Foto: Marit Lissdaniels

Mat på äldreboendet

Bra mat ger god hälsa och ska vara en källa till glädje och njutning. Varje dag serverar vi frukost, lunch, middag, mellanmål och kaffe till dig som bor här. Det finns alltid möjlighet att få någonting att äta även mellan de fasta måltiderna.

På vård- och omsorgsboendena i hela stadsdelen arbetar vi medvetet med måltiderna med hjälp av en särskild måltidsutvecklare. Vi är angelägna om att måltiderna blir som du vill och behöver. Måltiderna ska vara en källa till glädje och njutning. På helgerna dukar vi extra fint, liksom på födelsedagar och årets högtider.
Den del av måltiden som består av kött, fisk eller vegetariskt alternativ tillagas i Bagaregårdens kök och kommer kyld till oss. Sådant som att koka potatis, ris och grönsaker och blanda sallad gör vi i vårt eget kök, liksom frukost och mellanmål.

Vi vet att många får sämre aptit som äldre. Därför fördelar vi måltiderna över fler tillfällen på dagen. Då behöver du inte äta och dricka så mycket varje gång för att må bra. Förutom frukost, lunch och middag, erbjuder vi mellanmål samt något litet på sängkanten både morgon och kväll. Du har alltid möjlighet att få någonting att äta även mellan de fasta måltiderna.

Alla vård- och omsorgsboenden i området Örgryte-Härlanda har samma matsedel. Här hittar du aktuell matsedel.

Det finns också möjlighet för dig och dina anhöriga att äta i Kaggeleds restaurang som du hittar i entréplan. Restaurangen är öppen vardagar mellan klockan 11.30-14. Vill du äta på restaurangen vill vi att du tre dagar i förväg säger till personalen på din våning att du vill avbeställa maten den dagen.

Vill du veta mer om maten som serveras i äldreomsorgen i Göteborgs Stad, besök gärna sidan Mat i äldreomsorgen.