Till innehåll

Följ de skärpta nationella råden för att hejda smittspridningen av Covid-19

Senast uppdaterad: 22 januari 2021 klockan 16:24 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

Våra verksamheter anpassas och många har stängt eller begränsat för besök. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19
Foto: Karin Jofur

Karl Johansskolan

Välkommen till Karl Johansskolan

Karl Johansskolan ligger mitt i Majorna, ett stenkast från hållplatsen Kaptensgatan. Här går ca 650 elever från förskoleklass till årskurs 6. På Karl Johansskolan arbetar vi aktivt med frågor om bemötande, respekt och att få utvecklas utifrån sina egna möjligheter.

Aktuellt

Förändringar från höstterminen 2021

Publicerad 4 december 2020
Politikerna i grundskolenämnden har beslutat om förändringar för skolenheter som finns på samma adress från att läsåret startar hösten 2021. Karl Johansskolan berörs inte av beslutet. Läs mer här om varför vi gör förändringarna och vilka skolor som berörs.

”Normpiloten” stoppar ofta undervisningen

Publicerad 13 maj 2020
Johan Rimås är lärare för en av sjätteklasserna och ”normpilot” på Karl Johansskolan. — Ofta i min undervisning får jag stoppa lektionen en stund och fråga ”hur tänkte du nu?” Stoppen blir små lektioner i att försöka förstå våra medmänniskor och diskussioner om hur vi uppför oss mot varandra.

100 extra portioner till gymnasielever är inget problem

Publicerad 23 april 2020
— Att laga ett hundratal extra portioner till våra gymnasieelever är inget problem, säger Christoffer Bergman, köksmästare på Karls Johansskolans skolmatsal. Vanliga dagar lagar Christoffer och hans kolleger ca 700 portioner till hungriga skolelever och medarbetare.
${loading}