Om Kättilsröd 4H-gård

Kättilsröd 4H-gård vänder sig till dig som tycker om och har ett gott förhållningssätt till djur. Du ska även tycka om fysiskt krävande arbete samt att vara utomhus i alla typer av väder. Kättilsröd 4H-gård passar dig som har en lindrig intellektuell funktionsnedsättning och som tycker om att både arbeta självständigt och tillsammans med andra. Kättilsröd 4H-gård ligger på Hisingen.

Inriktningar

Kättilsröd 4H-gård vänder sig till dig som tycker om och har ett gott förhållningssätt till djur. Du ska även tycka om fysiskt krävande arbete samt att vara utomhus i alla typer av väder. Kättilsröd 4H-gård passar dig som har en lindrig intellektuell funktionsnedsättning och som tycker om att både arbeta självständigt och tillsammans med andra. Stödassistent finns tillgänglig för att stödja dig i ditt arbete.

Arbetssätt och metoder

På Kättilsröd 4H-gård arbetar vi med Tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande

Antal deltagare

Verksamheten har möjlighet att ta emot 6 deltagare. Antalet deltagare är beroende på behov av stöd samt förmåga att ingå i gruppaktivitet.

Stöd och planering

På Kättilsröd 4H-gård får du en individuellt anpassad planering utifrån dina behov, önskemål och förutsättningar.

Personal och kompetens

På Kättilsröd 4H-gård arbetar 2 stödassistenter. Verksamheten har tillgång till en arbetsledare/metodhandledare, som har möten med arbetsgruppen en gång i veckan.

Språk

Det språk som talas i verksamheten är svenska.

Lokal och omgivning

Kättilsröd 4H-gård finns på Västra Tuvevägen 100, på en 4H-lantgård.

Inne

Vi har tillgång till en samlingslokal, som ligger på andra våningen i en lada utan hiss. Det innebär att för att kunna arbeta hos oss, ska du kunna gå och förflytta dig fysiskt självständigt.

Hjälpmedel

Kättilsröd 4H-gård är inte handikappanpassad.

Ute

Kättilsröd 4H-gård ligger i ett naturområde där det bland annat finns trädgård, stall och hönsgård med närhet till skog. Det är cirka 1,5 kilometer till närmsta restaurang och affär.

Resa hit

Adress och område: Västra Tuvevägen 100.
Hållplats för kollektivtrafik: Om du åker buss är närmsta hållplats Hinnebäcksgatan.

Sök i Västtrafiks reseplanerare för att se ungefärlig resetid.