Workshop med vägledare


En workshop höjer motivationen, fördjupar kunskaperna, och erbjuder nya lärdomar och idéer. Det är en idealisk plats för att utveckla din kreativitet och få nya insikter för att uppnå dina mål.

Våra workshoppar

Karriärvägledning i tre delar

När du deltar i denna workshop kan du tillsammans med andra utbyta tankar, få inspiration och utöka dina perspektiv genom övningar och samtal. Du får vägledning i att stärka din kunskap om dig själv, synliggöra valstrategier och kunskap om beslutsfattande och genomförande. Karriärvägledning kan hjälpa dig på vägen mot ditt mål.

 1. Kunskap om mig själv
 2. Kunskap om alternativen
 3. Kunskap om beslutsfattande och genomförande

Läs mer och boka tid

Förbered dig för arbetsmarknaden

Är du arbetssökande och önskar stöttning i processen att söka jobb? Då kan detta program i tre delar vara ett bra stöd för dig. De tre delarna handlar om:

 1. Professionellt nätverkande
 2. Hur du kan förbereda dig inför en anställningsintervju
 3. Förbättra ditt CV och personliga brev

Läs mer och boka tid

Examensplanering

Önskar du komplettera kurser på komvux för att kunna utfärda en gymnasieexamen? Har du avslutat gymnasiet 2014 eller senare och har A-F betyg från tidigare kurser? Då är det här rätt aktivitet för dig.

Läs mer och boka tid

Vägledning för att lyckas med studierna

Vårt inställning påverkar de valmöjligheter vi ser både i vår karriär och privatliv. Att börja något nytt, börja studera eller att byta yrke, kan för många av oss vara utmanande. Även i dessa situationer har vårt mindset en stor påverkan. 

Läs mer och boka tid

Vägledning i motivation

Din inställning påverkar dina valmöjligheter både i karriär och privatliv. Att börja något nytt, börja studera eller att byta yrke kan vara utmanande för många av oss. Även i dessa situationer har din inställning en stor påverkan.

Läs mer och boka tid

Vägen framåt! — 30 minuters digital karriärvägledning genom föreläsningar och enskilda uppgifter

Välkommen till Göteborgs Stads digitala vägledningsträffar! Vi är glada att erbjuda korta, 30-minuters pass en gång i veckan för att stödja dig i din karriärutveckling. Våra träffar fokuserar på karriärvägledning som kan hjälpa dig att göra välgrundade val för en framgångsrik karriär.

Temana för våra träffar varierar varje vecka för att täcka olika aspekter av karriärvägledning och personlig utveckling. På så sätt kan du delta regelbundet och få en bred förståelse för olika områden som påverkar din karriär. Vi ser fram emot att varje vecka stödja dig i din karriärutveckling!

Vi börjar med att introducera strategier som du sedan genom enskilda övningar för möjlighet att testa. Allt för att främja din karriärutveckling. 

Vad du kan förvänta dig

 • Självkännedom för karriärval: Upptäck hur du kan öka din självkännedom för att identifiera vilka yrken som bäst passar dig och dina intressen.
 • Att utforska alternativ: Lär dig hur du tar reda på vilka alternativ som finns tillgängliga för dig, oavsett om det gäller olika yrken eller studieprogram.
 • Beslutsfattande för yrkes- och studieval: Få verktyg och strategier för att fatta informerade beslut när det kommer till yrkes- och studieval.
 • Mål och handlingsplaner: Ta del av metoder för att sätta mål och skapa effektiva handlingsplaner som hjälper dig att nå dina karriärmål.
 • Motivation och studieteknik: Lär dig hur du bibehåller motivation under dina studier och få verktyg för att förbättra dina studietekniker.
 • Hantering av utmaningar: Få insikter om hur du kan hantera utmaningar och förändringar som du stöter på i din karriär.

Länk till anmälan