Katrinelundselever fortsätter att stå upp för mänskliga rättigheter – den 10 maj öppnar vi kuben ”Rätten till frihet i tanken”!

Publicerad 8 maj 2019

Kom och tänk kring frihet i tanken inuti boxen! Den 10 maj klockan 11.00 inviger elever från Katrinelundsgymnasiet för andra året i rad sin installation i den svarta stålkuben utanför Nya Ullevi.

Kuben är del av ett arbete för mänskliga rättigheter som drivs av Raoul Wallenberg Academy där 30 skolor i Sverige och utomlands jobbar med olika teman i sina kuber. 

Tre klasser i årskurs 1 på Katrinelundsgymnasiets samhällsvetenskapliga program har jobbat kring temat ”Rätten till frihet i tanken”. Resultatet är både teoretiskt och praktiskt; genom olika aktiviteter samlar för närvarande eleverna in pengar som går till skoluniformer så att barn i Sydafrika kan gå i skolan. Föregående år samlade Katrinelundselever in 14 000 kr vilket gav 16 sydafrikanska barn möjlighet att påbörja sin skolgång.

Frukterna av elevernas teoretiska arbete i klassrummet utgår från Rätten till frihet i tanken och kommer att visas inne i kuben.

Invigningen av utställningen är fredag den 10 maj klockan 11.00 vid den svarta kuben vid Nya Ullevi, nära hållplatsen Ullevi Södra. Förutom personal och elever från Katrinelundsgymnasiet kommer utbildningsdirektör Tomas Berndtsson att närvara.

Välkommen att vara med på invigningen, besöka kuben och prata med lärare och elever som arbetat med projektet!

 

För mer information om Raoul Wallenberg Academy, läs på adressen raoulwallenberg.se.