Bild föreställer två personer som fäktas.

Fäktning


Du kan välja att läsa ekonomi, naturvetenskap eller samhällsvetenskap. Du kan även vara elitidrottare och välja att läsa på vår grannskola Bernadottegymnasiet. För att komma in på en idrottsutbildning måste du först ansöka till ditt specialidrottsförbund. Sedan söker du till programmet den vanliga vägen - där sker urvalet med hjälp av betyg.

Du som elitsatsar inom fäktning (florett eller värja) har nu möjlighet att söka till Katrinelundsgymnasiets elitidrottsutbildning, där du kan kombinera skola och träning. På elitidrottsutbildningen är fäktning en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både dina studier och din idrott. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt.

Kontakt

Henrik Lundegard
Specialidrottslärare Fäktning

Martin Roth Kronwall
Specialidrottslärare Fäktning
info@goteborgsfk.se 
Telefon: 031–14 09 10

Sista ansökan: 1 december 2022. 

För ansökan.

Träningstider

Måndag 07:30 — 09:00
Onsdag 07:30 — 09:00
Fredag 07:30 — 09:00 

Plats för träning

Katrinelundsgymnasiets idrottshus och Göteborgs Fäktklubbs lokal.

Utbildningens tränare

Henrik Lundegard, Elittränare Fäktning

Martin Roth Kronwall, Elittränare Fäktning

Var bor jag om jag inte redan bor i Göteborg?

Om du inte redan bor i eller i närheten av Göteborg rekommenderas du att se över vilka boendealternativ du har i Göteborgsområdet (till exempel inneboende hos vänner eller släktingar).

Vilken klubb fäktar jag för?

Det finns inget krav på att byta klubbtillhörighet när du börjar på elitidrottsutbildningen. Det är dock viktigt att du har en klubbmiljö där du kan träna på eftermiddagar, kvällar, helger och lov som kompletterar träningen på Fäktgymnasiet.

När är uttagningarna och hur ser uttagningsprocessen ut?

  1. Vi bjuder i första hand in individuellt till träningstillfällen och samtal under höstterminen. Vi frågor eller funderingar angående fäktträningen kontakta Henrik Lundegard eller Martin Roth Kronwall.
  2. Skolan har ett öppet hus där den verksamhetsansvarige visar runt den som är intresserad på skolans område och presenterar verksamheten.
  3. Antagna fäktare bjuds till Göteborg för träning och förberedande samtal under vårterminen.
  4. Kom ihåg att den idrottsliga antagningen inte är en garanti för att få en plats på elitidrottsutbildningen. Du ska även komma in på betyg till valt program.