Ljusmålning i Jubileumsparken Foto: Passalen

Lights in the park


Publicerad 1 december 2023

Under årets mörkaste och kallaste månad lyser Jubileumsparken upp extra med ljusinstallationer och värmande vänlighet.

Under hela december lyser det extra i jubileumsparken och du kan upptäcka flera ljusinstallationer i form av bland annat vattenkannor, granar och enormt ljuspäron. Färgerna går i grönt och vitt och installationen löper genom hela parken. Konstnären bakom installationen är Simon Haglund
Tillsammans med Stadsmiljöförvaltningens personal har tomtar av granris byggts i en av parkens planteringar. Träden i pop-up parken kommer också att ljussättas.

En trägran som byggts av Passalen av delvis återbrukat material kommer att placeras mitt på sötvattenpoolen och lysa i blandade färger.

Wall of Kindness

Wall of Kindness är en rullande garderob där besökare både kan lämna och hämta kläder.
Hit kan du som har möjlighet donera vinterkläder under hela december. Kläder som kan värma någon annan i vinter. Samtidigt kan du som är i behov av vinterjacka eller varma kläder hämta upp det du behöver. Garderoben kommer att stå nere vid Hamnbadet och kommer att ha samma öppettider som badet.

Invigning 2 december

Den 2 december kan du delta i invigningen av ljusutställningen Lights in the park. Invigningen är mellan klockan 16.00-19.00 vid Hamnbadet i Jubileumsparken och bjuder på flera programpunkter som eldshow, lyktworkshop och en workshop där du kan måla med ljus. Programpunkterna är gratis och ingen anmälan krävs. 
Läs mer om invigningen den 2 december.