Kursen i samhällsorientering ges på ditt modersmål och bygger på diskussion och dialog. Foto: Pixabay

Samhällsorientering

På Integrationscentrum kan du studera samhällsorientering. Det ger dig en bra start i Sverige. Kursen är på ditt eget språk. Här lär du dig mer om hur det svenska samhället fungerar. Du kan också få personlig hjälp på informationskontoret på flera språk. OBS: Samhällsorienteringen har stängt tillsvidare för att undvika coronasmitta och ersätts av distansutbildning.

OBS: Samhällsorienteringen har stängt tillsvidare för att undvika smitta. Undervisningen ersätts av distansutbildning.

Integrationscentrum stänger all undervisning på Andra Långgatan, för att minska smittspridningen av coronaviruset Covid-19. Vi stänger också undervisningen i kranskommunernas lokaler.

Istället kommer vi att erbjuda undervisning på distans. Vi håller på att utforma distansundervisningen och meddelar dig som är deltagare så snart du kan fortsätta undervisningen, på distans.

Vi ändrar till distansutbildning eftersom Folkhälsomyndigheten rekommenderar kommunala vuxenutbildningar att bedriva sin undervisning på distans med anledning av Covid-19.

Informationskontoret på flera språk har fortsatt öppet. För att minska smittspridning av covid-19 har vi dessutom öppnat telefonmottagning. Ring oss gärna för att få hjälp på telefon, mejl eller videosamtal eller för att boka en tid för besök.

Här hittar du mer information om hur Göteborgs Stad hanterar coronaviruset Covid-19.

Information från Folkhälsomyndigheten på olika språk:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/information-om-covid-19-pa-olika-sprak/

Klicka här för att läsa mer om samhällsorientering och informationskontoret på flera språk.