Om Kallebäcks boende

Kallebäcks boende är ett boende för äldre med beroendeproblematik och som behöver särskild om omsorg. Här får du trygghet och omvårdnad och kan själv påverka din vardag. För att få bo hos oss behöver du ett beslut från socialtjänsten.

På Kallebäcks boende bor både män och kvinnor från cirka 50 år och uppåt. Beroendeproblematik i kombination med fysisk/psykisk ohälsa är vanlig, och som en följd av det behöver personen olika grad av omsorgs- och omvårdnadsinsatser. På Kallebäcks boende är det tillåtet att vara i ett aktivt missbruk. 

För att bo på Kallebäcks boende behöver du:

    • Ett biståndsbeslut från din handläggare inom socialtjänsten.
    • Att du betalar din hyra.
    • Att du tar hänsyn till de andra som bor på Kallebäcks boende.
    • Att du själv eller med personalens hjälp sköter om din lägenhet. 

Så här bor du

Boendet ligger i Kallebäck på Smörkärnegatan 12. Här finns 72 lägenheter, fördelade på tre våningsplan. Lägenheterna är mellan 28 och 46 kvadratmeter och har pentry, kylskåp och ett badrum med toalett och dusch. En höj- och sänkbar säng, lakan och handduk ingår, i övrigt möblerar du själv. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm. Internetabonnemang och tv-licens ingår.

 På varje våningsplan finns ett gemensamt dagrum, matsal samt inglasad balkong. Här finns också datorer som du kan använda. 

I entréplan finns samlingslokalen Källarbacken, där du kan läsa, spela spel, pyssla eller umgås med andra. Vi har också ett gym, en kiosk och ett musikrum där du kan spela olika instrument.

Under den varmare årstiden fikar och grillar vi tillsammans på vår uteplats. Här finns också ett lusthus som ger skugga under soliga dagar.

Stöd för ett självständigt liv

Hos oss får du det stöd du behöver för att du ska kunna leva ett meningsfullt och självständigt liv, utifrån dina förutsättningar. Vi motiverar dig till ett socialt liv och arbetar för att bryta isolering. Vi motiverar dig att äta regelbundna måltider, sköta din personliga hygien och stöttar dig med sådant som du kan ha svårt att klara själv, till exempel ta på kläder eller duscha. Personalen har utbildning i relevanta metoder för att kunna möta dina behov på bästa sätt.

När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktperson. Tillsammans gör ni en överenskommelse om vilken hjälp du behöver och hur och när. Det som du klarar att göra själv kommer du fortsätta att göra.

Personal på plats dygnet runt

Vi som jobbar på Kallebäcks boende är undersköterskor, sjuksköterskor, stödpedagoger och en enhetschef.

Omsorgspersonalen finns på plats dygnet runt alla dagar i veckan för att stötta dig med det du behöver. Sjuksköterskor finns på plats på vardagar under dagtid. En gång i veckan besöker en läkare boendet. Övrig tid kan du få medicinsk hjälp av hemsjukvården.

Arbetsterapeut och fysioterapeut (sjukgymnast) besöker boendet på tisdagar och torsdagar. Övrig tid kan omsorgspersonalen hjälpa dig med enklare övningar, som att träna på att gå i korridoren.

Aktiviteter efter dina önskemål och behov

Du kan delta i aktiviteter på boendet tillsammans med andra eller göra något på egen hand utifrån dina intressen.

Läs mer om våra aktiviteter här: Aktiviteter på Kallebäcks boende