Mobila förskolan - förskolebussen

Avdelningen Bussen är en mobil förskoleavdelning där barnen åker till olika ställen varje dag och är utomhus mycket. Barnen och pedagogerna får tillsammans möjlighet att upptäcka nya miljöer och få konkreta upplevelser i sitt lärande.

Tider

Den mobila förskolan är ute mellan klockan 9.00 och 15.00. Övrig tid, det vill säga före kl. 9.00 och efter kl. 15.00 kommer barnen och pedagogerna att vara på förskolan Kalendervägen 103. Bussen avgår från Förstamajgatan 28 och dit kommer den också tillbaka efter dagens utflykt.

Säkerhet

De pedagoger som arbetar på den mobila förskoleavdelningen får utbildning i hjärt- och lungräddning, brandskydd och säkerhet på bussen. Alla barn sitter tryggt i bilbarnstolar och är bältade när vi är ute och åker. Vid utflykter utanför bussen får alla barn bära en väst med avdelningens namn och telefonnummer på. På bussen finns första-hjälpen-utrustning för hjälp med lindriga skador (till exempel förband och plåster). Busschauffören är utbildad i alla säkerhetsfrågor och är den som ansvarar för säkerheten ombord på bussen. Föraren kontrollerar säkerheten dagligen, till exempel att alla säkerhetsbälten fungerar och att inga skador finns på bussen.

Detta finns i bussen

I bussen finns toalett, skötbord, kyl och frys, torkskåp, mikrovågsugn, plats för stövlar och ryggsäckar.

Maten

Lunch och mellanmål serveras på bussen eller, när vädret tillåter, utomhus. Lunchen lagas av kocken på Förstamajgatans förskola och hålls varm i värmeskåp på bussen.