Vår förskola

På förskolan finns fyra avdelningar som är uppdelade efter ålder, avdelning Smultron för de yngsta barnen och Vitsippan, Gullvivan och Tussilago för de äldre barnen. Vi som arbetar här är utbildade förskollärare eller barnskötare med olika erfarenheter och bakgrund. På varje avdelning arbetar tre pedagoger.

Lokaler med plats för lärande och lek

Förskolan är byggd på 1960-talet och har renoverats i omgångar för att uppfylla dagens krav på en bra förskolelokal. Varje avdelning har flera rum och gör att vi kan dela in barnen i flera mindre grupper under dagen.

Rolig och spännande gård

Barnen är ute minst en gång varje dag. Gården är fin och öppen med en del träd och buskar. Det finns en stor gräsplan där vi tillsammans med barnen spelar bland annat fotboll. Barnen har också möjlighet att så blommor och grönsaker i den egna trädgården. Det finns gungor, sandlådor och klätterställningar och en liten backe att åka pulka i. Tillsammans med barnen gör personalen ofta utflykter till näraliggande grönområden och till Bergsjöns bibliotek som ligger på Rymdtorget. I bland blir det besök till centrala Göteborg för teaterbesök, bio eller museer.

Vi arbetar mycket med språk

På Kometgatan 2 står språket i centrum och det tränas i alla delar av verksamheten.  Vi som arbetar här har en stor förståelse för språkets betydelse och vi har lång erfarenhet av att arbeta med flerspråkighet. Vi kan också erbjuda extra timmar för de barn som behöver utveckla språket.

Kontakten med föräldrar är viktig

Vi vill att ditt barn ska trivas hos oss och vilja komma till förskolan varje dag. Tillsammans med er föräldrar vill vi skapa de bästa förutsättningarna för barnen i livet. Två gånger per år erbjuder vi individuella utvecklingssamtal kring ert barn. Om det behövs så har vi tillgång till tolk.

Maten på förskolan

Maten lagas på förskolan och det bakas ofta bröd som serveras till måltiderna. Maten är näringsrik och det serveras mycket ekologiskt och vegetariskt. Självklart erbjuder vi specialkost till de barn som behöver.  Måltiderna är så kallade pedagogiska vilket innebär att vi i personalen äter med barnen och medverkar till att skapa en lärandemiljö även under måltiderna.

Besök förskolan

Kom gärna och besök oss! Kontakta rektor så bestämmer vi en tid som passar.

Kontaktuppgifter