Foto: Mostphotos

Om Järnbrott daglig verksamhet


Järnbrott daglig verksamhet finns på Järnbrotts Prästväg i Västra Frölunda. Hos oss vill vi att du ska få möjlighet att bättre kunna påverka din omgivning, ta egna initiativ, utforska och upptäcka. Vår miljö och våra aktiviteter stimulerar alla dina sinnen, samt bjuder in till kommunikation och samspel med andra. Under dagen ingår du i olika grupper och du behöver därför tycka om att vara tillsammans med andra personer och när det händer mycket runtomkring dig.

Inriktning

​Vår miljö är anpassad för dig och har aktiviteter som stimulerar dina sinnen. Vi vill att du ska få möjlighet att bättre kunna påverka din omgivning, ta egna initiativ, utforska och upptäcka. Vi bjuder in till kommunikation och samspel med andra.   

Arbetssätt

  • Snoezelenmetoden
  • Kommunikation via alla sinnen
  • Lågaffektivt bemötande
  • Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Antal deltagare

Vi har plats för 15 deltagare.

Våra mål och vår värdegrund

Vi arbetar för ökad delaktighet och främjar kommunikation och samspel. Vi vill ge dig en trygg miljö som lockar till både aktivitet och avslappning och som anpassas efter dina behov. Vi tycker det är viktigt att du som deltagare kan påverka din dag på daglig verksamhet.

Personal

Som stöd för dig som arbetar på Järnbrott daglig verksamhet finns stödassistenter och stödpedagoger.

Våra lokaler

Inne

Vi finns i en ljus och rymlig lokal på våning 1 i en kontorsfastighet. Det finns flera hissar i fastigheten. Vi har fyra sinnesrum och ett aktivitetsrum, där Du arbetar tillsammans med andra. 

Mat

Du har möjlighet att värma egen mat eller beställa från en lunchrestaurang som levererar till oss.

Ute

Det tar 15 minuter att promenera till Frölunda Torg. Fastigheten ligger nära allmänna kommunikationer och promenadvägar.

Resa hit

Vi finns på Järnbrott Prästväg 2 i Västra Frölunda. Hållplatsen "Radiovägen" med buss är närmast. Det är också möjligt att åka hit med taxi. Då möter personal upp dig vid ingången vid ankomst och avresa.