Fotboll (GAIS)

GAIS samarbetar med två skolor som erbjuder fotbollsinriktning i Göteborg; Katrinelundsgymnasiet och Bernadottegymnasiet. Utbildningen är en Nationell Idrottsutbildning (NIU) med inriktning fotboll och bedrivs enligt de specifika kvalitetskrav och riktlinjer som utfärdats av Svenska Fotbollförbundet.

Eleverna tränar tre förmiddagar i veckan och förutom fotboll innehåller utbildningen också fotbollspsykologi, fotbollsfysiologi, kost och hälsa samt ledarskap.

För GAIS är det av betydelse att eleven klarar av både fotboll och skola, då GAIS tror på att lyckade resultat i skola och fotboll går hand i hand. Det är viktigt att känna till att en kombination av elitsatsning inom fotboll och skola fordrar ett stort eget ansvar hos individen för såväl skolmässig som fotbollsmässig utveckling. Då utbildningen sker i ett nära samarbete mellan gymnasieskolan och GAIS ges goda förutsättningar för talangfulla och ambitiösa individer att få stöd i och lyckas med detta.

GAIS förfogar över tio platser per årskull och vidare info finns i tabellen nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt:

Kenneth Gustafsson
kenneth.gustafsson@gais.se
0737-158022
Information om GAIS gymnasiefotboll och ansökningsprocessen på följande länk: https://gais.sportadmin.se/start/?ID=194407
Träningsdagar: Måndag, onsdag och fredag morgon
Plats för träning:

GAIS-gården

Katrinelundsgymnasiets idrottshus
Om instruktörerna:

Kenneth Gustafsson - UEFA Elite Youth-licens. Ansvarig GAIS P15-U19. Ansvarig GAIS gymnasium. Tidigare spelare i Allsvenskan

Jusuf Zukic – UEFA B-licensTränare GAIS U17
Individuell tränare GAIS
Tidigare spelare på elitnivå

Pelle Sjöberg – målvaktstränare, mv B-licens