Foto: Gerd Polheimer

Vår förskola


Förskolan Kastvindsgatan 3 ligger centralt på Hisingen nära Wieselgrensplatsen med goda kollektivtrafikförbindelser. Vi har fem grupper, två för de yngre och tre för de lite äldre barnen.

Avdelningar och personal

På förskolan Kastvindsgatan 3 finns det fem grupper: Blåbär, Hallon, Smultron, Lingon och Björnbär. Hos oss består personalen av ungefär femton personer. Vi har såväl förskollärare och barnskötare som ekonomibiträden.

Vår förskola är en så kallad övningsförskola som tar emot studenter från lärarutbildningen vid Göteborgs universitet. Vi får därför kontinuerligt ta del av ny forskning för att främja barnens utveckling och lärande.

Lokaler och gård

Förskolan är byggd i suterräng i två plan och har en spännande planlösning. Vi har en entrégård på övre plan med sandlåda och lekhus och en större, mer utmanande och lummig gård på nedre plan med klätterställning, gungor och rutschkana. 

Vår pedagogik och vision

Vår förskola genomsyras av ett lustfyllt lärande. Vi vill ge barnen möjlighet att utforska och lära sig det sociala sampel som vi är en del av varje dag. Barnen ska känna sig trygga och delaktiga. Vi ger barnen möjlighet att utveckla sin självständighet och tillit till sin egen förmåga.

Vi erbjuder barnen en trygg, rolig och meningsfull undervisning som ger möjlighet för varje barn att:

  • utveckla en framtidstro
  • utveckla en förståelse för sig själv och för andra i sin omvärld
  • utveckla en tilltro till sin egen förmåga "jag kan, jag vill, jag vågar"
  • utveckla demokratiska värden
  • känna att de är en tillgång för sina kamrater.

Välkommen på besök

Du som är nyfiken på vår verksamhet är hjärtligt välkommen att besöka vår förskola. Vid ditt besök har du möjlighet att ställa frågor och ta del av bilder på våra fina lokaler. För att inte störa pågående aktiviteter erbjuder vi inte rundvisningar i våra lärmiljöer. Besöken sker på Brämaregatan 2D förskola. 

Kontakta rektor för att boka ditt besök. Välj något av följande datum, klockan 12:  

29 jan

26 feb

25 mars

22 april

27 maj