Frida Winter

Om Janus daglig verksamhet

Janus dagliga verksamhet finns för personer som har olika funktionsvariationer och förvärvad hjärnskada. Vi finns vid Frölunda kulturhus i verkstadslokaler. Janus inriktning är arbetsliknande uppgifter och service för företag och andra verksamheter. Social samvaro och friskvård är en viktig del av Janus.

Inriktning

Vi finns till för personer som har olika funktionsvariationer och förvärvad hjärnskada. Här kan du arbeta med fysiska arbeten. Vi utför enklare reparationer av cyklar, lagerarbete, leveranser av varor och paketeringsarbete. Vi arbetar på uppdrag av olika verksamheter och företag där vi hjälper dem med exempelvis märkning, förpackning och återvinning.

Du behöver ha förmåga att delta i gruppaktiviteter då du delar arbetsuppgifter och utrymme med andra. Men också att du kan arbeta självständigt med tillgänglighet av personalstöd. Vi vänder oss till till dig utan utmanande beteende.

Vi arbetar i verkstadslokaler där ljudnivån ibland kan vara hög. Friskvård och social gemenskap är en stor del av Janus.

Antal deltagare

Vi har plats för 25 deltagare

Arbetssätt

Janus arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande. Vi använder alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), bilder, samtalsmatta, tecken som stöd, seriesamtal. På Janus får du ett individuellt schema som anpassas till dina behov och önskemål. Vi arbetar också aktivt med välfärdsteknik, klaffgitarr och rytmterapi.

Personal

Här arbetar stödassistenter och en stödpedagog. Förutom svenska talar vi engelska och serbokroatiska.

Lokaler

Du hittar oss på Valthornsgatan 31.

Inne

Vår verksamhet ligger i verkstadslokaler med högt i tak. Vi har också ett antal mindre arbets- och aktivitetsrum samt kontor.

Ute

Vi finns nära Frölunda torg med många affärer, matställen och promenadvägar. Vi är även nära Frölunda simhall och bibliotek.

Mat

Vi har ett gemensamt lunchrum och du har möjlighet att värma din egen mat.

Resa hit

Hållplatsen för kollektivtrafiken är Frölunda torg eller Positivparken.

Du kan även åka färdtjänst eller flexlinjen.