Ett sparum med badkar. Rummet är ljust och har vita kakelväggar. Foto: Cordovan Communication

Aktiviteter

Njut av en härlig frukost på Frukostklubben, tävla om priser på bingon och ta en öl eller två under pubkvällarna. Här på Kärrahus finns olika aktiviteter att välja på under veckorna. Du är med på det du tycker om och kan givetvis också göra saker på egen hand.

Aktiviteter och service på Kärrahus

Varannan tisdag hålls frukostklubb i Mötesplatsens lokal med stekt ägg och bacon, våfflor, nyfriterade munkar och annat gott. Då samlas hyresgäster från flera enheter för att umgås tillsammans. Du kan också vara med på biovisningar, pubkvällar, bingo och hälsoaktiviteter. Det är också vanligt med bakning och promenadgrupper. Vill du spela boule ligger en bana nära huset. Självklart firar vi högtider ihop och vid stora sportevenemang samlas vi framför storbilds-TV:n och hejar på.

Vad som händer på Kärrahus utgår mycket från vad du och dina grannar vill göra. På varje enhet finns en medarbetare som är ansvarig för aktiviteter och som lyssnar till dina önskemål. Vi fokuserar mycket på din personliga omvårdnad och gör ofta saker på individnivå eller i mindre grupper. Berätta vad du tycker om att göra så gör vi vårt bästa för att möta det.

Service som frisör och fotvård finns i huset. Behöver du tandvård hjälper vi dig att komma till en mottagning eller så kommer de hem till dig och hjälper dig i din lägenhet. Vill du göra ärenden på stan någon gång kan en medarbetare följa med.

När du flyttar till din lägenhet fortsätter du att leva ditt liv som du vill ha det. Du får gärna ta del i vardagssysslor som dukning, bakning, tvätt och trädgårdsskötsel – om du vill. Vi uppmuntrar till dagliga aktiviteter eftersom det håller i gång både kroppen och knoppen och gör gott åt själen. Här är du hemma.