Segla

Alla kan segla! Det är vår målsättning och därför anordnar vi prova-på-segling och seglarskola i Jubileumsparken där alla kan vara med, även om du har nedsatt funktionsförmåga.

Alla kan segla

Under sommarsäsongen anordnar vi olika typer av seglingsaktiviteter i Jubileumsparken, med start från bryggan ute på Kvillepiren. Seglingen sker i hamnbassängen. Vi använder oss av accessjollar och erbjuder alla att vara med, oavsett förkunskaper eller funktionsförmåga.

Under 2022 anordnar vi:

Alla är välkomna att prova på att segla och aktiviteten är gratis.

Segling och språkkafé

Torsdagar 16 juni–1 september klockan 17–19, drop-in gäller.

Umgås, segla och träna på svenska med Vattenvana i sommar!

Från och med torsdagen 16 juni är gruppen Vattenvana i Jubileumsparken och anordnar aktiviteten Segling och språkkafé. Vattenvana bjuder på fika och ingen föranmälan krävs.

Skolsegling

Förbokad segling för skolor och förskolor anordnas under försommaren och sensommaren under skoltid. Försommarseglingen är avslutad. Tider för skolsegling efter sommarlovet släpps senare under sommaren.

Seglingen kombineras med en aktivitet i uteklassrummet ”Näsan i blöt” där deltagarna får lära sig om stadens och människans relation till vatten, regn och stigande vattennivåer. Tillsammans tittar vi närmare på ord och begrepp som hjälper oss att förstå stadens och vår egen relation till vatten och utmanas att tänka nytt och stort om framtiden över och under ytan.

Dessutom utforskar vi vattnet i segelbåt. Våra seglingsinstruktörer ger en introduktionslektion i segling med våra accessjollar, som är anpassade och går att segla oavsett förkunskaper eller funktionsförmåga. Flytvästar finns på plats. Om det är starka vindar håller vi oss på land. 

Aktiviteten är kostnadsfri.