Vägvisaren

I mentorprogrammet Vägvisaren får du som nyanländ en egen mentor som har kunskaper och erfarenheter av just det som du är intresserad av. Programmet är frivilligt både för dig som adept och din mentor. Målet är att du ska hitta vägen vidare till det som du vill arbeta med. Håll utkik här efter nästa omgång av Vägvisaren!

Vägvisaren är till för dig som har ambitioner, stark vilja och en egen idé om hur du vill försörja dig på sikt. Språket ska inte vara något hinder – vi försöker ordna mentorer på alla språk som behövs.

Hittills har ett 70-tal nyanlända personer fått en mentor som hjälper till att reflektera kring och formulera dina långsiktiga mål.

Det långsiktiga målet är att få det arbete som du vill ha. Det kan vara en anställning eller att starta ett eget företag. På vägen dit kanske du behöver gå en utbildning eller få en praktikplats. De delmålen kan Vägvisaren också hjälpa dig att nå.

Du och din mentor träffas minst ett par timmar i månaden under ett år.

Dessutom träffas hela gruppen med mentorer och adepter sex gånger för att ha workshops tillsammans och bli inspirerade av varandra och av gästföreläsare.

Tillsammans får adepterna och mentorerna en mängd nya kunskaper och kontakter samt nätverk.

Läs mer i skriften om mentorprogrammet Vägvisaren.

I skriften kan du läsa mer om mentorprogrammet, du får ta del av intervjuer med deltagarna - både adepter och mentorer - om vad Vägvisaren betytt för dem.

Mentorprogrammet är till för dig som läser eller nyss har läst samhällsorientering på Integrationscentrum.

Vill du veta mer?

Kontakta Anders Boklund Ferreira, gruppchef på Integrationscentrum,
e-post: anders.boklund@socialresurs.goteborg.se