Foto: Mostphotos

Om Järnbrott daglig verksamhet

Järnbrott daglig verksamhet finns på Järnbrotts Prästväg i Västra Frölunda. Hos oss vill vi att du ska få möjlighet att bättre kunna påverka din omgivning, ta egna initiativ, utforska och upptäcka. Vår miljö och aktiviteter stimulerar alla dina sinnen. Vår metod handlar om att du vi bjuder in till kommunikation och samspel. Du tar dig hit med både buss.

Inriktning

​Vi arbetar utifrån metoden" Snoezelen". Det betyder att vår miljö är anpassad till dig och har aktiviteter som stimulerar dina sinnen. Vi vill att du ska få möjlighet att bättre kunna påverka din omgivning, ta egna initiativ, utforska och upptäcka. Vi bjuder in till kommunikation och samspel.

Arbetssätt

  • snoezelenmetoden
  • kommunikation via alla sinnen
  • lågaffektivt bemötande
  • alternativ och kompletterande kommunikation(AKK).

Antal deltagare

Vi har plats för 17 deltagare.

Våra mål och vår värdegrund

Vi arbetar för ökad delaktighet och främjar kommunikation och samspel. Vi vill ge dig en trygg miljö som lockar till både aktivitet och avslappning och som anpassas efter dina behov. Vi tycker det är viktigt att du som deltagare kan påverka din dag på daglig verksamhet.

Personal

Som stöd för dig som arbetar hos Företagsfixarna finns det stödassistenter som stöttar dig att utföra dina arbetsuppgifter utifrån dina förutsättning. Vi pratar svenska, finska och engelska.

  • Stödassistenter
  • Stödpedagoger
  • alternativ och kompletterande kommunikation(AKK).

Våra lokaler

Inne

Vi finns i en kontorsfastighet som är en ljusa och rymliga lokal på plan 1. Det finns flera hissar i fastigheten. Vi har fyra sinnesrum och två aktivitetsrum.

Mat

Du har möjlighet att värma egen mat, köpa på plats eller i närheten. I bottenplan finns en lunchrestaurang.

Ute

Det tar 15 minuter att promenera till Frölunda Torg. Fastigheten ligger nära allmänna kommunikationer och promenadvägar.

Resa hit

Vi finns på Järnbrott Prästväg 2 i Västra Frölunda. Hållplatsen Radiovägen med buss är närmast. Det är också möjligt att åka hit med taxi där personal möter upp vid ingången vid ankomst och avresa.

Faktablad

Faktablad om Järnbrott daglig verksamhet, PDF