Till innehåll

Jämlik stad

Göteborg ska vara den jämlika staden som bidrar till ett gott liv för alla

Göteborgs Stad satsar långsiktigt och uthålligt på att skapa en mer jämlik och hållbar stad. Vi ska minska skillnader i livsvillkor för ökad sammanhållning, tillit och delaktighet. Arbetet gör vi i samverkan med näringsliv, myndigheter och civilsamhälle.

Aktuellt

Boka in datumet! Den 27 maj är det dags för Jämlikhetskonferensen 2020

Publicerad 19 december 2019
I vår är det dags igen för flera hundra medarbetare och politiker från nämnder, styrelser, förvaltningar och bolag att mötas kring målet att Göteborg ska vara en jämlik stad. Den här gången står främjande och förebyggande arbete i fokus.

Etableringsenheten möter barnen med böcker och gosedjur

Publicerad 2 december 2019
Att efter en lång och svår resa anlända till ett helt nytt land är nervöst för alla. Som en del av Jämlik stads satsning Staden där vi läser för våra barn får barnen en bok. Där det är möjligt samma bok på både sitt hemspråk och på svenska.

Göteborgs Stad öppnar skolorna på kvällstid

Publicerad 18 november 2019
På flera ställen i Göteborg öppnas skolor för att bli mötesplatser, för både barn och vuxna, efter skoltid. Det kan handla om kultur, sport, föräldraträffar eller studiestöd. Satsningen ska bidra till en meningsfull fritid för fler barn och samtidigt stärka föräldrarnas nätverk och sammanhang.
${loading}