Vad är kompetenscenter?

Vi vänder oss till dig som har försörjningsstöd och är inskriven på Arbetsförmedlingen. Även du som är sfi-studerande och har försörjningsstöd är välkommen. På kompetenscenter finns ett professionellt och coachande team som följer dig hela vägen. Tillsammans med dig sätter vi upp realistiska mål – och hittar din väg ut i arbetslivet, in i samhället och ett liv du själv kan påverka. Vi har tid att lära känna dig, din situation och din kapacitet. Genom en tät kontakt med andra viktiga aktörer skapar vi rätt möjligheter för just dig.

Det finns fyra kompetenscenter i staden: Kompetenscenter Angered, Öster, Hisingen och Centrum-Väster. På våra kompetenscenter arbetar arbetsmarknadskonsulenter, jobbmäklare arbetsförmedlare, studie- och yrkesvägledare samt arbetsterapeuter. 

Individuell coachning

Du har regelbunden kontakt med en arbetsmarknadskonsulent. Tillsammans gör ni en individuell planering med målet att du ska börja arbeta eller studera.

Kurser

Vi erbjuder långa och korta kurser som stärker dina möjligheter att få ett arbete. Du kanske till exempel behöver öka dina datorkunskaper eller skaffa dig en yrkesutbildning. Hos oss har du också tillgång till Arbetsförmedlingens resurser.

Studie- och yrkesvägledning

På kompetenscenter finns även studie- och yrkesvägledare som erbjuder karriärvägledning. Du kan få information om olika utbildningsvägar och prata om yrken som kan passa dig.

Arbetsträning

När du arbetstränar betyder det att du kan få delta i en arbetssituation där du till exempel umgås med arbetskamrater, tränar på att möta krav och förväntningar som finns på en arbetsplats. Varje arbetsträning anpassas efter dina behov.

Praktik

Praktik kan vara ett delmål på väg mot arbete. Vi på kompetenscenter kan hjälpa dig att hitta en praktikplats. Praktik är bra när du behöver mer arbetslivserfarenhet, träna svenska språket, skapa kontakter eller få en färsk referens från en arbetsgivare.

Vägen till arbete

Du får hjälp med allt kring att söka arbete, som hur du skriver ditt CV och personliga brev, datorstöd och träning inför anställningsintervju. Vi har också seminarier kring jobbsökande och andra frågor som rör arbetslivet.

Våra jobbmäklare har kontakt med arbetsgivare som behöver anställa. Matchar du arbetsgivarens kravprofil kan du bli presenterad för arbetsgivaren och få möjlighet att söka till jobbet.