Lärare och två elever från Vård och omsorgsprogrammet bäddar en säng i en metodsal.

Vård och omsorg - lärling

Hösten 2021 flyttar Vård- och omsorgsprogrammet till Burgårdens gymnasium. Programmet kommer då inte längre erbjudas på Katrinelundsgymnasiet. Förändringen gäller även IM yrkesintroduktion och Lärlingsförlagd utbildning. Du är ute på en arbetsplats 2-3 dagar i veckan och resten av tiden är du i skolan. På arbetsplatsen lär du dig det mesta som ingår i yrkesämnena med hjälp av en handledare. I skolan läser du övriga ämnen tillsammans med dina klasskompisar i lärlingsklassen. Lärlingsutbildningen passar dig som gillar att arbeta praktiskt och är motiverad för att arbeta självständigt tillsammans med dina lärare och dina handledare på praktikplatsen.

Lärlingsutbildning


Du är ute på en arbetsplats 2-3 dagar i veckan och resten av tiden är du i skolan. På arbetsplatsen lär du dig det mesta som ingår i yrkesämnena med hjälp av en handledare. I skolan läser du övriga ämnen tillsammans med dina klasskompisar i lärlingsklassen. Lärlingsutbildningen passar dig som gillar att arbeta praktiskt och är motiverad för att arbeta självständigt tillsammans med dina lärare och dina handledare på praktikplatsen. Du kan läsa mer om Lärlingsutbildningar på Skolverkets hemsida.

Gymnasial lärlingsanställning - GLA

Som gymnasielärling med GLA, Gymnasial lärlingsanställningen, delar man sin studietid mellan att gå i skolan och att vara anställd av en verksamhet där eleven lär sig yrket. Det innebär att eleven har möjlighet till gymnasieexamen med högskolebehörighet samtidigt som den får arbetslivserfarenhet, lön och ett nätverk som hjälper till att avancera fortare, direkt efter gymnasiet.