Foto: Catarina Rinvall

Att bo hos oss

Vi strävar efter att du ska känna ett välbefinnande fysiskt, psykiskt, socialt och andligt. Hos oss bor du i en harmonisk, trygg och lugn miljö. Vi som arbetar här finns tillgängliga för dig dygnet runt. Dina anhöriga och vänner är alltid välkomna att besöka dig.

Vård på hospice betyder att se hela människan. Vi strävar efter att du ska känna ett välbefinnande fysiskt, psykiskt, socialt och andligt. Vi ser till att du får bästa möjliga smärt- och symtomlindring, men också att du och dina anhöriga får psykologiskt stöd under din tid hos oss.

Så här bor du

Hos oss bor du i en harmonisk, trygg och lugn miljö. Här får du ett eget rum med toalett, dusch och pentry. Rummet är möblerat med säng, byrå, fåtölj och en bäddsoffa om du får gäster som vill övernatta. Du har egen tv, radio och tillgång till telefon och internet. Alla rum har balkong eller uteplats. Det finns även en stor gemensam terrass dit du kan komma ut i din säng.

En trädgård för alla sinnen ger en lugn utemiljö och i spa-rummet finns möjlighet till taktil beröring och bad. Du kan också få fotvård, hårvård och tandvård mot viss kostnad.

Personalen finns här för dig

På hospice finns sjuksköterskor och undersköterskor dygnet runt. Det finns läkare som är tillgänglig dagtid och jourtid utifrån dina behov. Vi får också regelbundna besök av arbetsterapeut och sjukgymnast.

Kurator hjälper dig i kontakten med myndigheter och finns till för personliga samtal. Även diakon och präst från sjukhuskyrkan erbjuder stöd, och vi har volontärer som erbjuder social samvaro och hjälper till med bakning och blomskötsel.

Gäster och anhöriga är alltid välkomna

Vi har inga speciella besökstider, utan dina anhöriga och vänner är alltid välkomna att besöka dig. Det finns också möjlighet för dem att övernatta.

Vill du veta mer om oss?

Du som vill veta mer om vår verksamhet och se dig runt i lokalerna är välkommen att komma på besök. Innan du kommer är det viktigt att du hör av dig till oss och bokar en tid. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Så ansöker du

Om du vill ansöka till hospice, veta vad det kostar att bo på hospice med mera, besök sidan om hospice i Göteborgs Stad,

Har du frågor?

Vill du veta mer, kontakta oss på Kålltorps hospice.