Segla

Alla kan segla! Det är vår målsättning och därför anordnar vi seglarskola i Jubileumsparken där alla kan vara med, även om du har nedsatt funktionsförmåga.

Under sommarsäsongen anordnar vi seglarskola i Jubileumsparken, med start från bryggan ute på Kvillepiren. Seglingen sker i hamnbassängen. Vi använder oss av accessjollar och erbjuder alla att vara med, oavsett förkunskaper eller funktionsförmåga.

Seglarskolan finns i olika former; vi har seglarläger, segling för skolor och öppen segling med drop-in. Oavsett om du har en funktionsvariation eller inte så erbjuder vi möjlighet till seglarskola alla är välkomna och aktiviteten är gratis. I år är seglarpremiären den 2 maj. Du är välkommen på drop in varje lördag och söndag hela sommaren mellan kl 12.00 och 16.00.

Se film om seglarskolan i Jubileumsparken

Om skolsegling

Förbokad segling för skolor och förskolor börjar 4 maj, vardagar kl. 10.00 till 15.00. Av våra instruktörer får ni en introduktionslektion i segling. Våra jollar är anpassade och går utmärkt att segla oavsett funktionsvariation och tidigare erfarenhet. Aktiviteten är kostnadsfri.

Planera en heldag för din klass/grupp med fokus på vatten i Jubileumsparken. Ägna halva dagen åt skolsegling ledd av våra instruktörer och den andra halvan av dagen åt en lektion i uteklassrummet "Näsan i blöt", som du själv leder för din klass/grupp med hjälp av lärarhandledningen.

Boka skolsegling i Jubileumsparken genom att klicka på den här länken.

Om sommarläger

Vecka 26 till och med 32 anordnar vi sommarläger för barn och unga med olika funktionsvariation, bakgrund och intressen. Varje lägervecka omfattar måndag till och med fredag kl. 10-15 och den består av aktiviteter som segling, bad, lek och bus.

Anmäl dig till sommarläger i Jubileumsparken genom att klicka på den här länken.