Bild på gymnastik.

Gymnastik (trupp/AG)

Du kan välja att läsa ekonomi, naturvetenskap eller samhällsvetenskap. Du kan även vara elitidrottare och välja att läsa på vår grannskola Bernadottegymnasiet.

Du som elitsatsar inom truppgymnastik eller artistisk gymnastik har nu möjlighet att söka till Katrinelundsgymnasiets elitidrottsutbildning, där du kan kombinera skola och träning.

Träningen bedrivs tre gånger i veckan i Lundenhallen som ligger 15 minuter från skolan. Hallen är specialutrustad för truppgymnastik. Någon eller några dagar i veckan tränar AG-gymnasterna i Gymnastikens hus i Bergsjön som är utrustad för AG. Ibland tränar vi också i Trupphallen i Mölnlycke. Annan fördelning av tid kan bli aktuell till hösten.

Utbildningens tränare är utbildade av Svenska Gymnastikförbundet och har minst nivå steg C/D. Träningen är utformad i samarbete med Gymnastikförbundet Väst.

Antagning till programmet sker i enlighet med antagningsregler baserat på elevernas betyg från grundskolan. Dessutom genomförs en praktiskt uttagning under december månad. Antagningen till elitidrottsutbildningen baseras alltså på både grundskolebetyg och idrottsliga kunskaper.

Träningstider

  • Måndag 07:30 - 09:00
  • Onsdag 07:30 - 09:00
  • Fredag 07:30 - 09:00

Plats för träning

Träningen bedrivs tre gånger i veckan i Lundenhallen, som är specialutrustad för truppgymnastik, i Gymnastikens Hus i Bergsjön samt i Katrinelundsgymnasiets idrottshus/gym.

Ansökan

Ansökan sker via ansökningsformuläret eller Gymnastikförbundet Västs hemsida.

Sista ansökan: 1 december 2022

Antagning till programmet sker i enlighet med antagningsregler baserat på elevernas betyg från grundskolan. Dessutom genomförs en praktiskt uttagning under december månad och besked om plats ges senast i mitten av januari.

Tränare

Utbildningens tränare är utbildade av Svenska Gymnastikförbundet och har minst nivå steg D. Träningen är utformad i samarbete med Gymnastikförbundet Väst.

Didrik Fröberg: Fokus Truppgymnastik. Utbildad redskapstränare truppgymnastik, steg D. Landslagsgymnast och tävlar aktiv på SM-nivå.

Stina Sjöberg: Fokus Artistisk Gymnastik. Utbildad tränare i kvinnlig artistisk gymnastik Steg 3, samt truppgymnastik redskap C. Domare i kvinnlig artistisk gymnastik på COP, och är även regionsdomare i truppgymnastik på tumbling och trampett nivå 3-6.

Lena Brive: Fokus Truppgymnastik. Utbildad tränare i Truppgymnastik Redskap steg 3 och Fristående steg B, regionsdomare i Truppgymnastik.


Kontakt

Stina Sjöberg
Specialidrottslärare AG
stina94.sjoberg@gmail.com

Didrik Fröberg
Specialidrottslärare truppgymnastik 
didrik.froberg@educ.goteborg.se

Lena Brive
Specialidrottslärare truppgymnastik
lena@brive.se

Sarah Olausson
Specialidrottslärare truppgymnastik
saraholausson@gmail.com

Gymnastikförbundet Väst
vast@gymnastik.se