Utställningar

Konst väcker lust och motivation. Bibliotekets vernissage och utställningar stödjer kreativitet och eget skapande. Är du intresserad av att ställa ut? En utställning pågår en kalendermånad. Väggens mått är B320 cm, H240 cm. Det finns fyra glasskåp för mindre föremål. Kontakta Katarina 3669460.

Raoul Wallenberg
Pågår 2/1–1/2

Utställningen ”För mig finns inget annat val” producerades i samband med Förintelsens minnesdag 2012 som även var året da Raoul Wallenberg skulle fyllt 100 år. Raoul Wallenberg är affärsmannen och diplomaten som under andra världskrigets slutfas räddade tiotusentals ungerska judar undan de nazistiska förintelselagren. Men Raoul Wallenberg fick aldrig själv berätta sin historia. Det här är berättelsen om den unge svensken vars val gjorde honom till hjälte och odödlig symbol.

Med hjärtat i Ungern
Pågår 5/2–1/3

De ungerska barnboksillustratörerna Katalin Szegedi och Boglarka Paulovkin ställer ut sina barnboksbilder. Katalin Szegedi har vunnit en rad priser för sina illustrationer, både i Ungern och utomlands. Boglarka Paulovkin studerade konst pa universitetet i Budapest (MOME) och har illustrerat barnböcker sedan 2002.

Mohamed Darwazeh
Pågår 5/2–1/3

Mohamed Darwazeh dekorerar decoupageservetter på naturliga stenar. www.decoupagestenar.se

Utställning: Tina Holm
Pågår 5/3–29/3

Papperskonstnären Tina Holm använder quillingteknik för att skapa inspirerande föremål i chakrans färger som förmedlar en positiv energi. Pappersremsor snurras och vrids for att skapa de mest fantastiska motiv.

Utställning om Karin Boye
Pågår 3/4–30/4

Karin Boyes texter finner ständigt nya läsare, och flera av hennes dikter tillhör vara mest älskade. I bibliotekets miniutställning presenteras Karin Boyes liv och verk.

Barnens blick på samtiden
Vernissage 17 maj 16-19
Pågår 7/5–5/6

En utställning som ger oss barns berättelser om sin samtid genom deras egna foton, alster och filmer. Av barn 1-5 år. Ett samarbete mellan förskolor i Kärra.

17 skäl för barnboken
Pågår 11/6–30/8

För ungefär 20 år sedan sammanställde de dåvarande ledamöterna i Svenska Barnboksakademin 17 goda argument för barnboken i en liten gul skrift med titeln 17 skäl för barnboken som bibliotekarier, pedagoger och andra som arbetar med barnböcker har i klart minne. Nu har det blivit dags att uppdatera de 17 skälen. Inledningsvis har en utställning i affischformat tagits fram. 17 olika illustratörer som är eller har varit med i Svenska Barnboksakademin har bidragit med bilder till den nya versionen.