Foto: Lo Birgersson

Vår förskola


Förskolan Kobergsgatan 32 ligger i ett lugnt område i Bagaregården. Alldeles i närheten finns ett litet skogsområde, dit vi ibland går på utflykter. Vi har en härlig gemenskap på förskolan och fokuserar mycket på att barnen ska lära sig socialt samspel.

Förskolan ligger i ett lugnt område intill ett berg med mycket grönska på sommarhalvåret. Det är gångavstånd till spårvagnshållplatsen Härlanda som är väl trafikerad av linje 1 och 3 samt buss linje 17 och 62.

Våra avdelningar och pedagoger

På Kobergsgatan 32 finns två avdelningar - Bullerbyn för yngre barn och Villekulla för äldre barn. Vi som har glädjen att ta hand om ditt barn är utbildade förskollärare och barnskötare. Vi har ett nära samarbete med varandra, både inom och mellan avdelningarna. På så sätt skapar vi en ökad trygghet för barnen och öppnar upp för fler möjligheter till lek och kompisar.

Gemenskap och allas lika värde i fokus

Vi har en härlig gemenskap på förskolan. Genom att lyssna och involvera barnen får de känna sig både viktiga och delaktiga. Vår målsättning är att barnen ska känna och förstå allas lika värde oavsett ålder, kön och etnicitet. Vi arbetar medvetet med att ge alla barn lika mycket utrymme och möjligheter att upptäcka, utforska och utveckla sina intressen och förmågor. Vi bygger verksamheten med barnens kompetens i fokus och vi ger barnen den tid de behöver för att utvecklas och lära. Vi vill att barnen ska uppleva lust och glädje i lärandet.

En dag hos oss

Är du nyfiken hur en dag på förskolan kan se ut för ditt barn?

  • På morgonen äter vi frukost tillsammans och får en lugn start på dagen.
  • Under förmiddagen leker vi inomhus eller utomhus i olika grupper. Vid fruktpausen samlar vi ihop oss och får ny energi till fortsatt lek.
  • Vid lunchtid äter vi tillsammans igen - ofta med spännande samtal vid bordet.
  • Efter lunch sover de yngre barnen middag medan de äldre vilar och lyssnar på sagor.
  • Efter vilan är det dags för aktiviteter ute eller inne. På eftermiddagen får barnen mellanmål.
  • Vi fortsätter med våra aktiviteter tills det är dags att gå hem.


Foto: Lo Birgersson

Lekfull miljö fylld av möjligheter

Vi har rymliga lokaler med massor av möjligheter för ditt barn att leka, utmanas och utveckla intressen. Det finns exempelvis rum för skapande i olika färg, form, material, och lugna vilorum för att sova eller läsa sagor. Miljön är föränderlig och vi utvecklar rummen beroende på vad barnen har för intressen och behov.

På vår gård finns gungor, cykelbana och stora gräsytor. Vi har en så kallad "kompisgunga", där upp till fyra barn kan gunga samtidigt. Det ger möjlighet till socialt samspel, som är en av de saker vi fokuserar mycket på. På gården får ditt barn ibland leka fritt och ibland delta i ordnade aktiviteter, exempelvis hinderbana och roliga lekar.

Alldeles i närheten finns ett litet skogsområde, dit vi ibland går på utflykter.