Bild: illustration från kursmaterialet, Yvette Gustafsson

Förälder i nytt land

Vill du veta mer om hur du kan stärka ditt barns självkänsla och självförtroende? Vill du veta mer om vad du som förälder har för rättigheter och skyldigheter i Sverige? Vill du veta mer om hur du kan sätta gränser och samtidigt bygga en god relation till ditt barn? Här kan du få prata med andra som varit eller är i samma situation som du!

Alla föräldrar kan uppleva utmaningar i föräldraskapet. Och alla behöver stöd ibland. I Sverige är det vanligt att föräldrar deltar i föräldrastödjande insatser under hela barnens uppväxt. För dig som inte är uppväxt i Sverige och vill delta i en föräldragrupp på ditt eget språk finns möjlighet att anmäla dig till kursen Förälder i nytt land.

På kursen får du prata med andra föräldrar om hur det är att vara förälder i Sverige. Ni träffas ungefär 8 gånger under 2,5 timme. Samtalet leds av en kursledare som talar samma språk som gruppen. Under kursen får du också möjlighet att träffa personal från socialtjänst, ungdomsmottagning, BVC och skola.


Anmälan till kursen Förälder i nytt land

Kom till Integrationscentrum på Andra Långgatan 19. Vi har öppet klockan 9-16 måndag till fredag. Du kan också anmäla ditt intresse på telefon: 031-367 91 50 eller här på vår webbplats:


Kursanmälan— Förälder i nytt land


Vad säger tidigare deltagare om kursen?

"Jag känner att varje dag nu mina barn växer, så de börjar anpassa sig, deras tankesätt förändras, och jag som förälder måste anpassa mig till deras tankesätt. Och måste förstå dem. Både som tjej och pojke, jag måste kunna förstå dem."


"Den här kursen är en brygga som (…) bygger ihop mellan barnet, hemmet, skolan, förskolan och allt det där."


"Jag har fått ett nytt humör med mina barn efter kursen. Nu känner jag mig bekväm i föräldrarollen. Jag var en annan person innan jag gick denna kurs."


Länkar för dig som vill läsa mer

Vill du veta mer om materialet och innehållet i kursen så kan du läsa kursmaterialet på svenska här. I Vårt Göteborg kan du läsa artikel om föräldrastödskurserna på Integrationscentrum. På Göteborgsregionens webb kan du läsa om det nu avslutade projektet för att utveckla och sprida föräldrastödet till intresserade!

Har du frågor eller vill veta mer om föräldrakursen? Välkommen att kontakta oss!

Anders Boklund Ferreira, gruppchef:
Telefon: 031-367 97 85
E-post: anders.boklund@socialresurs.goteborg.se

Maria Ottosson, utvecklingsledare:
Telefon: 031-367 91 64
E-post: maria.ottosson@socialresurs.goteborg.se