att utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil. Vi utforskade många olika material och tekniker: sy, sticka, virka, brodera, väva eller makramé med fokus på återbruk. 


Enskilda utställningar i Bergsjön

Ghaithaa Aswad
Adress: Astronomgatan 48
Quilling, origami
Jag är utbildad i Fine Arts på Konstinstitutet i Aleppo. Jag arbetar med konstformen quilling.

Quilling som konstform spreds från franska och italienska renässanskloster till alla delar av världen. Idag utövas denna dekorativa origamikonst av personer i alla åldrar. Tunna pappersremsor lindas runt en tunn kula i en lös eller fast spole. Kanske ursprungligen om en fjäder. På så sätt skapas komplexa och vackra mönster.


                                                                                                                                                    

Område: Gamlestaden

East Square
Adress: Hornsgatan 1

Debbie Solanes
Måleri
Jag har målat i drygt 20 år och endast studerat en termins akvarellkurs. Jag hade bra betyg i teckning i skolan och alltid haft intresse av att måla. Genom att måla kopplar jag av och laddar mina batterier. Förutom att måla gillar jag att köra motorcykel.

Min konst är detaljrik, livfull och energisk med starka färger. Jag målar landskap, djur och Disneymotiv, men min stora passion är att måla fåglar.

Katarina och Kent Falk
Fotografi
Jag är verksam som ingenjör men också som hängiven fotograf med förkärlek för djur och natur. Under många år har jag varit medlem i Mölnlycke fotoklubb och är intresserad av att dela mina erfarenheter och kunskaper med andra. Jag har studerat fotografi på högskola och universitet, men framför allt är det egenstudier, resor och experimenterande som leder mig framåt. 

Med mina verk vill jag väcka oss till att se, värdesätta och bevara naturen och livet runt oss. Det kan vara allt från de minsta insekterna till de största däggdjuren. Temat för utställningen är: Följ med oss på vandring under en händelserik dag.

Mahmoud Alsaadi
Skulptur i brons
Jag har studerat skulptur vid Damaskus Universitet och har arbetat inom byggnadsbranschen och som lärare inom konst, teckning och skulptur. Jag är medlem i Palestinska konstnärsförbundet och i Syriska konstnärsförbundet. 2014 kom jag till Sverige och blev medlem hos Konstnärernas kollektivverkstad Göteborg (KKV) där jag gjuter min konst i brons. Jag är även medlem i Konstnärernas Riksorganisation i Sverige och har gjort skulpturer med flera olika material i Syrien och i Sverige.

Jag gjuter min konst i brons och har titlar som ”The refugee”, ”Knowledge”, ”Martyr” och ”Knowledge tree”.

Nischnaa Norvell
Måleri
Jag är 34 år och måla och skapa har alltid varit som terapi för mig, ända sedan jag var liten. Under många år var jag fast i ett missbruk och la då konsten på hyllan. I stället skrev jag mycket poesi. Jag är glad och tacksam att jag tog upp målandet igen och det är idag en stor del i mitt liv. För mig är målandet frihet.

Jag uttrycker och skapar intuitivt och kanaliserar i konst. Främst målar jag med akryl men ibland ritar jag med pennor. Jag vet aldrig i förväg vad jag ska måla utan det som kommer det kommer, det är många olika känslor involverade. Mina målningar har egna berättelser och budskap och förmedlar det man själv känner och är mottaglig för.

Raita Leila Bagheri
Måleri
Jag är 48 år gammal och kommer från Iran. Jag har alltid varit intresserad av målning, men jag målade aldrig själv. För tre–fyra år sedan började jag äntligen måla. Jag har aldrig visat min konst för någon så det ska bli spännande och kul.

Jag började måla med kol och gjorde några teckningar. Men jag ville arbeta med abstrakt konst och använder nu akrylfärger för mina målningar.

Vesna Uzelac
Måleri
Jag och är konstintresserad och har jobbat i många år som ekonom. Nu är konst min största intresse. Bilderna är målade i akryl, mått 50x50.

Min konst handlar om naturen. Dessa bilder ger mig en känsla av frid.


Galleri Banéret
Adress: Banérsgatan 6

Anthony Harvey
Måleri
Jag är en 36-årig kille som lever och verkar i Gamlestan tillsammans med min sambo och min hund. Den kreativa lusten gör sig ständigt påmind och jag älskar att försöka spåna fram nya idéer och kompositioner för målningar.

Mitt dagdrömmande leder ofta in mig på surrealism och min lust att skapa analogt resulterar nästan alltid i olja på duk. Jag finner inspiration av att fota världen omkring mig – vare sig det handlar om vardagliga saker, människor i min närhet eller byggnader som sticker ut med intressant arkitektur.

Roger Eskilsson
Fotografi
Jag är fotograf sedan 1988 och arbetar framför allt inom fordonsindustrin och reklamvärlden. På senare år så har jag hittat tillbaka till varför jag började fotografera. Jag har saknat att kunna göra det jag själv vill.

Bilderna till den här utställningen är från diverse arbeten i en storstudio för Volvo. Mellan tagningarna har jag gått runt med en liten kompaktkamera och lekt med ljus och vinklar på fordonen och försökt ge dem en personlig touch.


Gamlestadens Keramik
Adress: Banérsgatan 6

Anne-Lie Melin
Keramik
Jag heter Anne-Lie och har hållit på med keramik sedan 1994. Under en period skapade jag ingenting men tog tillbaka det igen för ett par år sedan. För att komma igång igen gick jag dels kurser, men i huvudsak tog jag upp egen tillverkning.

Mina alster är allt från drejat till att bygga upp saker i olika tekniker. Jag har även sysslat med raku, en japansk bränningsprocess.

Erika Litavzky
Keramik
Jag kommer från Ungern och flyttade till Göteborg 2006. I hela mitt liv har jag varit intresserad av former och färg och just därför tycker jag om att måla och göra figurer av exempelvis lera och papier maché. Jag brinner för färg, form och komposition och har ett öga för det kommersiella. Jag har studerat konst på folkhögskola och målar även med akryl och olja. 

Jag gör former och figurer av lera. De flesta av mina figurer är människor i fantasiformer.

Pepita Logenius
Keramik
Jag är en allkonstnär som är uppväxt i en konstnärsfamilj. Jag har alltid valt estetisk inriktning och gått många olika kurser. Min första utställning hade jag på 90-talet. Jag älskar att skapa och testa ny teknik.

Jag gör brukskonst i keramik och vill gärna experimentera med glasyrer och olika leror. Rakubränning är också väldigt kul. Jag målar även tavlor och skapar smycken i silver.


ÖGAT
Adress: Götaholmsgatan 22

Annika Alsenfors
Måleri, textil
Jag är en konstnär från Kungsbacka som har en utbildning inom textil på HDK-Valand samt inom måleri på Göteborgs Konstskola. Jag arbetar främst med måleri, teckning och textil. Jag har medverkat i utställningar i bland annat Kungsbacka, Halmstad, och Göteborg.

I mina verk utforskar jag ögonblick och händelser som existerar i omgivningen eller minnet. Inspirationen hämtas från fotografier, särskilt äldre familjebilder och analoga foton tagna av släktingar; föräldrar och morföräldrar under årens lopp. Dessa bilder är fyllda med en känsla av nostalgi som jag strävar efter att förmedla genom min konst.

Aladdin "Karavan" Mofakheri
Multikonstnär
Genom åren har jag haft utställningar på Svenska Mässan och Glashuset på Valand. Jag har också deltagit i europeisk en konstfestival på Cypern. 

Jag brinner för miljö, kultur och natur och jobbar enbart med återvunnet material. 

Embla
Keramik, fotografi, måleri
Jag är främst en autodidakt konstnär ursprungligen från Ale men är nu verksam i Göteborg. Jag arbetar med keramik, foto och måleri. 

I min konst finns mycket inspiration från naturen och människor jag har runt mig. Jag tycker om att blanda mina konstformer, så som att måla motiv på min keramik från foton jag har tagit.

Kimzonite
Multikonstnär
Jag tog examen i fri konst från HDK-Valand 2021 och bor i Kortedala. Jag skapar i flera olika medier, i mitt jobb och på min fritid. Genom att till exempel bygga en vägg i min lägenhet, skapa musik eller laga kläder som hobby lär jag mig nya tekniker som ofta återkommer i konstprojekt.

Jag är allkonstnären som tar mig an ambitiösa projekt och drivs av nyfikenhet, vetgirighet och ilska kring orättvisor. Jag jobbar mosaik-likt i mixmedia, främst med textil, syntethår och keramik. Med konsten som verktyg vill jag bjuda in till samtal om svåra saker. Jag engagerar mig särskilt i kampen mot kvinnlig könsstympning. 

Nella Druzeta
Multikonstnär
Jag är bosatt i Gamlestaden sedan 1999, där har jag tillsammans med vänner startat ett sammanhang att vara kreativ i, en kulturförening som heter Ögat. Genom Ögat håller jag konsten, skapandet och gemenskapen ständigt närvarande, en skatt i denna stressiga tillvaro där allt ropar efter uppmärksamhet samtidigt.

Jag arbetar med all slags konst från keramik till textil, teckning, akvarell och mixed media, allt som får mig att hålla kontakt med det magiska med livet.

Victoria Bengtsson
Keramik
Jag har varit aktiv i föreningen Ögat i drygt 1,5 år där jag arbetar med keramik. Jag har utbildning i bild och konst från bland annat Löftadalens folkhögskola. De senaste fyra åren har mitt fokus varit keramikens breda möjligheter genom drejning, gjutning och skulptering.

Jag gör stengodskeramik som är gjuten, drejad eller skulpterad.


Enskilda utställningar i Gamlestaden

Niklas "El Huervo" Åkerblad
Adress: KorpÄgget, Lars Kaggsgatan 14
Multikonstnär
Niklas ”El Huervo” Åkerblad är en polymatisk konstnär från Göteborg, verksam sedan 2009. Ofta förknippad med deras konst och musik i interaktiva medier, dessutom har de även uppmärksammats för sina musikaliska live-uppträdanden och konstutställningar i Sverige, runtom i Europa samt längs Kaliforniens kust. 

Djärva färgscheman, en tendens att tänja på gränserna för visuell balans och introspektiva teman, ofta porträtterat genom främmande världsbilder, går som en röd tråd genom deras konst. Bilderna hemsöks av förtryckande transdimensionella gudomligheter. Det finns utrymme för hopp, skönhet och självuthållighet.


                                                                                                                                                    

Område: Kortedala

Konstföreningen i Kortedala 
Adress: Kortedala Torg 7

Lasse Erikssons akvarellkurs
Måleri
På akvarellkursen som jag håller i träffas vi en gång i veckan. Vi har givna uppgifter, bland annat färglära och perspektiv. Jag visar och tipsar eleverna och de utvecklas. 

Akvareller från kursdeltagarna: Camila Valencia, Carolina Schneider, Erik Kisuru, Hajrija Radonci, Henrietta Zachrisson, Jan Dejewski, Mahvash Asadian, Åsa Johansson

Medlemmar från föreningen
Måleri
Medlemmar från föreningen ställer ut sina verk. Välkommen!

Utställare:
Aija Sillén 
Elias Eriksson
Emma Dominguez
Klara Svärd
Mejra Ahmemulic


Kulturföreningen Lyktan
Adress: Gregorianska gatan 17

Bo Mellin
Multikonstnär
Jag är en multikonstnär som gör lite av varje. För det mesta har jag hållit på med satirisk konst i form av film, målningar, tryck och illustrationer.

Jag har mest hållit på med satirisk konst med film, målningar, tryck och illustrationer.

Emma Munthe
Multikonstnär
Jag är född och uppvuxen i Göteborg och bor i Kortedala. Jag har målat så länge jag kan minnas. Jag har tidigare ställt ut på galleri, kulturhus och bibliotek runt om i Göteborg. Det här är tredje året som jag är med i konstrundan och det ser jag verkligen fram emot.

Jag målar i akryl och tusch, lite mixed media. Det blir mycket färg och detaljer i mina målningar. Motiven är oftast djur och då inspirerat från en resa till Kenya och safarin på Masai Mara. Jag har även börjat använda mig av olika tekniker som schabloner när jag målar. Jag får positiv energi och glädje av att måla och den känslan vill jag dela med mig av i mina verk. 

Sven Eklund
Måleri
Jag bor i Bergsjön sedan 1979. Jag har som amatör tecknat och målat hela mitt liv. Jag är pensionär sedan 2006. Jag är född och uppvuxen i Dalarna (Rättvik och Borlänge).

Jag målar mest med akryl och tusch. Motiven till mina verk är oftast fantiserade. Men tidigare har jag också använt mig av avbildade motiv.


Enskilda utställare i Kortedala

Ksenija "Catalysta" Gembickaja
Adress: Hemma hos Ksenija, Sjusovaregatan 4
Multikonstnär
Jag är en multidisciplinär konstnär med lust för kreativt utlopp i alla former. Jag jobbar tvärvetenskapligt och med kreativitet överskrider mina verk konventionella gränser. Sömlöst blandar jag visuella och auditiva inspirationer som element för att skapa uppslukande upplevelser.

Med en orädd inställning till experiment utforskar jag det intrikata samspelet mellan tradition och innovation, och bjuder in tittarna att gräva ner i djupet av mänskliga känslor och fantasi.

Longest Night
Adress: Longest night verkstad, Dagjämningsgatan 14
Tryckeri, grafik
Longest Night är en konstnärsdriven screentryckverkstad, ett galleri och en affär i Kortedala. Vi trycker konst av och med de mest intressanta konstnärerna vi vet. Vi organiserar också utställningar, workshops, residens och andra evenemang där människor möts.

Vår verkstad sprakar och gnisslar, fylld från golv till tak med grafisk konst handtryckt av oss eller av någon av våra europeiska systerverkstäder. Vi samarbetar med undergroundstjärnor och outsiders, autodidakta och professionella, erfarna grafiker och de som gör sina första försök med penna och papper. Välkomna att komma och titta!


                                                                                                                                                    

Område: Kviberg

Ateljé Götamässen
Adress: Marketenterivägen 3

Erika Meyer
Måleri
Jag älskar att måla, måla, måla ... Att måla har alltid varit mitt stora intresse, jag försvinner genom tid och rum i min kreativa sfär som ger mig både lugn och energi i mitt skapande.

Abstrakt från natur och växtlighet. I naturen bland ljus, skuggor, färger och reflektioner hämtar jag inspiration som formar mina uttryck.

Jenny Granat
Måleri, textil, performance 
Jag är en mångsidig konstnär bosatt i Gamlestaden, Göteborg. Jag är uppvuxen med konstnärsbakgrund i familjen och själv har jag utbildningar från KV Konstskola Göteborg, Angereds Konstskola, HDK Steneby och Göteborgs universitet. Konst är min huvudsysselsättning och jag hämtar det mesta av min inspiration från teologi, filosofi och  film. 

Måleri är det som alltid har legat mig närmast om hjärtat. När jag målar använder jag mig av flera material och oftast är det akvarell i grunden. En del av mitt konstnärskap innebär olika textilprojekt för performance- och platsspecifika verk.

Karin Verdoes
Måleri
Jag är utbildad textildesigner och har länge arbetat i modebranschen med att rita mönster och designa barnkläder. Jag har alltid målat och tecknat i perioder i mitt liv. Att kunna arbeta fysiskt med färg och form sida vid sida med mitt arbete har alltid varit viktigt för mig. Jag bor i Utby med min familj och målar i ateljén i Kviberg.

Mina målningar är oftast abstrakta och uppbyggda av intuitivt skapande. Det är lager på lager, snabbt, sökande och betraktande. Jag drivs av färgkombinationer och kompositioner i mina bilder. Att låta saker falla på plats, lite i taget.

Térese Arvidsson
Måleri
Jag bor i Utby och min ateljé har jag i k-märkta Götamässen sedan några år tillbaka. Där jag kan gå in i min kreativa bubbla när andan faller på. Jag har varit med i konstrundan sedan starten 2018 och tycker att det är lika härligt varje gång. Välkommen!

Jag varierar tekniker och uttryck, mina favoriter att arbeta med är olja, akvarell, tusch och blyerts. Återkommande är att naturen ofta är en central del av mina motiv. Träd har jag en särskild fascination för, vilket inte går att undgå när du besöker min ateljé.


Attic Studio
Adress: Lilla Regementsvägen 33

Ebba Quensel
Keramik
Jag är 25 år och bor i östra Göteborg. Jag har hållit på med keramik i sex år vilket började med en folkhögskoleutbildning på skoj. Som många som håller på med keramik vet blir man lätt fast! Nu studerar jag till socionom och har en verkstadsplats i Kviberg i Attic Studio sedan ett år tillbaka. Där är jag många kvällar och helger, men det bästa är att vra där en hel dag.

Jag gör mest koppar, krukor och smådetaljer till hemmet, men oftast blir det vaser. Det finns något med dem som bara är roligt att göra. Det mesta av mina grejer görs vid drejskivan, men jag handbygger när jag känner för andra former.

Julia Pivén
Måleri
Jag är en konstnär och författare verksam i Bergsjön och Kviberg på Attic Studio. Jag har ägnat mig åt min konst i över tio år och har publicerat två konstböcker.

Världar och varelser bortom denna verklighet präglar min konst. Verken är främst i olja, men även i akvarell, blandteknik och pastell.

KaereMica
Keramik
Jag är en samhällsplanerande, vanbyggande och älgjagande skogsmulle till keramiker. Efter en tid av kroki hittade min kreativa plats i livet, inkladdad i lera och med nya projekt ständigt i tankarna.

Jag vill skapa alster som går att använda i vardagen och som sprider en känsla av naturlig skönhet omkring sig. Som gammal krokikonstnär så tar jag mer än gärna inspiration från kroppens former, då oftast till mina mer dekorativa verk.

Lucia Medina
Keramik
Jag flyttade från Mexiko till Sverige 2022. Jag har en kandidatexamen inom industriell design men hittade min passion i keramik. Genom att experimentera med olika tekniker och gå från funktionell till dekorativt finner jag glädje och lust i skapandet. 

Min stil är främst inspirerad av natur och saker som gör människor glada. För det mesta gör jag söta och lite fåniga prydnadssaker. 

Rosanna Elfstrand
Keramik
Jag är ständigt på jakt efter nya möjligheter och idéer och stödjer dessa genom min breda bakgrund av olika utbildningar och erfarenheter. Ateljéhotellet Attic Studio i Kviberg startades för att erbjuda ett nytt alternativ till skapande miljöer. Det har möjliggjorts genom min utbildning i samhällsbyggnadsteknik från Chalmers i kombination med min konstnärliga bakgrund. 

Genom att ringla och skulptera skapar jag verk inspirerade av djur, natur och gärna med en taktil känsla. Efter en bakgrund inom textil, glasblåsning och konst tillåts jag i keramiken fritt utveckla metoder genom praktiskt experimenterande. Denna process ger frihet att utforska och skapa unika uttryck.


Kompani 415
Adress: Marketenterivägen 3

Anna Pallarp
Måleri
Tidigt efter gymnasiet började jag som konstnärlig medhjälpare och jobbade bland annat med Hddinge sjukhus och två grundskolor i Stockholm. Därefter har jag läst på Gerlesborgsskolan innan jag utbildade mig till socionom. Jag har arbetat både inom kommunen och i egen frivilligorganisation med våldsutsatta barn och deras mammor.

Jag har alltid jobbat med olika uttryck som trä, gammalt timmer, papper och linneduk. De senaste åren mest med olja på duk och trä och ofta stora målningar. Jag experimenterar helst med det vardagliga som finns nära. Kan byggplast förvandlas till ett solitt berg av granit? Kan en linneduk bli till gnejs i Bohuslän? 

Sus Ekstedt
Keramik
Jag fastnade för lera och möjligheten att arbeta i tredimensionella former under gymnasietiden. Sedan dess har keramiken funnits med parallellt med mitt yrkesliv inom livsmedelsbranschen. Jag valde tidigt att arbeta deltid för att ha tid att arbeta och utvecklas inom keramiken där jag har gått flera kortare utbildningar och utforskat olika tekniker och uttrycksätt. 

Lust, lekfullhet och humor! Jag älskar att arbeta med form och funktion och att utmana traditionella former. Med inspiration från havet kan en havstulpan bli en sexkantig temugg som ena stunden vilar skönt i handen och i nästa stund blir en mjölkkanna eller en vas för vårens första vitsippor. 


Radar 72
Adress: Bertil von Wachenfeldts väg 50

Annika Svensson
Keramik
Jag är en svensk konstnär, keramiker och kakelugnsmakare som bor och arbetar i Göteborg. Sedan 1997 har jag drivit mitt företag Annika Svensson Keramik & Kakelugnar. Jag är verksam inom stora delar av det keramiska fältet och gör alltifrån bruksföremål såsom unika kakelugnar till skulptur och offentlig gestaltning. Jag har även arbetat med rekonstruktion av kakel, tegel och kakelugnar till historiska byggnader.

I drygt två decennier har jag som keramiker aktivt arbetat med att väcka intresse för kakelugnen som en del i den moderna bostaden. Här förenas kulturarv med konstnärliga uttryck. Mina lerarbeten är ofta intuitiva och på samma gång välplanerade. 

Oktawian Bohdziewicz
Keramik
Jag är en polsk-svensk ickebinär konstnär och keramiker (de/dem) som är utbildad vid HDK-Valands program för keramikkonst. Jag studerar andra året på HDK-Valands masterprogram för keramikkonst. Mina verk har ställts ut på bland annat Liljevalchs Konsthall, Galleri Thomassen, samt RIAN Designmuseum.

Mitt konstnärliga arbete kretsar kring människans förhållande till materialitet, skräp, funna objekt, arv och hantverk, och hur dessa kan sammanflätas och användas som verktyg för att gestalta erfarenheter av att vara människa. Mitt masterprojekt handlar om det arv av konsthantverk och måleri som efterlämnats av min gammelmorfar Stanislaw Urbaniak. 


VUE Ateljéer
Adress: Korpralsgatan 5B

Amanda Karlsson
Måleri, träskulptur
Jag är uppvuxen i Karlstad men numera bosatt och verksam i Göteborg. Mitt arbete är baserat på måleri och träskulpturer och har bland annat visats på Värmland museum, Ebelingmuseet och Ståhl collection. Jag har under året arbetat med offentliga gestaltningsuppdrag men även försökt hitta på sätt där jag kan få mina skulpturer att snurra runt en axel.

Mina konstnärliga arbeten utgår från berättelser från en fiktiv verklighet vid sidan av vår egen. En verklighet skapad med utgångspunkt i min uppväxt i Värmland, mytologiskt berättande, arbetarklass och djupa skogar. 

Anja Shultzberg
Keramik
Efter många kurser fick jag min första ateljéplats i Gamlestaden för fem år sedan och har sedan dess varit deltidskeramiker. Jag är uppvuxen på den sörmländska landsbygden och för mig var det naturligt att närma mig skapande genom konsthantverk. De senaste åren har jag även börjat skulptera människor och djur. 

Jag skulpterar ofta björnar då de återkommer i mina drömmar. Mina skulpturer av män är ett försök att hylla och ge plats åt det ömma, sårbara och närvarande i de män jag mött genom livet. Jag skulpterar även buddhor, både i kvinnlig och manlig gestalt då jag själv är zenbuddhist. Mitt konsthantverk omfattar bruksföremål som koppar, större fat och en serie vaser som ursprungligen främst var tänkta som altarvaser.

Emelie Grönvall
Keramik
Jag är en Göteborgsbaserad keramiker och designer och arbetar med lera. Jag jobbar med porslin och stengods och använder ofta lerans naturliga färg, ibland kombinerat med mer färgglada detaljer. Jag är utbildad på Capellagården på Öland och HDK i Göteborg där jag tog min kandidatexamen med inriktning keramikkonst.

Utgångspunkten i mitt arbete är lera i utkavlad form eller som ett platt ark på tyg. Jag både inspireras och fascineras av att det liknar papper och att det samtidigt är gjort av lera. Sättet jag arbetar på kan liknas vid att klippa och klistra. Från de platta lerarken skär jag ut både små och stora geometriska bitar och bygger ihop till en skulptur, vas eller korg.

Emma Rissanen
Keramik
Jag är verksam keramiker som bygger keramiska skulpturer samt tillverkar dryckeskärl i form av kåsor. Jag är med och driver i Konsthantverksbutiken och galleriet Sintra i Haga där jag har mina kåsor och skulpturer till försäljning. Jag är uppväxt i Göteborg har studerat i både Linköping och på Capellagården på Öland, för att sedan ta min kandidatexamen från HDK keramikkonst 2017. 

I mitt konstnärliga arbete utforskar jag abstrakta skulpturer med inre och yttre rum, former som påminner om himlakroppar och mikrokosmos. Jag intresserar mig för kroppsliga känslor och uttrycker dem i skulpturer. I mitt konsthantverk intresserar jag mig för mjuka former, färger och ytor.

Rikard Ahlin
Smide
Jag är uppvuxen i Södra Halland men bosatt i Göteborg. Jag utbildade mig i traditionellt varmsmide på Sätergläntan i Insjön och har en konstnärlig kandidatexamen i metallgestaltning från HDK vid Steneby från 2017. Tidigare har jag ställt ut separat på Laholms stadshusgalleri samt i flertalet samlingsutställningar, bland annat på Glasets hus i Limmared. 

Mitt konstnärliga uttryck rotar sig i skulptur och teckning. I materialexperiment eller avbildning. Under arbetsprocessen är jag öppen för nya sätt att se föremålet och försöker skapa en scen för det att verka i. Resultatet kan ofta beskrivas som abstrakt, nostalgiskt, humoristiskt eller sorgset. 


Enskilda utställningar i Kviberg

Amanda Johansson Nyberg
Adress: Göteborgs Stads affischeringstavlor vid Kvibergs Arena, Kortedala torg och Komettorget
Multikonstnär
Jag är 27 år gammal och har en kandidatexamen i fri konst från HDK-Valand. I mitt konstnärskap utforskar jag genom olika medier synen på arbete och produktivitet. 

Genom text, ljud, video och installation utforskar jag gränslandet mellan människa och objekt. Jag är intresserad av samhällets syn på arbetsmoral och hur den upprätthålls genom språket. Text har blivit mitt utgångsmaterial, och på konstrundan hittar ni mitt verk som en dikt i affischformat utspridd på de tre affischeringstavlor som Göteborgs Stad tillhandahåller i området. 

Anders Lindberg
Adress: Krutbacken, Lilla Luftvärnsgatan 6
Slöjd, träslöjd, green woodwork
Sedan decennier är jag en frilansande slöjdare med verkstad på Krutbacken i Kviberg. Jag jobbar också för att slöjden ska få en permanent plats där.

Jag arbetar framför allt i färskt trä eller ”Green Woodwork”. Metoden ”Green Woodwork” är att göra skålar, pallar och mycket annat av nyfallna träd i stället för torkade brädor. Ta tillvara på naturen helt enkelt.  Förutom att tillverka och skapa själv så håller ja i kurser för vuxna och skapande skola för barn. Jag skriver också om hur man gör.

JH Frode FA
Adress: Kulturhus Kviberg,  Kvibergs stallgårdar 2
Multikonstnär
Jag är en så kallad ”livshögskole-student” med konstnärligt skapande i fokus. Jag har haft både festivaler, utställningar och skaparverkstäder i samarbete med Kulturhus Kviberg. Sedan många år tillbaka genomförde jag kultur-studier främst i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Under dessa resor har jag dokumenterat mina erfarenheter och samtidigt utvecklat min förmåga till gestaltning i bild och form. 

Mitt konstverk består dels i att möjliggöra en plattform för en samutställning på Kulturhus Kviberg. Den består även i att genomföra en ljus- och ljudinstallation på temat ”Sök och du skall finna: en ljus-konstnär i ditt inre med skapelsen”. Världens längsta friedkonstverk.

                                                                                                                                                    

Område: Utby

Fjällbo skulpturgrupp
Adress: Backegårdsgatan 27C

Bengt Wallander
Träslöjd
Jag bor i Mölnlycke och vid sidan av mitt tidigare arbete som ingenjör har jag alltid varit intresserad av att arbeta med trä i olika former. De senaste åren har jag mest sysslat med svarvning.

Mitt konsthantverk består av svarvat och på andra sätt bearbetat trä.

Kerstin Lundén
Träslöjd
Jag är 81 år, bor i Utby och har arbetat med träsnideri sedan min pensionering. Det är en ny och spännande upptäckt.

För mig är skapandet något lustfyllt. Jag gör bland annat illmaror, grenfigurer och krympburkar. I en gren hittar jag en rörelse, ett uttryck som ger mig inspiration att tälja vidare. En krympburk utgår alltid från en färsk trästam som urholkas och får en botten av torrt trä. Den får torka svalt och långsamt. Därefter kan man göra ett lock av torrt trä. Arbetar jag med större figurer, så som vettar arbetar jag med torrt lindträ.

Lennart Dahlman
Träslöjd
Jag är 72 år gammal och bor i Göteborg. Jag är maskin- och trädgårdsingenjör och har arbetat som konsult inom affärsutveckling sedan 25 år tillbaka. Jag har alltid varit intresserad av sten och trä, former och hantverk. Jag är självlärd som skulptör men har gått kurser inom skulptur och lera. Den senaste kursen gick jag 2014 och började skapa mer och mer därefter.

Mina skulpturer har oftast en idé om någonting som jag funderar över eller ibland helt enkelt det som jag upplever som fint. Men, som vanligt är det i betraktarens ögon som tolkningen ligger. Ofta gör jag egna verktyg och verkstadsartiklar Dessa används i skapandet av slöjd, konsthantverk och konst.


Enskilda utställningar i Utby

Agneta Mannerbrink
Adress: Hemma hos Agneta, Orrebacksgatan 16
Fotografi
Jag är född och uppvuxen i Utby och har fram till min pension jobbat som socionom. Jag är har deltagit på alla sex konstrundor. Vid sidan av jobb och familj har kameran varit min flyktväg och efter pensionen har jag kunnat fokusera helt på konsten.

Jag jobbar även med målning som konstform och uttryck och har ett stort intresse för konsthistoria. I mitt skapande utforskar jag gränserna mellan foto och måleri och gillar att experimentera med mina bilder. Jag inspireras av allt från mandala, graffiti och Aboriginal art. Jag har ställt ut sin konst både i Sverige och Danmark. Den senaste utställningen, ”Life is like a camera”, hade jag på Kulturhuset Bergsjön 2023.

Bengt Nordberg
Adress: Hemma hos Bengt, Slåttängsgatan 69
Måleri
Jag är 86 år gammal göteborgsmålare och har målat hela mitt liv, såväl som yrkesmålare och konstnär. På somrarna har jag varit på Öland och målat i dess vackra natur. I Göteborg målar jag stad och kust. Jag är medlem i Nordiska Akvarellsällskapet.

Jag målar mest i oljefärg och varierar med akvarell. Jag återskapar vyer från både stad och kust med sina penseldrag. Motiven är blandade åskådningar från vår närmaste omgivning, så som spårvagnar, olika stadsbilder och fångade ögonblick i hamnen.

Jenny Bolander
Adress: Jennys Ateljé, Gesällgatan 19
Måleri, keramik
Jag är fascinerad av havet och dess varelser. Jag är självlärd till en början, men har byggt på med kunskap om måleri och keramik genom flera års bildundervisning i skolan. Jag skapar som ett sätt att utveckla min egen teknik, men också för att prova de uppgifter som eleverna förväntas göra. Jag jobbar både med måleri och keramik i mina konstnärliga uttryck.

Motiven är oftast kopplade till naturen på ett eller annat sätt. Måleriet tillåter starka färger och skarpa kontraster, och mina målningar är ofta färgglada med en blå ton för att korrelera med min attraktion till havet och lugnet. Inom keramiken drejar jag mest och skapar olika bruksgods, men jag experimenterar även med fri skulptur.


                                                                                                                                                    

Tillsammansfestivalen i Kronhuset

Adress: Kronhusgatan 1D

Cornelia Schmidt
Fotografi
Jag är en fotograf med en kärlek för fotografi och nakna kroppar. Allt började med en resa till Italien och ett besök av Berninis vackra statyer. Efter det började jag ljussätta kroppar i alla möjliga poseringar, former och färger.

Jag gör fine art nude-fotografi på fine art-papper eller akrylglas och alu-dibond. Kroppen är som natur, som bara vill bli ljussatt på rätt sätt.

Edith Lei Juneling
Måleri
Jag är en 25-årig tjej som målat och ritat så länge jag kan minnas. På förskolan brukade mina fröknar kalla mig ”den lilla konstnären” för att jag alltid satt med en penna eller pensel i handen. Så här har det fortsatt och mitt intresse för att måla har inte minskat, snarare tvärtom.

Lika mycket som jag målar, lika mycket gillar jag djur. Jag målar husdjur av olika slag så som katter, hundar och inte minst hästar. Har dock en förkärlek till djuren på savannen. Jag målar mestadels med akrylfärg och ibland ritar jag med oljebaserade färgpennor.

Julia Olofsson
Måleri
Jag arbetar med teckning och måleri, främst på trä och plywood. Med utgångspunkt i det föränderliga av det människan bygger upp och försöker kontrollera i sin omgivning kontra identitet.

Teckningen har alltid varit min utgångpunkt och grund till mina verk. Jag inspireras av naturromantikens dramatiska och starka uttryck i samklang med samtidens kulturella utveckling. Jag arbetar i olika material som olja, skulptur och teckning. Jag vill gärna berätta eller förstärka en känsla eller ett skeende genom min konst. Det gör jag genom att presentera konsten i olika miljöer och på olika sätt. 

Kiba Gustafsson
Måleri
Jag har under de senaste åren upptäckt akvarell och har en förkärlek till att måla olika djur. Jag gillar att experimentera med olika metoder och utvecklas vill hela tiden som konstnär. För det mesta är mina motiv av djur och i synnerhet fåglar. Jag har en förkärlek till det lite mer dramatiska och kontrastrika.

Mestadels akvarell, eller akvarell med inslag av annat. Främst djur, många fåglar. Förkärlek till det lite mer dramatiska och kontrastrika.

Lovisa Tillgren
Måleri
Jag är 25 år gammal och växte upp Mölndal men bor nu i Östra Göteborg, där jag trivs bra. För närvarande studerar jag till digital designer.Trots min förkärlek för det digitala, älskar jag också att uttrycka mig konstnärligt med händerna. Att sy och måla är två av mina stora intressen, där jag finner en djup tillfredsställelse i att skapa något vackert och unikt.

Jag målar främst natur och stadsmiljöer i akryl, där jag strävar efter att fånga ljusets och skuggornas spel. Genom att begränsa paletten till få färger i varje verk, fokuserar jag på att skapa en minimalisk helhet där varje nyans bidrar till att framhäva det centrala motivet.