Bild på elev på Elitidrottsgymnasiet. Foto: Frank & Earnest.

Elitidrott

Av våra ca 1000 elever är idag 600 elitidrottare inom 15 olika idrotter, vilket gör oss till Sveriges största elitidrottsgymnasium.

Vi ger dig som har idrottstalang goda möjligheter att kombinera din elitsatsning med högskoleförberedande studier, men vi vill även att du utvecklas som människa under din tid hos oss.

På vår skola kan du både känna gemenskap med andra elitidrottare och lära känna skolkompisar som inte idrottar. Du tränar tre gånger i veckan på morgonen och äter frukost efter träningen tillsammans med andra idrottare. Så här kan ett träningsschema se ut:

Våra elittränare är välutbildade och våra lärare har förståelse för vad det innebär att satsa hårt på sin idrott. På skolan finns ett välutrustat gym med instruktör, tillgång till spinningsal, nya lokaler för rehab och tillgång till sjukgymnast och sjuksköterska. Tillsammans utgör de ett nätverk av stödpersoner som hjälper dig att lyckas i din idrottskarriär.

På Katrinelund kan du välja att läsa ekonomi, naturvetenskap, teknik, försäljning- och service eller samhällsvetenskap. Du kan även vara elitidrottare och läsa på vår grannskola Bernadottegymnasiet där du kan läsa samhällsvetenskap. För att komma in på en idrottsutbildning måste du först ansöka till ditt specialidrottsförbund. Sedan söker du till programmet den vanliga vägen - där sker urvalet med hjälp av betyg.

Antagning

1. För att komma in på en idrottsutbildning måste du först ansöka till, och bli rekommenderad av ditt specialidrottsförbund.

2. Ansökan till program där urval sker på betyg.

Läs mer om hur antagningen sker i din idrott via länkarna till vänster - där finns även alla viktiga datum. Vissa idrotter har en separat sida med information och vissa har information via ansökningssidan. 

Om du inte hittar den information du söker eller har andra frågor är du välkommen att höra av dig till vår idrottssamordnare:

Erika Eliasson, tel: 070-28 25 057, mail: erika.eliasson@educ.goteborg.se