Nytt för i år är sittkuber för små sällskap. Foto: Chirag Vijay Kuma

Bada, simträna, segla och paddla kanot i Jubileumsparken

Publicerad 23 juni 2021

Trots att byggnationen i Jubileumsparken är i full gång erbjuds en rad aktiviteter i parken i sommar. Det blir som vanligt bad, simträning och olika seglingsaktiviteter. Nytt för i år är saltvattensbad, kanotpaddling, sittgrupper för små sällskap och foodtrucks.

Alla aktiviteter är gratis, tillgänglighetsanpassade och anpassade efter rådande restriktioner för att bidra till att minska smittspridning av covid-19. Därför är antalet deltagare begränsat och plats måste förbokas.

Bad

"Allmänna badet" kommer att vara öppet för bad från och med vecka 28 till och med vecka 31. Öppettider är klockan 12.00 till 18.00 alla dagar samt klockan 15.00 till 20.00 tisdagar och torsdagar. Plats förbokas från och med vecka 27 på Timecenter för Jubileumsparken.

Till skillnad från föregående år kommer det att vara saltvatten i "Allmänna badet", precis som det har varit i den lilla bassängen intill bastun. Detta gör att vattentemperaturen kan vara lägre än tidigare år. Mer information om arbetet med att använda saltvattnet från älven i bassängerna hittar du här på Jubileumsparkens webbplats. 

Simträning

Under vecka 26, 27, 32 och 33 erbjuder vi simträning dagtid. Detta är ingen regelrätt simskola utan en möjlighet för dig som vill träna på att simma utifrån dina kunskaper. Plats bokar du på Timecenter för Jubileumsparken.

Under simträningen får du möjlighet att träna utifrån dina förutsättningar och önskemål. Träningen sker i grupp med 5 personer i varje och två instruktörer. Det finns två olika grupper – en för 9-12 år och en för 13-15 år. 

Eftersom byggnation är i full gång under dessa veckor så kommer "Allmänna badet" att ligga på annan plats i älven. Därför kommer vi att köra ut dig som deltar i simträningen i båt till badet. 

Med start 19 juli kommer vi också kunna erbjuda ”Mermaid Simskola” för olika åldersgrupper. Ett av passen för vuxna kommer vara separatistiskt för kvinnor och ickebinära, ett för män och ickebinära och ett kommer vara mixat. Plats kan bokas under början av juli på Timecenter för Jubileumsparken. Läs mer om Mermaid simskola på webbplatsen.

Kanotpaddling

Nytt för i år är att vi erbjuder möjlighet att paddla kanot i älven under vecka 26 till och med 33. Plats bokar du på Timecenter för Jubileumsparken

Helgsegling

På lördagar och söndagar till och med vecka 33 är den som vill välkommen att prova på segling. Platser släpps för bokning varje måndag på Timecenter för Jubileumsparken. Mer information med länk till anmälan hittar du här på Jubileumsparkens webbplats. 

Seglingsläger

Seglingsläger har vi under veckorna 26 till och med 31 för barn och unga med eller utan funktionsnedsättning. Mer information med länk till anmälan hittar du här på Jubileumsparkens webbplats. 

Språkkafé och segling med ”Vattenvana”

Varje torsdag klockan 17.00 anordnar integrationsprojektet ”Vattenvana” språkkafé för nyanlända. Du får träna svenska och samtidigt prova på segling. Läs mer om ”Vattenvana" på Facebook.

Experimentera med Maritiman

Precis som förra året kommer det flytande museet Maritiman på besök i Jubileumsparken. Tillsammans med personal från Maritiman får du prova på att göra olika vattenexperiment. Plats bokas på Timecenter för Jubileumsparken. Läs mer om Maritiman på museets webbplats.

Bokbussen

Torsdag vecka 27–32 klockan 10.00–14.30 finns Bokbussen på plats vid Jubileumsparken. Du kan gå tipspromenad, låna böcker, tidningar, TV-spel och filmer för barn. Bokbussen står i utkanten av Jubileumsparken, på grusplanen i anslutning till parkeringen. Ingen förbokning krävs.

Nya sittgrupper för förtäring av mat och dryck samt foodtrucks

Fredagen den 2 juli blir det premiär för nya sittgrupper för små sällskap i Jubileumsparken. De kommer att vara placerade intill uteklassrummet ”Näsan i blöt”. Där kommer även foodtrucks att finnas i sommar. Syftet är sittgrupperna ska användas för förtäring av mat och dryck eller bara för parkhäng. Sittgrupperna är tillverkade i återvunnet material av Jubileumsparkens parkvärdar

På premiärdagen 2 juli från klockan 12.00 finns Jubileumsparkens personal på plats klockan för att berätta om sommarens aktiviteter. Dessutom kommer det att finnas en hoppborg och såpbubblor för barnen att leka på och med.

Nya aktiviteter presenteras i Jubileumsparkens sociala kanaler och Timecenter

Under sommaren kommer vi anordna enstaka olika aktiviteter av olika slag. Håll utkik i våra sociala kanaler på facebook och instagram och Timecenter för Jubileumsparken

Framkomlighet och tillgänglighet

Byggnationen av Göteborgs femte utflyktslekplats omgiven av grönskande gläntor sker samtidigt som vi anordnar alla sommarens aktiviteter. Det påverkar framkomligheten men vår ambition är att även fortsatt ha god tillgänglighet till samtliga aktiviteter. Har du frågor kring framkomlighet och tillgänglighet så är du välkommen att höra av dig. Du når oss på jubileumsparken@passalen.se och på telefonnummer 0790-16 95 92.

Parkvärdar i Jubileumsparken bygger sittkuber. I bilden syns händer som bygger i trä, två skruvdragare, en låda skruv och två tumstockar.

Parkvärdarna i Jubileumsparken bygger sittgrupper för små sällskap av återvunnet material. Foto: Simon Haglund.