Foto: Marit Lissdaniels

Om äldreboendet

Kaverös Äng ligger i en lugn och grön miljö och alldeles intill Ruddalens friluftsområde. Här bor 96 personer. Boendet är avsett för personer med demenssjukdomar och för personer som av andra skäl inte klarar att bo kvar i sin bostad. Vi stöttar dig i det du behöver hjälp med.

Lägenheterna

Boendet är i tre plan. På varje plan finns 32 lägenheter uppdelade på två enheter. Boendet har 64 lägenheter avsett för personer med demenssjukdomar och 32 lägenheter för personer som av andra skäl inte klarar att bo kvar i sin bostad.

Du får eget hyreskontrakt och möblerar själv din lägenhet men säng ingår. Lägenheterna är cirka 28 kvadratmeter. Varje lägenhet innehåller ett litet pentry och hygienutrymme med dusch. Alla lägenheter är utrustade med bredband och TV-licens ingår.

Omgivningar

Kaverös Äng ligger i en lugn och grön miljö och alldeles intill Ruddalens friluftsområde. Flexlinjen har en hållplats utanför entrén och närmaste spårvagnshållplats är Musikvägen. Det är gångavstånd till affärer och annan service.

Bemanning och organisation

På Kaverös Äng finns omsorgspersonal dygnet runt med tillgång till sjuksköterska. Arbetsterapeut och fysioterapeut eller sjukgymnast kommer till äldreboendet regelbundet och besöker dig vid behov.

Vårt mål är att din omvårdnad så långt som möjligt ska bli anpassad till dina behov, önskningar och förutsättningar. Vi utgår ifrån vad du behöver, uppskattar och är van att göra och vi vill på olika sätt stimulera till att du kan vara självständig och delaktig så långt det går. Vi stöttar dig i det du behöver hjälp med.

När du flyttar in på Kaverös Äng får du en kontaktman. Det är i regel en undersköterska med ett särskilt ansvar för att lära känna dig och dina speciella behov.