Bild på tennisspelare.

Tennis


Du kan välja att läsa ekonomi, naturvetenskap eller samhällsvetenskap. Du kan även vara elitidrottare och välja att läsa på vår grannskola Bernadottegymnasiet. För att komma in på en idrottsutbildning måste du först ansöka till ditt specialidrottsförbund. Sedan söker du till programmet den vanliga vägen - där sker urvalet med hjälp av betyg.

Kontakt:

Klas Ivarsson
Specialidrottslärare tennis
klas.ivarsson@gltk.se
0708-75 96 28

Blago Talevski
Specialidrottslärare tennis
blago@tennisgoteborg.se

Svenska Tennisförbundet Göteborg.

Länk till webbansökan (stänger 1/12)

Instagram: @tennisgoteborg

Träningstider:

Måndagar 07:30-09:00
Onsdagar 07:30-09:00
Fredagar 07:30-09:00

Plats för träning:

GLTK.

Specialidrottslärarna:

Blago Talevski

Klas Ivarsson

Erika Ohlsson

Tom Henriksen

Några av dagens profiler som går eller har gått på skolan:

Caijsa Hennemann
Markus Eriksson

Svar på vanliga frågor

Vilken klubb spelar jag för?

Du väljer själv vilken klubb du representerar, det behöver nödvändigtvis inte vara en klubb i Göteborg. Det är dock viktigt att du har en klubbmiljö där du kan träna på , eftermiddagar, kvällar och helger som kompletterar träningen på Tennisgymnasiet.

Var bor jag om jag inte redan bor i Göteborg?

Om du inte redan bor i eller i närheten av Göteborg rekommenderas du att se över vilka boendealternativ du har i Göteborgsområdet. Träningarna börjar 07.30 och du behöver kunna ta dig till träningarna i tid. Tennisgymnasiet har inga egna bostäder som går att hyra. Några av våra nuvarande elever bor t.ex. inneboende hos vänner eller släktingar. 

Vad innehåller träningen?

Morgonträningarna i är huvudsak fokuserade på tennisspel. Det finns i övrigt väldigt goda möjligheter till fysträning på Katrinelundsgymnasiet. Två gånger per termin görs fystester.

Gör vi tävlingsresor tillsammans?

Ja, 1-2 gånger per läsår åker vi på en gemensam tävlingsresa/aktivitet. Det senaste läsåret åkte vi till en ITF-tävling i Danmark samt hade ett matchutbyte med Tennisgymnasiet i Skopje, Makedonien.

Vad händer efter gymnasiet?

Det vanligaste som eleverna väljer efter studenten från Tennisgymnasiet är att fortsätta kombinera sitt tennisspel med studier på college i USA.