Foto: Peter Svenson

Om vård- och omsorgsboendet

Du som bor här ska känna dig trygg, delaktig och nöjd. Målet är att du ska få det stöd du behöver för att leva ett gott och självständigt liv, utifrån dina förutsättningar och val. Vi bjuder också regelbundet in till träffar med dina anhöriga.

Så här bor du

Din lägenhet är cirka 32 kvadratmeter stor och har ett rum, pentry och badrum med dusch. När du flyttar in finns redan höj- och sänkbar säng på plats, men i övrigt möblerar du efter eget tycke och smak. Du tar med kläder, möbler och andra privata saker du vill ha och tycker om, samt de hjälpmedel du använder.

Du tecknar och betalar själv dina abonnemang för tv, telefon och Internet.

I vardagsrummet, som finns gemensamt för alla på varje våning, kan du umgås med andra, kanske spela spel eller lyssna på högläsning.

Kaggeleds Vård- och omsorgsboende byggdes nytt och stod färdigt 2012. I huset finns totalt 64 lägenheter fördelade på åtta enheter. På varje enhet finns flera gemensamma utrymmen, förutom vardagsrummet, även kök med matsal och balkong eller uteplats. Till huset hör en promenadvänlig trädgård, Sinnenas trädgård, med ett lusthus.

I entréplan hittar du frisör och fotvård. På samma plan finns träffpunkt, gym och lunchrestaurang för seniorer, samt dagverksamhet, för personer som inte bor på äldreboendet. Kålltorps Hospice finns i en del av huset.

Kaggeleds Vård- och omsorgsboende är rökfritt inomhus. Om du röker finns det utomhus en särskild plats för rökning.

Dina behov är i centrum

Du som bor här ska kunna känna dig trygg och delaktig i allt som rör dig. Som stöd får du en särskild kontaktperson. Kontaktpersonens uppgift är att, tillsammans med sina kollegor, underlätta för dig så att du ska kunna fortsätta att leva det liv du vill utifrån dina egna förutsättningar. Även dina anhöriga är välkomna att vända sig till din kontaktperson för frågor och funderingar.

Tryggt med personal dygnet runt

Det finns alltid tillgång till omsorgspersonal. Skulle du bli sjuk eller behöver annan medicinsk hjälp finns sjuksköterskor på plats på vardagar under dagtid. Dygnets övriga tider kan du om det behövs, få hjälp av hemsjukvården. Sjuksköterskan kontaktar läkare vid akuta behov oavsett tid på dygnet. Om teamet, tillsammans med dig, bedömer att du har behov av trygghetslarm, får du det.

I stadsdelen arbetar också sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut som vi konsulterar vid behov.

Tandvård

När du bor på ett vård- och omsorgsboende erbjuds du en årlig, kostnadsfri bedömning av dina tänder och din mun. Skulle du behöva ytterligare tandvård får du ett så kallat "grönt kort" av boendets chef. Tandvårdskostnaden ingår då i samma högkostnadsskydd som för läkarvård.

Vårdhund, taktil beröring och bad

Vi får regelbundet besök av en vårdhund. Den är utbildad för att arbeta i vård och omsorg och är lugn och trygg.

Två dagar i veckan erbjuder vi också möjlighet till taktil beröring med vår beröringsterapeut, samt bad i vårt fina spa. Du kan på vardagar boka tid hos frisören och fotvårdsterapeuten som båda har lokaler i entréplan.

Vill du komma på besök?

Om du vill se hur vi har det på Kaggeleds Vård- och omsorgsboende är du varmt välkommen att besöka oss. Kontakta enhetschefen för att boka in en tid så att vi har möjlighet att ta emot dig på bästa sätt.

Dina anhöriga är alltid välkomna hit. Ibland bjuder vi in till anhörigcafé med olika teman utifrån önskemål. Vi pratar och umgås under lättsamma former. Dessutom får dina anhöriga reda på vad som händer på ditt boende via brev hem och på våra anslagstavlor.

Planritning över lägenhet